Tartalomjegyzék

5 perc /

Elementor Theme Builder:
10 csodálatos dolog, amit megtehetsz vele

Tartalomjegyzék

Lehet, hogy eddig nem is tudtad, de az Elementor Pro rendelkezik egy témakészítő funkcióval is! Ez egy olyan funkció, amely kiküszöböli a WordPress-téma létrehozásához szükséges kódolási készségeket. A témakészítő működésének jobb megértéséhez viszont először meg kell értenünk a WordPress téma összetevőit. Általában a WordPress téma fejlécből, láblécből, egyetlen bejegyzésből, archív oldalakból (kategóriaoldalak, címkeoldalak, szerzői oldalak), keresési eredményoldalból, 404-es hibaoldalból stb. áll. Ezen összetevők elrendezését a társított témához tartozó sablonfájlok vezérlik. 

Laptopon gépelő férfi kezek

A WordPress-felhasználóknak eleinte egyetlen témára kellett támaszkodniuk egyedi webhely létrehozásához. Aztán megjelentek a témaépítők. Maga az Elementor Theme Builder először 2018-ban jelent meg, a 2.0-s verzió kiadásával együtt. Azóta a WordPress-felhasználók (különösen az Elementor-felhasználók) egyéni sablonokat hozhatnak létre – az Elementor vizuális szerkesztővel – az általuk használt téma alapértelmezett sablonjainak helyettesítésére. Ez lehetővé teszi bármely WordPress-felhasználó számára (beleértve azokat is, akik nem ismerik a PHP-t), hogy professzionális webhelyfejlesztők legyenek a WordPress használatával.

Elementor Theme Builder: Rövid bevezető

Ha egy témára támaszkodsz webhelyed megjelenésének testreszabásához, akkor számos korláttal kell szembenézned. Napjaink modern WordPress-témái több testreszabási lehetőséget kínálnak, mégis nagyszerű lenne, ha korlátozások nélkül testreszabhatnád webhelyed minden egyes részét. Az Elementor Theme Builder-hez hasonló témakészítők használata pedig pont ezt az igényt elégíti ki. Lehetővé teszi webhelyed minden egyes részének személyre szabását – vizuális módon – korlátozás nélkül. Beállíthatod saját elrendezéseidet, azok elemeit, színeit, tipográfiáit, viselkedését stb. Minden drag and drop módon működik tehát simán csak “megfogjuk” az adott widgetet és arra a területre húzzuk ahol használni szeretnénk.

10 dolog, amit megtehetsz az Elementor Theme Builder segítségével

 

1. Létre tudsz hozni egyéni fejlécet (header)

Ahogy fentebb említettük, az Elementor Theme Builder lehetővé teszi a webhely minden egyes részének testreszabását, beleértve a fejlécet is. Az Elementor Theme Builder segítségével egyéni fejlécesablont hozhatsz létre, és a létrehozott sablon lecseréli a téma alapértelmezett fejlécesablonját (header.php). Az egyéni fejlécet az Elementor vizuális szerkesztőjével hozhatod létre. Egyáltalán nem kell kóddal foglalkozni, tehát nem igényel semmilyen plusz tudást! Korlátlan lehetőségeid vannak a fejléc testreszabására, és bármilyen elemet hozzáadhatsz. 

Elementor Theme Builder 1

2. Létre tudsz hozni egyéni láblécet (footer)

Az általad használt WordPress-téma egy footer.php nevű sablonfájllal rendelkezik, amely szabályozza a webhely láblécének elrendezését. Az Elementor Theme Builder viszont lehetővé teszi egyéni (vagy több) sablon létrehozását az alapértelmezett témasablon helyettesítésére. A fejléchez hasonlóan azt is beállíthatod benne, hogy az egyéni láblécet hol alkalmazza a megjelenítési feltételek támogatásának köszönhetően. Az egyéni lábléc-sablont a semmiből vagy egy előre elkészített sablonból is létrehozhatod. Az Elementor több mint harminc előre elkészített lábléc-sablont kínál a az egyszerűbb lábléc létrehozására.

Elementor Theme Builder 2

3. Létre tudsz hozni egyéni bejegyzéssablont

A mai modern WordPress témák testreszabási lehetőségeket kínálnak, amelyek segítségével beállíthatod a blogbejegyzés elrendezését, a tipográfiai beállításokat, az összetevőket (a képjellemzőket, a metabejegyzést stb.), a szöveg színét és így tovább. Ennek ellenére a testreszabási lehetőségeknek vannak korlátai. Ráadásul a legtöbb téma nem teszi lehetővé, hogy különböző blogelrendezéseket használj a különböző blogbejegyzésekhez. A megjelenítési feltételek támogatása lehetővé teszi, hogy egyedi bejegyzéses elrendezést rendelj bizonyos blogbejegyzésekhez. 

4. Létre tudsz hozni egyéni oldal sablont

Mind a blogbejegyzés, mind az oldal a két alapértelmezett tartalomtípus, amelyet hozzáadhatsz a WordPress oldaladhoz. Ezek a legtöbb témában azonos vagy hasonló elrendezésűek, de az Elementor Theme Builderrel ha szeretnéd, létrehozhatsz egy egyéni sablont az oldalhoz, így beállíthatod saját elrendezésedet és az összetevőket.

