Tartalomjegyzék

Coworking irodában dolgoznak
5 perc /

Coworking útmutató és irodák Budapesten

Tartalomjegyzék

A remote, vagy másnéven távmunka megjelenésével és elterjedésével, illetve a magánvállalkozók számának hirtelen megszaporodásával elkezdtek nagy számban megjelenni a coworking irodák. Itt a dolgozók lehetőséget kapnak asztalt bérelni, meetingeket tartani, és élvezni egy hagyományos iroda nyújtotta közeget, amelyre otthon nem lenne lehetőségük. Világszerte egyre több iroda nyílik, és ez alól Budapest sem kivétel. Ezek a helyek mind egy kicsit eltérnek egymástól, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt mind kialakításban, mint pedig árban.

Ebben a cikkben a Marketing Astro csapata összegyűjtötte a fontosabb tudnivalókat a budapesti coworking irodákról.

A coworking iroda jellemzői

A coworking iroda egy olyan közös munkaterület, ahol különböző vállalatok vagy iparágak szakemberei dolgoznak együtt. Rugalmas alternatívát kínál a hagyományos irodahelyiségekkel szemben, lehetővé téve az emberek számára, hogy önállóan vagy csoportosan dolgozzanak, miközben a közösség érzését is elősegíti.

Ez lehet akár egy nagy, nyitott terület munkaállomásokkal vagy asztalokkal, ahol a tagok egyénileg vagy kis csoportokban dolgozhatnak. Egyes terek privát irodákat kínálnak olyan csapatok vagy egyének számára, akiknek nagyobb saját szférára és külön helyiségre van szükségük.

A legtöbb esetben ezek audiovizuális eszközökkel felszerelt közös terek, ahol a tagok megbeszéléseket vagy prezentációkat tarthatnak. Akárcsak egy hagyományos irodában, vannak közös helyiségek, például konyhák, pihenőszobák és relaxációs zónák a társasági élethez és a kikapcsolódáshoz. Sok irodában tartanak workshopokat, szemináriumokat, networking rendezvényeket és egyéb közösségi tevékenységeket.

Mivel a legtöbb távmunka igényel internethozzáférést, ezért a legfontosabb a megbízható és gyors internetkapcsolat a hatékony munkavégzés elősegítése érdekében.

A coworking irodák ösztönzik a tagok közötti együttműködést és kapcsolatépítést, ami gyakran értékes szakmai kapcsolatokhoz vezet. A tagok saját igényeikhez alakíthatják a bérlést. Van lehetőség napi, heti vagy akár havi asztalbérlésre is. Olyan kiegészítő szolgáltatások is rendelkezésre állhatnak, mint a postakezelés vagy a recepciós segítség.

A coworking irodákra jellemző az inspiráló légkör, a korszerű és ergonomikus berendezés sok természetes fénnyel. A legtöbb iroda könnyen megközelíthető helyen található, és elősegíti az agilis munkavégzést és a kaizen módszer alkalmazását, amely által javulhat a munka minősége valamint a produktivitás.

Coworking iroda belülről

Tippek a tökéletes coworking iroda megtalálásához

Ugyan minden irodának megvan a maga előnye, de érdemes többet is megnézned, mielőtt eldöntenéd, hol fogod a munkád jelentős részét elvégezni. 

Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy mire jó figyelni a választás előtt:

  • Határozd meg a költségvetést és az általad igényelt szolgáltatásokat (pl. saját iroda, tárgyalóterem, nagy sebességű internet).
  • Szervezz be egy próbanapot, hogy személyesen is megtekinthesd.
  • Látogatásod során figyeld meg a környezetet, a tisztaságot és a zajszintet.
  • Győződj meg arról, hogy a coworking hely a te időbeosztásához és költségvetéséhez illeszkedő tagsági konstrukciókat kínálja.
  • Ellenőrizd, hogy milyen biztonsági intézkedések védik a holmidat,
  • Látogatásod során teszteld az internet sebességét, hogy megbizonyosodj arról, hogy az megfelel a zökkenőmentes munkavégzéshez szükséges követelményeknek.
  • Keress olyan tereket, amelyek próbaidőszakot vagy napijegyet kínálnak.
  • Gondosan olvasd el a coworking iroda általános szerződési feltételeit, hogy tisztában legyél a jogaiddal és kötelezettségeiddel.
  • Egyes irodák bizonyos iparágak vagy szakmák számára nyújtanak szolgáltatásokat, ami előnyös lehet a kapcsolatépítési lehetőségek szempontjából.

Budapesti coworking irodák

Budapesten rengeteg iroda létezik, és mindegyik különbözik egymástól. Míg egyes irodáknál fontosabb a privát irodahelyiségek jelenléte, addig mások nagyobb hangsúlyt fektetnek a “zöld” kialakításra, vagy éppen a kreatív közeg megteremtésére.

Itt összegyűjtöttük neked Budapest legkedveltebb coworking irodáit és a legfontosabb tudnivalókat róluk:

Coworking iroda munkaidőben

Kaptár

A Kaptár a 1065, Budapest Révay köz 4-ben, mindössze 5 percre helyezkedik el a Deák Ferenc tértől, így rendkívül jól megközelíthető a város bármely pontjából. Az irodára jellemző a profi irodatechnika, az irodaszerek sokszínűsége, a jól felszerelt konyha, a hálózati nyomtató és szkenner. 

Az általános coworking iroda szolgáltatásokon túl van lehetőség igénybe venni a levelezési cím, a cégszékhely és a székhelyszolgáltatást egyéni vállalkozóknak vagy cégeknek. A tárgyalók közül is kedvedre válógathatsz S mérettől egészen az L-ig a vendégeid számától függően.

A félnapi jegy mindössze 4 900 FT, míg az egész napos jegy 5 900 Ft-ba kerül. Ezentúl van lehetőség bérlet váltására is. Ha havi 4 napot tervezel csak az irodában lenni, az 22 000 Ft-ba kerül. A mindent magában foglaló Fixie bérlet, amellyel 0-24 ott lehetsz, és minden szolgáltatást igénybe vehetsz, 75 000 Ft-ba kerül. Van lehetőség egyéni igényekre szabott ajánlatok kérésére is.

KUBIK

A KUBIK iroda a 1137 Jászai Mari tér 5-6. szám alatt található, és költséghatékony megoldást kínál a munkaterületre vágyóknak. Van lehetőséged nyitott területen asztalt foglalni, vagy 1-4 fős irodák közül is választhatsz. Míg az előbbi 45 000 Ft-ba kerül, az utóbbi 100 000 Ft-ba.

Itt is van lehetőség székhelyszolgáltatásra, tárgyalót bérelni különböző méretekben, illetve van saját büféje is az épületnek. Az éves előfizetésbe beletartozik heti egy óra ingyenes tárgyalóhasználat és belépő a különböző eseményekre. Az éves bérlet 30 000 Ft-tól kezdődik. 

Coworking iroda székek

Eco-office

Ahogy a nevében is benne van, az Eco-office egy “zöld”, klímasemlegesebb megoldást nyújt az irodát keresők számára. Ez az iroda a 1064 Izabella utca 68-ban található, és teljesen önkiszolgáló, így csak előre megvásárolt jeggyel vehető igénybe.

Ezt az irodát az különbözteti meg a társaitól, hogy tele van növényekkel, így egy megnyugtató, természetközeli környezetben dolgozhatsz a város szívében. A szokásos irodai eszközökön és felszereléseken túl itt van kerékpártároló, olvasó és kávésarok is. 

Az alkalmi coworking ára mindössze 3000 Ft, míg a bérlet 12 000 Ft-ba kerül, a vendégjegy csupán 1500 Ft.

Coworking iroda ketten dolgoznak

Muse

A Muse iroda kifejezetten a szabadúszók, a magánvállalkozók paradicsoma. Ez az iroda a Szent István körút 15. szám alatt található, a város szívében. Jellemzőek rá a klimatizált termek, a zárható szekrények, 4K-s kijelzők és a modern beléptetőrendszer.

Az irodát úgy alkották meg, hogy a lehető leginspirálóbb legyen; de nem csak a helyszín csodás, a közösség is remek. Csupa érdekes emberrel veheted körül magad, akikkel szakmai kapcsolaton túl akár baráti kapcsolatot is építhetsz.

Ebben az irodában a napijegy 4000 Ft, a havi 4 munkanapos bérlet 13 000 Ft, a havijegy pedig 60 000 Ft. Itt is van lehetőség tárgyalók bérlésére, amelyek 3500 Ft-tól kezdődnek a látogatók mennyiségétől függően.

Coworking iroda piros kanapé

Loffice 

A Loffice egy 1084 Déri Miksa utca 6. szám alatt található design coworking iroda, ami már a honlapjukról is tisztán látszik. Ahogy az már ebből is sejthető, ez az iroda a kreatív vállalkozók legfőbb helye, ahol a személyes kapcsolatok külön fontosságot nyernek.

A terek könnyedén személyre szabhatók, hogy minden kreatív igényt ki tudjanak elégíteni, és sok színű, motiváló közösség a jellemző erre a helyre. A kapcsolatépítésre is kiváló, hiszen rendszeresen részt vehetsz jobbnál jobb eseményeken. 

A Lofficeban a napi jegy 6500 Ft, a 10 napos tagság 40 000 Ft, a havi tagság pedig 57 000 Ft. Olyan extra szolgáltatásokat is van lehetőséged igénybe venni, mint a minőségi kávé, a zárható tároló, a laptop zár és a biztosítás.

A coworking irodákról röviden

A coworking irodákról tehát elmondható, hogy modern, jól felszerelt és motiváló teret biztosítanak a távmunkában vagy a vállalkozóként dolgozó egyének számára. A legtöbb iroda gyors internetkapcsolattal, különböző méretű és felszereltségű munkaterületekkel, tárgyalókkal rendelkezik. Míg vannak olyan irodák Budapesten, amelyek hasonlítanak multinacionális cégek modern és letisztult irodaházaihoz, mellettük megtalálhatóak olyan terek is, amelyek teljesen alternatív belső kialakítással rendelkeznek. A megfelelő coworking iroda kiválasztása előtt érdemes átgondolnod, hogy milyen közösség és iroda a legmegfelelőbb a szakmád szempontjából.

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás