Tartalomjegyzék

Fiatal alkalmazottak nyomtatott grafikonk felett lead szerzésen dolgoznak
5 perc /

A lead szerzés legkorszerűbb módja:
mit érhetsz el a LinkedIn Sales Navigatorral?

Tartalomjegyzék

A covid járvány elterjedésével és a vállalatok home office-ba való szorulásával, nemcsak a mindennapok, de a lead generálási folyamatok is alapos változáson mentek keresztül. A hagyományos módszerekkel szemben, kezdtek megerősödni azok az alternatívák, amelyek tökéletesen illeszkedtek a bezártsághoz és az online világ kihívásaihoz.

Ha egy példát kellene kiemelni a témával kapcsolatban, akkor  egyszerűen a  lead generálás folyamatait hoznánk fel, melyekben egyre nagyobb szerepet vállalt a Social Selling, ezen belül pedig a LinkedIn és ezen belül pedig a Sales Navigator, mely funkcióival és eszközeivel szinte tökéletes helyet biztosított a B2B világnak.

Miért van szükség lead szerzésre?

Egy vállalkozás számára kulcsfontosságú, hogy leadeket generáljon nem csak a fennmaradásáért, hanem a fejlődés és a haszon maximalizálásának érdekében is.

A legtöbb cég képtelen a fejlődésre és fennmaradásra, amennyiben nem rendelkezik elegendő értékesítési és fogyasztói bázissal. Ezt viszont csak úgy lehet elérni, ha folyamatosan bővül a leadek listája.

Az ügyfelek ingatagságának köszönhetően, működéseikben számos változó léphet közre, ezért a vállalatok nem számíthatnak örökös meglétükre. A vállalkozásoknak éppen ezért különböző stratégiákat kellett kidolgozniuk, hogy olyan fogyasztókat vonzzanak magukhoz, akikkel elsősorban hosszútávon tudnak együttműködni, valamint számukat folyamatosan tudják gyarapítani, ha változások történnek. 

Egy ilyen stratégia hiányában, fennáll annak a veszélye, hogy a vállalatoknál ügyfélhiány alakul ki és ezért nem fog tudni tovább fejlődni, esetleg meg is kell szüntetni az aktivitását. Kezdő vállalkozás esetén el sem tud majd indulni. Akkor is érdemes ilyen stratégiákat alkalmazni, ha rendelkezel már meglévő ügyfelekkel, mivel semmi sem garantálja ezek fentmaradását, számolni kell ezek hirtelen elvesztésével és a pótlásuk hiányának súlyával.

Éppen ezért képez ilyen fontos részt a lead generálás a vállalatok életciklusában.

Ha pontosabb képet szeretnétek kapni a leadek fogalmának jelentéséről, akkor olvassátok el egy régebbi cikkünket, ahol pontosabban kifejtjük  a  témát, ha pedig a Social Sellinget ismernétek meg jobban, akkor pedig ezt az olvasmányt.

Lead generálás folyamata infografika

Milyen módjai  vannak egy vállalatnak a lead szerzésre? 

Mint ahogy a föntebbiekben is említettük, a vállalatoknak egyre több opciójuk van az eredményes lead generálásra. A sok új tanulmány, a megújult helyszínek és a technológia fejlődésével már számos helyen a folyamatok automatizáltak és különböző rendszerek végzik azt a munkát, amit azelőtt az emberek csináltak, ezzel több órás, napos időt megspórolva.

Az egyik legegyszerűbb módja a leadek generálásának, költséghatékony módon, azok a különböző tartalmak gyártása (tartalommarketing). Amik lehetnek jól célzott posztok, e-bookok, blogbejegyzések, illetve podcastek is. Ezek felkerülhetnek különböző közösségi média platformokra, ahol a célközönség a legaktívabb. A helyes kulcsszavak használatával pedig, még nagyobb eséllyel érhető el a célközönség.

Egy másik ilyen lehetőség elő regisztrálást igénylő webináriumok készítése. Az ebből kapott e-mail listát, bármikor felhasználhatod, lead generálás szempontjából.

Természetesen léteznek fizetett hirdetések is, amelyek nagy segítséget nyújthatnak számunkra. Ilyenek például a Google, a Meta szolgáltatásai és a LinkedIn hirdetései. Ezek sikeréhez szükségünk van egy alapos háttértudásra, hogy pénzünk ne kerüljön a szemeteskosárba.

Az alábbiakban  felsorolt módszerek, sajnos sosem garantálják száz százalékban a sikert. Egyesek jobban működhetnek, míg mások sikertelenek lesznek.

Számos más módszer is létezik, amelyet alkalmazhatunk a fejlődésünk érdekében, de mi most kettőt emelnénk ki. Az Omni-Chan módszert és LinkedIn lead generálási lehetőségeit.

Az omnichannel módszer lényege, hogy megértsük az ügyfelek útját, vásárlás során, milyen utat jár be és mi váltja ki belőle a legtöbb impulzust. A cél, hogy ezen az úton a lehető leggyakrabban jelen legyünk.

Mit is jelent ez pontosan?

Ez azt jelenti, hogy minél többször kerüljünk a potenciális ügyfelek látó terébe, például ha beír egy kulcsszót ami hozzánk köthető, akkor jelenjünk meg minél fentebb a Google keresési listáján. Közösségi médiákon eljussanak hozzájuk a hirdetéseink, egy ismertséget alakítsunk ki számára. Ez abban fog segíteni, hogy ha megkeressük direkt módon, akkor már ne legyünk idegenek a számára. Az emberek egyik jellemzője, hogy jobban megbíznak azokban, akiket már láttak és ismernek. Ezen ismérvek használatával, pedig sokkal hatékonyabban tudunk bizalmat és lehetőség szerint üzletet kialakítani.

Ezen folyamatokban a következő csatornákat kell felhasználni:

  • Web (pl. SEO és fizetett hirdetések révén)
  • Mobilalkalmazások (a Google Ads-en, az Apple App Store-on stb.)
  • Közösségi média (Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn)
  • Fizikai marketing
  • Digitális marketing

A másik ilyen módszer, az pedig nem más, mint a LinkedIn-es lead generálás. A LinkedIn az elmúlt időszakban egyik legnagyobb lead szerzési platformjává nőtte ki magát. Régebben egy online CV gyűjtő oldalként működött, amely segítette a HR tevékenységeket, de mára ez teljesen megváltozott.

Ingyenes és fizetős funkcióival egyszerűen és nagyon pontosan tudjuk megtalálni célcsoportjainkat.

Ezen lehetőségekben beállíthatjuk a célszemélyek elhelyezkedését, munkahelyi szerepét, milyen régóta helyezkedik el aktuális cégénél, itt milyen funkciókat lát el, stb.

Már az ingyenes verzióval is el tudunk indulni, de ha pontosabb célzásokat, műveleteket szeretnénk végezni, érdemes valamelyik bővítményére előfizetni.

Lead generálás folyamata

Mik is ezek a bővítmények (LinkedIn Bussines vs Sales Navigator)?

A LinkedIn négy ilyen bővítménnyel is rendelkezik a LinkedIn Karrierel, LinkedIn Business-el, LinkedIn Rekrutálással és a Sales Navigatorral.

A lead szerzési szempontból a két fontosabb előfizetést a Linkedin Business és a Sales Navigator.

A Linkedin Business tulajdonképpen egy feljavított sima verziót képez, ahol a készítők kevésbé korlátozták cselekvéseinket, néhány példa erre: több üzenetet küldhetünk ki, kapunk bizonyos számú Inmalt, megnézhetjük kik nézték meg a profilunk, stb..

A Linekdin Sales Navigator ezzel ellentétben sokkal összetettebb, mondhatni egy plusz platformot képez.

Lehetővé teszi az értékesítési szakemberek számára, hogy széleskörű kapcsolatokat építsenek ki és tartsanak fenn vevőikkel. A Sales Navigatort úgy tervezték, hogy a modern B2B értékesítési csapatok központi eleme legyen, integrálva más értékesítési technológiákkal (például a CRM-mel), hogy megbízható, valós idejű adatokat biztosítson.

Hatékony keresési képességekkel, személyre szabott algoritmussal rendelkezik, amelyek segítségével a megfelelő döntéshozót a megfelelő időben érheti el. Sokkal, több funkcióval rendelkezik, mint a Business csomag, viszont ezt az ár különbség is tükrözi, a Business csomag 15,729 Ft ellentétben a Sales Navigatorral, mely 24,799 Ft kerül egy hónapba.

A Sales Navigator használata és főbb funkciói 

Íme, néhány funkció, amellyel a Sales Navigator segíti, a lead generálást.

Kiterjesztett hálózati hozzáférés

A Sales Navigator lehetővé teszi az eladók számára, hogy kihasználják a LinkedIn globális professzionális hálózatának teljes erejét, korlátlan kereséssel.

Speciális keresési eszközök

Testre szabhatóak a  keresési beállításai és ezután már a Sales Navigator elvégzi Ön helyett a munkát. Néhány  szűrési példa, amelyeket használhat: régió, iparág, funkció és beosztás alapján, megadhatja, hogy milyen típusú leadeket szeretne látni. Ezekkel a beállításokkal a platform automatikusan elkezdi megjeleníteni a fiók- és lead javaslatokat.

Lehetőségek rangsorolása és minősítése

A Sales Navigator keresései automatikusan kiemelik, a figyelemre méltó személyeket a  Sales Spotlights segítségével , felhívva azokra a személyekre a figyelmet, akik nemrég váltottak állást, vagy közös tapasztalattal rendelkeznek az adott profillal (iskola, korábbi munkáltató, LinkedIn csoport).

Tájékoztatás és üzenetküldés

A LinkedIn natív üzenetküldő eszköze, az InMail minden felhasználó számára elérhető, de a Sales Navigátoron több ilyen elérhető. Ennek lényege, hogy gyors, személyre szabott beszélgetéseket tudj kezdeményezni az új potenciális ügyfelekkel.

Kövesse nyomon az embereket és a cégeket

Mentsd el a legígéretesebb kereséseket és ezek beállításait, hogy valós idejű frissítéseket és figyelmeztetéseket kapj, ha új személy kerülne bele.

Ha hasonló témákban szeretnél többet megtudni, esetleg a digitális marketing jelenlegi trendjei érdekelnek, blog sorozatunk folyamatosan új tartalmakkal frissül.

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás