Tartalomjegyzék

3 perc /

Robotváltás social selling tevékenységben

Tartalomjegyzék

Korábban egy workshop keretében már beszéltünk arról, hogy mi is az a social selling. A social selling egy a LinkedIn közösségi média platform használatával történő félautomata reach out tevékenység. A szolgáltatás, termék, tevékenység szempontjából releváns emberek listáját Sales Navigator segítségével összeállítjuk, majd részükre egy automatizmus segítségével elküldünk egy üzenetet. Amint a címzett reagál, egy operátor kapcsolódik be a folyamatba, és itt a robotizált tevékenység véget is érhet, ettől kezdve már egy humán interakcióról beszélünk.

Ahhoz, hogy egy ilyen folyamatot fel tudjon állítani az ember, több eszközre van szüksége. Magára a LinkedIn-re, egy automatizációs eszközre és a környezetre. A jelenlegi megoldásunkban a LinkedIn Sales Navigátor-át használjuk, környezetként pedig egy Azure virtuális szerver szolgál. Ami ennél a cikknél érdekes, az a robot, az automatizációs eszköz. Korábban a Dux-Soup nevű automatizációs eszközt használtuk, egészen jó hatékonysággal. Ez egy Chrome plugin, ami a böngészőbe épül be, majd az abban megnyitott Sales Navigator és LinkedIn listákon halad végig. Sokáig jól is működött ez a robot, jól hozta a számokat, küldte szépen az üzeneteket.

2021 08 17 16h09 06 1

Nemrég azonban változott a LinkedIn algoritmusa, ami a mi szempontunkból leginkább abban nyilvánult meg, hogy az elérésünk jelentősen romlani kezdett. Értsd, nem ment ki annyi bejelölés és annyi üzenet, mint korábban.

2021 08 17 16h12 32 1

Ez a kis ablak lett a rémálmunk, előbb-utóbb előkerült minden profilon.

Utánanéztünk, hogy is lehet ezeket az aktivitási pontokat megszerezni, és az tűnt a leginkább reálisnak, hogy akkor jön az aktivitás, ha egy profil aktív LinkedInen. Értsd lájkol, kommentel, görget, videót néz, tehát rendeltetésszerűen használja a platformot. Ez a saját profiljaink esetében rendben is van, azokat jellemzően használjuk is így. Vannak viszont olyan profilok, amik kizárólag avatar profilok, tehát virtuális alkalmazottak, azzal az egy céllal, hogy támogassák a sales, vagy rekrutációs tevékenységet az adott cégnél, szervezetnél. Na ezekkel a profilokkal voltunk gondban.

19 robotot néztünk át, megnéztük mindnek a képességeit, árazását, és egy elég széles skálával találtuk szemben magunkat. 5 USD-től akár 500 EUR-ig is fizethetünk havonta. Olyan robot is volt, ahol gyakorlatilag működési időhöz vásárolhattunk kreditet. Vannak robotok, amik saját klienssel rendelkeznek, vagy egy böngésző pluginnel, ezek a ritkábbak. A leggyakoribb, hogy egy robot a felhőben működik, tehát egy webes felületen kell megadnunk a LinkedIn fiók adatait, majd egy szintén webes felületen tudjuk kezelni a kommunikációt és a folyamatokat, szekvenciákat.

A robotok jelentős része tudja, amit a többi, mi azonban egy olyan feature-t kerestünk, amivel az emberi viselkedést is tudja emulálni a robot. Itt arra gondolok, hogy meglátogat egy profilt, kedvel rajta X db bejegyzést, majd hátbaveregeti az illetőt a skilljeiért. A meglátogatás és a hátbaveregetés jellemzően megvan mindenhol, azonban a posztok kedvelését egyetlen eszköznél találtuk meg, ez pedig nem más, mint a Linked Helper.

2021 08 17 16h21 58 1

Ez az eszköz a ritkább fajtából való, saját klienssel rendelkezik, amibe több fiókot tudunk bejelentkeztetni. A fiókokhoz tartozik liszensz, ami szerencsére nem a drágább szolgáltatások közül való, havi rendszerességű fizetés esetén 15 USD.

2021 08 17 16h23 29 1

Az eszköz bevezetése gyakorlatilag a teljes eddigi folyamatunkat és kialakított környezetünket érintette. Egészen komoly mennyiségű munkaórát követelt, közel egy hét volt az átállási idő. A Linked Helper bevezetésétől azt vártuk, hogy a posztok lájkolása, endoresement és LinkedIn article-ök kedvelése hozni fogja az aktivitási pontokat és az eddigi tapasztalat az, hogy lassan, de biztosan működik. A saját profiljainkon az eredmények még nem közelítik a korábbi csúcspontokat, de látjuk a javulást, ami a kiküldött üzenetek mennyiségében nyilvánul meg.

Amennyiben úgy érzed, hogy segítségre van szükséged a social selling területén, vagy kérdéseid vannak a LinkedIn robotokkal kapcsolatban, keress minket bizalommal! Kövesd az Astro blogját, ahol a későbbiekben folytatjuk beszámolóinkat a tapasztalatainkról.

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás