2 javítási módszer ha a widget panel
nem tölt be Elementorban

2
Laptopon és asztali gépen dolgozó férfiak

Tartalomjegyzék

Olvasási idő: 2 perc

Amikor oldalt vagy sablont hozol létre az Elementorral, a szükséges widgeteket úgy adhatod hozzá az oldalhoz, hogy a widget panelről (a bal oldali panelről) a vászon területére húzod őket. A widgetek hozzáadása mellett a widget panel a beállítások elvégzésére szolgál. Mi van, ha ez a panel hirtelen nem működik?

A widget panel egyik gyakori hibája az, hogy nem tölti be a widgeteket. A widgetek betöltése helyett a panel folyamatosan pörgeti a betöltési ikont.

Íme egy képernyőkép a hibáról:

widget panel load

Ez azért gond mivel ha a baloldali widget panel nem tölt be nemcsak hogy nem tudsz onnan új elemet elhelyezni az oldalra de a már meglévő widgeteket sem tudod szerkeszteni!

Szóval, hogyan lehet megoldani a problémát?

A hiba okának lehetőségei

1. Tárhely specifikációi

A hibát okozó első lehetőség az, hogy a tárhely specifikációi nem felelnek meg az Elementor által megkövetelt rendszerkövetelményeknek. Győződj meg arról, hogy a rendszer minden összetevője megfelel az Elementor által megkövetelt minimális követelményeknek. 

Íme a fő összetevők, amelyeket ellenőrizni kell:

  • WordPress: 5.0 vagy újabb verzió
  • PHP: 7-es vagy újabb verzió
  • Adatbázis: MySQL 5.6 vagy újabb / MariaDB 10.0 vagy újabb
  • Memóriakorlát: 128 MB vagy nagyobb

Ha többet szeretnél megtudni az Elementor rendszer követelményeiről ide kattintva az alábbi oldalon részletes leírást találhatsz róla.

A szerver rendszer specifikációinak ellenőrzéséhez lépj az Elementor -> System Info menüpontra.

2. Inkompatibilitás

A hibát okozó másik lehetőség az Elementor és a WordPress-webhelyen lévő egyéb aktivált bővítmények vagy akár az Elementor-kiegészítők közötti inkompatibilitás. Például ha a happy addons és az essential addons egyszerre telepíted kompatibilitás hibák fognak fellépni és addig amíg az egyiket nem deaktiválod addig az Elementor sem fog működni.

papírdarabra írt kérdőjel

A hiba elhárításának két módja

Miután megbizonyosodtál arról, hogy a tárhelyen az összes specifikációk megfelelnek az Elementor által megkövetelt minimális követelményeknek, a következő módszerekkel próbálkozhat a hiba elhárítására.

1. Ellenőrizd a bővítményeket

Ahogy fentebb említettük, az egyik ok, ami miatt a widget panel nem tölti be a widgeteket, az Elementor és más bővítmények vagy az Elementor kiegészítők közötti inkompatibilitás. Tehát ideiglenesen deaktiváld az összes aktivált bővítményt, kivéve az Elementort és az Elementor Pro-t. Ha minden visszaáll a normális kerékvágásba, egyesével aktiváld újra az imént deaktivált bővítményeket, amíg meg nem találod a problémás beépülő modult.

2. Ellenőrizd a témát

Ha a fenti módszert kipróbáltad, de nem működött, ideiglenesen válts át egy másik WordPress témára. Kipróbálhatod valamelyik alapértelmezett WordPress-témát, például a Twenty Seventeen vagy Twenty Nineteen.

Ha a hiba nem szűnik meg, próbáld meg felvenni a kapcsolatot a tárhely szolgáltatóddal, hogy megbizonyosodj arról, hogy a PHP Zlib bővítmény engedélyezve van az általad használt tárhelyen.

Ha további segítségre lenne szükséged a témában, bátran keress fel minket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jogi dokumentumok elfogadása

Legújabb bejegyzéseink

Kérj ajánlatot!

Jogi dokumentumok elfogadása