5. Létre tudsz hozni egyéni sablont egy egyéni bejegyzéstípushoz

A WordPress funkcionalitásának bővítése érdekében az Elementor Theme Builderrel egyéni bejegyzéstípust hozhatsz létre, így a blogbejegyzéseken és oldalakon kívül további tartalomtípusokat is hozzáadhatsz. Ha például kerékpárkölcsönző webhelyet szeretnél létrehozni, létrehozhatsz egy egyéni bejegyzéstípust az általad kínált kerékpárelemek hozzáadásával. 

Az Elementor Theme Builderben a megjelenítési feltételek beállításának lehetősége lehetővé teszi, hogy sablont rendelj az alapértelmezett WordPress tartalomtípusoktól eltérő egyéni bejegyzéstípusokhoz is.

Elementor Theme Builder 3

6. Létre tudsz hozni egyéni archív oldalakat (kategóriák, címkék, szerzők)

A legtöbb WordPress-téma rendelkezik egy archive.php fájllal. Ez egy fájlsablon, amely a webhely archív oldalainak elrendezésének szabályozására szolgál. Ebben az összefüggésben az archív oldalak kategóriaoldalakat, címkeoldalakat és szerzői oldalakat jelentenek.

Az Elementor Pro egy Archive Posts nevű widgettel rendelkezik. A widget egy olyan archívum cikkeit jeleníti meg, amelyhez egy bizonyos sablon hozzá van rendelve. Például, ha hozzáadod a widgetet a kategóriaarchívumhoz, az az aktuális kategória cikkeit jeleníti meg. 

7.  Létre tudsz hozni  egyéni keresési eredményoldalt

A WordPress beépített keresési funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi neked és látogatóidnak, hogy megtaláljanak egy bizonyos tartalmat a weboldaladon. A keresési eredményoldal megjelenését a search.php nevű sablonfájl szabályozza. Az Elementor Theme Builder lehetővé teszi a keresési eredményoldal megjelenésének testreszabását egyéni sablon létrehozásával. Az egyéni keresési eredményoldalhoz praktikus elemeket, például keresőmezőt adhatsz hozzá. Beállíthatod a keresési eredményoldal elrendezését, valamint az elemek, például a címek, kivonatok és miniatűrök stílusát is.

8.  Létre tudsz hozni egyéni 404-es hibaoldalt

Amikor egy látogató elér egy bizonyos URL-t a weboldaladon, és az nem tartalmaz semmit, a webszerver 404-es hibaüzenetet jelenít meg. Minden WordPress-témához tartozik egy fájlsablon a hibaüzenet kezelésére. Ha a téma 404-es hibaoldala csúnyának tűnik, létrehozhatsz egy egyéni sablont a helyettesítésére. Hasznos elemeket adhatsz hozzá, például a „vissza a kezdőlapra” navigációt, hogy a látogatók továbbra is a webhelyen maradjanak.

9.  Létre tudsz hozni egyéni termékarchívum oldalakat

A blogbejegyzésekhez hasonlóan új WooCommerce termék hozzáadásakor is hozzárendelhetsz a terméket egy adott kategóriához és címkéhez. A WordPress témákhoz tartozik egy alapértelmezett sablon is a WooCommerce termékkategóriák és címkék megjelenítéséhez, az Elementor Theme Builder pedig egyéni sablonok

létrehozásához és a helyettesítéshez. A következő widgetek állnak rendelkezésére egyéni termékarchívum-oldal létrehozásához a WooCommerce számára:

  • Archívum címe
  • Archív termékek
  • Archív leírás

10. Létre tudsz hozni egyéni boltoldalt

A WooComerce beépülő modul telepítése és aktiválása után automatikusan megjelenik egy új oldal a WordPress webhelyén. Az oldalon megjelenik az összes WooComerce termék. Az oldalt a teoldalad.com/shop URL-címen érheted el. Az Elementor Theme Builder lehetővé teszi az oldal testreszabását is egyéni sablon létrehozását.

 Nagyon hasznos egyedi termék oldalakat létrehozni mert az alapértelmezett nézet sok esetben nagyon egyszerű és csúnya szokott lenni. A másik előnye a kinézet mellett az hogy ha egyszer létrehoztad ezeket az egyedi sablonokat onnantól kezdve elég csak a megfelelő tag-et hozzáadd a termékhez és máris az adott sablont fogja használni.

Összegzés

Egy teljes korszak megváltozott azzal, hogy többé már nem kell a témára hagyatkoznod a WordPress-webhely testreszabásához. Ehelyett használhatsz témakészítő bővítményt, amely sokkal több lehetőséget kínál webhelyed vizuális testreszabásához. Az Elementor Theme Builder az egyik ilyen. Az Elementor Theme Builder segítségével testreszabhatod webhelyed minden egyes részét anélkül, hogy egyetlen kódsorba is belenyúlnál. A fejlécből, láblécből, egyetlen bejegyzéssablonból stb. Az egyéni bejegyzéstípusú tartalom és az egyéni mezőadatok megjelenítésének képessége két dolog, amit a legtöbb WordPress téma nem tud. Ezen funkciók kihasználásával összetett WordPress-alapú webhelyet hozhatsz létre minimális bővítményekkel.

 A feltételen alapuló megjelenítés egy másik ok, amiért érdemes kipróbálni az Elementor Theme Buildert. Ennek a segítségével irányíthatod az általad elkészített sablonokat hogy hogyan és mikor jelenjenek meg ezzel is teljes kontroll alatt tartva a weboldaladat anélkül hogy a kódhoz hozzá kellett volna nyúlni.

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás