Tartalomjegyzék

ppc literális megjelenítése
3 perc /

A PPC kampányok és a social media

Tartalomjegyzék

Sok ember számára a PPC egyet jelent a Google Adwords fogalmával. Azonban ma már nem beszélhetünk PPC-ről anélkül, hogy ne említenénk meg a Social Médiát is. A legnagyobb közösségi platformok, mint a Facebook, Linkedin vagy a Twitter, számos hirdetési lehetőségekkel rendelkeznek, melyek lehetővé teszik egy adott közösség megszólítását, elérését.

young businesspeople using digital devices with fa 2021 08 29 10 47 25 utc

1. Facebook PPC

Ma már nem csak arra szolgál, hogy beszélgessünk a barátokkal vagy, hogy elmeséljük mi történt a múlt hétvégén. A hirdetők szemszögéből a Facebook talán az egyik legelterjedtebb, felhasználóbarát felülettel rendelkező hirdetési platform, hiszen a hirdetési formátumok lehetővé teszik, hogy a képet és szöveget együtt, egyszerre jelenítsük meg.

A Facebook hirdetései CPC vagy CPM alapon működnek, vagyis a kattintások / látogatások számát számoljuk. Íme, néhány fontosabb mérőszám, amit nem szabad szem elől téveszteni:

 • Elérés (reach): azoknak a felhasználóknak a számát mutatja, akik látták a hirdetést
 • Gyakoriság (frequency): ahányszor egy felhasználónak megjelent a hirdetés
 • Kapcsolatok (connections): azoknak a felhasználóknak a számát mutatja, akik a hirdetés által váltak rajongókká
 • Átkattintási arány (CTR): kattintások száma / Facebook megjelenések száma
 • Egyedi kattintás (unique click): azoknak az egyedi felhasználóknak a számát mutatja, akik látták a hirdetést
 • Egyedi átkattintási arány (uCTR): egyedi látogatók száma / elért egyedi felhasználók száma

2. LinkedIn PPC

A LinkedIn hirdetési platformja lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy kihasználják ezeket a szakmai adatokat, így pontosan meg tudják célozni a potenciális ügyfeleiket. Arról nem beszélve, hogy olyan, szakmailag elismert tábor lesz a közönségünk, melyek közül sokan komolyabb befolyással is rendelkeznek. 

A következő lépéshez fontos tudnunk, hogy kiket is szeretnénk célozni. Az alábbi célzási lehetőségek közül választhatunk:

 • Location (Helyszín)
 • Company (Vállalat)
 • Job title (Munkakör megnevezés)
 • School (Iskola)
 • Skills (Készségek)
 • Group (Csoport)
 • Gender (Nem)
 • Age (Kor)

A kampányoknál CPC és CPM alapú ajánlattételek közül választhatunk: ezeket a kampány indításakor érdemes a rendszer által javasoltak szerint beállítani.

twitter ppc

3. Twitter PPC

Akárcsak a többi közösségi hirdetések esetében, a hirdetők kapcsolatot tudnak létesíteni a fogyasztóikkal és megoszthatják velük üzenetüket. Azonban a felhasználók elérése lényegében nagyobb, hiszen a hirdetések asztali számítógépeken és mobil eszközökön is elérhetőek.

 • Promoted Tweets (Támogatott tweetek): érdeklődésen alapuló célzás, mely lehetővé teszi, hogy az általad választott Twitter felhasználókat az internetezési szokásaik alapján érd el. A hirdetések árazása költség / elkötelezettség (CPE) alapon történik, vagyis a hirdető akkor fizet, ha a következő műveletek valamelyikét végrehajtják: kattint, retweet-el, válaszol vagy hozzáadja a kedvencekhez.
 • Promoted Accounts (Támogatott fiókok): a célja szintén a releváns követők számának a növelése. Ezek a hirdetések a keresési eredmények között szerepelnek, a Who To Follow részen belül. A hirdetések ára a költség / követő (CPF) alapján történik, azaz a hirdető csak akkor fizet, ha új követőt szerzett.
 • Lead Generation Cards (Lead generáló kártyák): vállalatok számára a Twitter kifejlesztett egy olyan funkciót, melyekkel a követőiktől össze tudják gyűjteni az alapvető adataikat, mint például valódi és felhasználói név, e-mail cím. Ez a kártya tartalmazza a promoted tweets-t, egy rövid leírást, call-to-action gombot, és bónuszként egy hozzáadott képet. Ezek a hirdetési formátumok megjelennek a twitter.com oldalán, valamint iOS és Android ügyfeleknek is.

Kísérletezgetni természetes bármelyik hirdetési platformon lehet, így össze tudod hasonlítani az eredményeket, hogy mely rendszerek valósítják meg jobban a várt igényeidet. Ha segítségre lenne szükségetek, keressetek minket bizalommal

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás