Tartalomjegyzék

Különböző színes grafikonok kinyomtatva nagyítóval
3 perc /

Útmutató a Google AdWords
eredmények pontos méréséhez

Tartalomjegyzék

Egyetlen PPC kampány sem nélkülözheti az esetenkénti, vagy éppen folyamatos optimalizálást, hiszen ahogy a Google AdWords egyre több adatot mutat meg róluk, képesek leszünk levonni bizonyos következtetéseket hirdetéseink minőségéről. Jó esetben ez egyet jelent azzal, hogy kizárhatjuk azokat az embereket, kulcsszavakat, helyszíneket és időpontokat, amelyektől nem remélhetünk konverziókat. Persze csak akkor, ha az említett adatok pontosak voltak, hisz ellenkező esetben hibás döntéseket hozhatunk, amelyek valójában visszavetik hirdetéseink hatékonyságát.

Szerencsére a Google Ads / Google Analytics követőkódját és konverziós beállításait  meglehetősen egyszerű elhelyezni a weboldalon, mégis előfordulhatnak hibák, ahogy az is megtörténhet, hogy valamely plugin, vagy biztonsági beállítás blokkolni, szűrni kezdi az adatokat. Ezért egy új fiók esetében mindig ellenőrizzük az adatok helyességét, sőt érdemes lecsökkenteni a hibalehetőségeket azzal, ha betartjuk az alábbi tanácsokat.

A követőkód manuális elhelyezése helyett használjunk WordPress plugint

Noha egy fejlesztő számára nem jelent komolyabb kihívást elhelyezni a Google AdWords / Analytics követőkódját a honlapon, nincs minden esetben lehetőség arra, hogy egy hozzáértő kollégára bízzuk a feladatot. Sokkal egyszerűbb – WordPress-es oldal esetében – egy jól működő plugint használni, amely garantáltan nem hibázik, és jellemzően plusz funkciókat is beállíthatunk benne. A Pixel Your Site bővítménynél például elég csak a fiók id-ját megadni, és kész vagyunk, ráadásul ezzel szinkronban az Analytics mellett beállíthatjuk a Facebook pixel és más hirdetési platformok követését is

A Google Ads helyett használjuk az Analytics konverzió mérését

Ugyan lehetőség van arra, hogy minden platformot külön mérjünk, sokkal egyszerűbb, ha csak az Analytics-nél állítjuk be a konverziókat, majd ezeket importáljuk a Google Adwords-be. Ehhez először össze kell kapcsolnunk a két rendszert, ezt követően pedig az Ads-et nem kell külön integrálni a weboldalra, hiszen minden adatot közvetlenül az Analytics-ből kap meg.

Google AdWords és Analytics összekapcsolása

1. Jelentkezzünk be a Google Ads fiókba, majd a felső menüsorban kattintsunk a Beállítások menüpontra

2. A lenyíló menüsorban a Beállítások oszlopban válasszuk a „Kapcsolat fiókok” lehetőséget

3. Az új oldalon láthatjuk azokat az alkalmazásokat, amelyek összekapcsolhatók az AdWords-szel. Válasszuk ki az Analytics lehetőséget (az UA, vagy a GA4-et)

4. Keressük meg a megfelelő Analytics fiókot, majd kattintsunk a linkelésre és engedélyezzük a listák lehetőséget is.

Ezzel készen is vagyunk, ezt követően már nincs szükség arra, hogy a GA saját követőkódját is elhelyezzük a honlapunkon

Konverziók importálása Analytics rendszerből

Miután az UA vagy GA4 Analytics fiókban beállítottuk a konverziókat és összekötöttük az ADS fiókkal, lépjünk be utóbbinál a konverziók menüpontba (Beállítások – konverziók), majd kattintsunk az új Konverziós művelet gombra. A felajánlott lehetőségek közül válasszuk az utolsó, Importálás gombot, ahol ha a két rendszer integrációja már megtörtént, kiválaszthatjuk, hogy mely célokat akarjuk importálni az AdWords-be

Használjuk a Google Tag Assistant plugint

A Google saját alkalmazását használva egyetlen pillanat alatt ellenőrizhetjük, hogy az adott oldalon vajon szerepel-e az AdWords/Analytics/Tag Manager követő kódja és küld-e adatokat. Ehhez először le kell töltenünk a Chrome Webáruházából az ingyenes Tag Assistant bővítményt, ami a jobb felső sarokban található bővítmények fülön érhető el, miután telepítettük. A kék ikonra kattintva először is engedélyeznünk kell a használatát, majd a megfelelő oldalra navigálva már láthatjuk is az eredményeket. Az ikont lenyitva felsorolásra kerül minden az oldalon található követőkód, amelyek mellett egy ikon mutatja az esetleges problémákat.

Szemüveges barna hajú nő adwords adatokat elemez

Általánosságban tehát elmondható, hogy néhány alapvető tanácsot betartva nem kell amiatt aggódnunk, hogy a Google AdWords eredmények fals adatokat mutatnak, ám ezzel együtt is érdemes időről-időre ellenőrizni, hogy a követőkód továbbra is a megfelelő módon küldi az Ads számára az információkat.

Amennyiben segítségre van szükségetek az eredményes  PPC kampányok megtervezéséhez, forduljatok hozzánk bizalommal!

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás