Tartalomjegyzék

Laptopon és asztali gépen dolgozó férfiak
2 perc /

2 javítási módszer ha a widget panel
nem tölt be Elementorban

Tartalomjegyzék

Amikor oldalt vagy sablont hozol létre az Elementorral, a szükséges widgeteket úgy adhatod hozzá az oldalhoz, hogy a widget panelről (a bal oldali panelről) a vászon területére húzod őket. A widgetek hozzáadása mellett a widget panel a beállítások elvégzésére szolgál. Mi van, ha ez a panel hirtelen nem működik?

A widget panel egyik gyakori hibája az, hogy nem tölti be a widgeteket. A widgetek betöltése helyett a panel folyamatosan pörgeti a betöltési ikont.

Íme egy képernyőkép a hibáról:

widget panel load

Ez azért gond mivel ha a baloldali widget panel nem tölt be nemcsak hogy nem tudsz onnan új elemet elhelyezni az oldalra de a már meglévő widgeteket sem tudod szerkeszteni!

Szóval, hogyan lehet megoldani a problémát?

A hiba okának lehetőségei

1. Tárhely specifikációi

A hibát okozó első lehetőség az, hogy a tárhely specifikációi nem felelnek meg az Elementor által megkövetelt rendszerkövetelményeknek. Győződj meg arról, hogy a rendszer minden összetevője megfelel az Elementor által megkövetelt minimális követelményeknek. 

Íme a fő összetevők, amelyeket ellenőrizni kell:

  • WordPress: 5.0 vagy újabb verzió
  • PHP: 7-es vagy újabb verzió
  • Adatbázis: MySQL 5.6 vagy újabb / MariaDB 10.0 vagy újabb
  • Memóriakorlát: 128 MB vagy nagyobb

Ha többet szeretnél megtudni az Elementor rendszer követelményeiről ide kattintva az alábbi oldalon részletes leírást találhatsz róla.

A szerver rendszer specifikációinak ellenőrzéséhez lépj az Elementor -> System Info menüpontra.

2. Inkompatibilitás

A hibát okozó másik lehetőség az Elementor és a WordPress-webhelyen lévő egyéb aktivált bővítmények vagy akár az Elementor-kiegészítők közötti inkompatibilitás. Például ha a happy addons és az essential addons egyszerre telepíted kompatibilitás hibák fognak fellépni és addig amíg az egyiket nem deaktiválod addig az Elementor sem fog működni.

papírdarabra írt kérdőjel

A hiba elhárításának két módja

Miután megbizonyosodtál arról, hogy a tárhelyen az összes specifikációk megfelelnek az Elementor által megkövetelt minimális követelményeknek, a következő módszerekkel próbálkozhat a hiba elhárítására.

1. Ellenőrizd a bővítményeket

Ahogy fentebb említettük, az egyik ok, ami miatt a widget panel nem tölti be a widgeteket, az Elementor és más bővítmények vagy az Elementor kiegészítők közötti inkompatibilitás. Tehát ideiglenesen deaktiváld az összes aktivált bővítményt, kivéve az Elementort és az Elementor Pro-t. Ha minden visszaáll a normális kerékvágásba, egyesével aktiváld újra az imént deaktivált bővítményeket, amíg meg nem találod a problémás beépülő modult.

2. Ellenőrizd a témát

Ha a fenti módszert kipróbáltad, de nem működött, ideiglenesen válts át egy másik WordPress témára. Kipróbálhatod valamelyik alapértelmezett WordPress-témát, például a Twenty Seventeen vagy Twenty Nineteen.

Ha a hiba nem szűnik meg, próbáld meg felvenni a kapcsolatot a tárhely szolgáltatóddal, hogy megbizonyosodj arról, hogy a PHP Zlib bővítmény engedélyezve van az általad használt tárhelyen.

Ha további segítségre lenne szükséged a témában, bátran keress fel minket!

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás