Tartalomjegyzék

4 perc /

Bevezetés az Elementorba

Tartalomjegyzék

Az Elementor egy hatékony oldalépítő, ami lehetővé teszi, hogy valós időben láthasd szerkesztéseid. Kezelőfelülete és szerkesztője rendkívül felhasználóbarát, a sablonok, design elemek és egyéb szolgáltatások széles választéka biztosítja a szórakoztató tervezési folyamatot, professzionális eredménnyel.

Az Elementor ingyenes és prémium verziót is kínál. Az ingyenes bővítmény letölthető a WordPress modulok közül, illetve amennyiben továbbfejlesztett tervezőeszközökre lenne szükségünk, azokat az Elementor Pro-ban találjuk meg. Akár az Elementor ingyenes, akár fizetett verzióját használod, ez a lenyűgöző eszköz bármilyen WordPress témával vagy beépülő modullal működik, és 100%-ban tiszta kódot állít elő, így webhelye optimális szinten töltődik be és teljesít.

Főbb jellemzők

Miután kicsit tisztáztuk, hogy mi is az az Elementor és miért jó, nézzük meg részletesebben néhány ingyenes funkcióját, valamint a platform használatát.

Felhasználóbarát felület

Elementor Interface 1024x590 2

Az Elementor intuitív kezelőfelülete előnyt biztosít ennek az eszköznek számos versenytársával szemben. A felület megnyitásához egyszerűen ki kell választani a szerkeszteni kívánt oldalt vagy bejegyzést a WordPress irányítópulton belül. Ezután a „Szerkesztés Elementorral” gombra kell kattintani.

Edit with Elementor 1024x361 2

Ekkor megnyílik az Elementor webhelykészítője, ahol személyre szabhatjuk az oldalt vagy a bejegyzést. Elementor Editor 1024x552 2

A képernyő jobb oldalán található a szerkesztési terület. Itt tudjuk létrehozni az oldal elrendezését a megfelelő tervezési elemek hozzáadásával és szerkesztésével. A képernyő bal oldalán találhatók a widgetek (tervezési elemek), amelyek egyszerűen behúzhatók a szerkesztőbe.

A widgetek közé tartozik például:

  • Címsorok
  • Bekezdések
  • Képek
  • Videók
  • Gombok

Könnyen létrehozhatunk egy szakaszt a semmiből, egyszerűen a + ikonra kell kattintani a szakaszok hozzáadásához. Az Elementor minden oldala szakaszokból áll. Ezután minden szakasz oszlopokra bomlik, és ezekben az oszlopokban widgeteket lehet hozzáadni.

Create a Page from Scratch 1024x550 2

Amennyiben könnyebb megoldásra vágyunk ahelyett, hogy az egész oldalt mi tervezzük meg, lehetőségünk van egy előre megtervezett sablont választani az Elementor könyvtárból. Insert Template 1024x550 2

A szerkesztőképernyő összes eleme (beleértve a szakaszokat, oszlopokat és widgeteket is) húzható és ejthető, illetve lehetőség van megváltoztatni a pozicionálást és a méretet is. Az egyes elemeket teljesen testre lehet szabni az oldal bal oldalán található Szerkesztés részben.

Mint látható, az Elementor lenyűgöző felhasználói élményt nyújt, így hatékony eszköz kezdőknek és tapasztalt tervezőknek egyaránt.

Modulok (widgetek)

Widgets 1024x522 2

Az Elementor több mint 30 widgetet kínál, amelyek közül kiválaszthatjuk azokat, amiket használni szeretnénk a weboldalon. Amennyiben Elementor Pro-ra váltunk, akkor több mint 90 widgethez férhetünk hozzá. A widgetek a legfontosabb tervezési elemek, amelyekre szükségünk van egy gyönyörű és teljesen működőképes webhely létrehozásához. Az interaktív elemektől a médián és a marketing widgeteken át ez a kiterjedt gyűjtemény biztosan meg fog felelni az igényeknek.

A modulok a webhely bármely területére alkalmazhatók, egyszerűen oda húzva őket a helyükre. A szerkesztőn belül átméretezhetők, áthelyezhetők és szerkeszthetők is.

Amennyiben Elementor Pro-t használunk, akkor elérhetjük a Globális widgetek szolgáltatást is. Ez lehetővé teszi, hogy kedvenc moduljainkat globálisként mentsük, majd hozzáadjuk őket a webhely több területéhez. A globális widget egy helyről is szerkeszthető, a változtatások azonnal alkalmazásra kerülnek minden duplikált modulra, így sok időt takaríthatunk meg.

Támogatás és közösség

Knowledge Base 1024x389 2

Nagy pozitívum, hogy az Elementor tudásbázist biztosít felhasználóinak, praktikus cikkeket és oktatóanyagokat tesz közzé. Az Első lépések szakasz különösen hasznos azok számára, akik még nem ismerik az Elementort, és meg szeretnék tanulni, hogyan hozhatják ki a legtöbbet ebből az eszközből. Amennyiben inkább az oktató videókat preferáljuk, akkor érdemes ellátogatni az Elementor YouTube csatornájára is, amely tele van hírekkel, bejelentésekkel, hasznos tippekkel és inspirációkkal.

Az Elementor Pro legfontosabb jellemzői

Amennyiben fejlettebb funkciókra van szükségünk, érdemes megfontolni a Pro verzióra való előfizetést. Az Elementor Pro számos olyan kiemelt funkcióval rendelkezik, ami miatt megéri a befektetést.

Lássuk miről is van szó:

  • Theme Builder – Segítségével lehetőségünk lesz létrehozni egyéni webhelyelrendezéseket, egyedi fejléceket és lábléceket, dinamikus blogtartalmat és még sok mást.     
  • Popup Builder – Egy új funkció, az Elementor Popup Builder lehetővé teszi, hogy nagy konverziójú előugró ablakokat hozzunk létre és jelenítünk meg a weboldalon. A felugró lehetőségek széles listájából választhatunk. Több mint 100 felugró sablon közül válogathatunk, speciális célzási feltételeket és aktiválási szabályokat tudunk beállítani és integrálni a weboldalon.     
  • Űrlapkészítő – Az Elementor Pro Form Builder lehetővé teszi számos stílusos űrlap létrehozását. Ide tartoznak a kapcsolatfelvételi űrlapok, az előfizetési űrlapok, a bejelentkezési űrlapok, az egyéni üzenetek és a megerősítő emailek. ·        
  • WooCommerce Builder – A WooCommerce Builder tele van WooCommerce modulokkal, amelyek javítják az online áruház megjelenését és funkcionalitását. Ezek termékmodulokból, ártáblázatból és árlistákból, valamint egy kosárba helyezési modulból állnak, hogy néhány lehetőséget említsünk.       
  • Integrációk – Az Elementor Pro számos marketing-, értékesítési és tervezési eszközzel integrálható. Ezek közé tartozik a MailChimp, az ActiveCampaign, a HubSpot, a Zapier, az Adobe Fonts (Typekit), a Facebook SDK, a Slack és még sok más.

 

Mint látható, mind az Elementor, mind pedig az Elementor Pro szuper tulajdonságokkal rendelkezik. Tehát akár egy kisebb blogot indítasz, akár céges weboldalt készítesz, az Elementor segíthet egy vonzó és sikeres weboldal kialakításában. Amennyiben segítségre lenne szükséged, keress minket bizalommal!

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás