fb hirdeteskezeles

Facebook hirdetéskezelés

A digitális korban elengedhetetlenül fontos az online jelenlét egy vállalkozás számára. A hirdetési lehetőségek széles skálájával találkozhatunk, de ezek közül is kiemelkedik az egyik hirdetési eszköz, a Facebook. 

A Facebook platform évek óta az egyik legnépszerűbb hirdetési megoldás a vállalkozások körében. A social media felület nem véletlenül olyan felkapott: a Facebookot használók köre már meghaladja a 2,8 milliárd főt, és lényegében minden szervezet megtalálja azt a kampánybeállítási és célzási lehetőséget, amely elősegítheti az üzleti céljaik megvalósulását. 

A Facebook hirdetések lehetővé teszik a vállalkozásoknak, hogy célzott hirdetéseket indítsanak a potenciális vásárlóközönségük részére, építsék a márkájukat vagy érdeklődőket gyűjtsenek.

Ezen az oldalon áttekintjük a Facebook hirdetéskezelőről szóló általános tudnivalókat, jellemzőket, a platformmal kapcsolatos gyakori fájdalompontokat, és átvesszük azokat a kérdéseket, amelyek a leggyakrabban felmerülnek az ügyfelekben a Marketing Astroval folytatott közös munka során. 

Ezért hirdess a Facebookon

Általános tudnivalók a Facebook hirdetésekről

Kétségtelen, hogy a Facebook hirdetéskezelő számos üzleti lehetőséget rejt magában. A Facebook hirdetéseiddel több millió felhasználót érhetsz el és győzheted meg őket a termékeid vagy szolgáltatásod megvásárlásáról. Ez a közösségi média platform rendelkezik a legtöbb felhasználóval a világon a többi social felülethez képest, így semmiképpen sem figyelmen kívül hagyható eszköz, ha az online marketingstratégiádat szeretnéd kialakítani. 

A Facebook hirdetésed beállításakor temérdek lehetőség közül választhatsz a kampánycélodnak megfelelően: 

kiemelhetsz bejegyzést 

érdeklődőket gyűjthetsz

növelheted a márkaismertséget

gyarapíthatod a Facebook oldalad követőinek számát

népszerűsíthetsz egy eseményt

vásárlásra ösztönözheted a célközönséged tagjait

A Facebook hirdetéseid megjelenhetnek a felhasználóknak, ha például a Facebook és Instagram hírfolyamukat, storykat böngésznek, Reels videókat néznek, vagy belépnek a Messenger alkalmazásba. 

Miben más a Facebookon hirdetni, mint például a Google-ben?

Ha az online hirdetési stratégiád kialakításán gondolkozol, akkor biztosan felmerül benned a kérdés, hogy vajon hol lenne érdemes hirdetni, a Facebook vagy a Google Ads felületén. 

Nos, valójában a két legnagyobb online hirdetési platformot érdemes lenne egyszerre, egymást kiegészítve használnod a legjobb eredmény elérése érdekében. 

Google Ads

A Facebook hirdetéskezelővel összehasonlítva a Google Ads ereje a Google keresőben rejlik, mely segítségével akkor jelenítheted meg a hirdetéseidet a potenciális vásárlóidnak, amikor épp az általad kínált terméket vagy szolgáltatást keresik, így a vásárlási döntési folyamat utolsó szakaszában vannak. 

Facebook

Ezzel szemben a Facebook ereje az olyan felhasználói adatokon alapszik, mint például a Facebook Pixelt vagy bejelentkezést használó weboldalaktól kapott érdeklődési és vásárlási információk. Ezen hasznos adatok segítségével a techóriás pontosan tudhatja azt, hogy milyen termék vagy szolgáltatás érdekel minket, és releváns hirdetéseket jeleníthet meg a hírfolyamunkban.

Összességében tehát elmondható, hogy nincs egzakt válasz arra, hogy a Facebook vagy a Google Ads a jobb platform, hiszen mindkét felületnek megvannak az előnyei, és egy jól kialakított marketingstratégiában ki is egészíthetik egymást. 

Milyen fajta célközönség található meg a Facebookon?

A platformon széleskörű célközönség van jelen, a Facebook hirdetéskezelő pedig lehetővé teszi a hirdetőknek, hogy részletes demográfiai, érdeklődési és viselkedési adatok alapján célozzák meg a felhasználókat.

Demográfiai alapú célzás

Nem, életkor, lakhely, iskolázottság, foglalkozás vagy kapcsolati státusz alapján célozhatod meg a célközönségedet.

Érdeklődési körök

Meghatározhatod, hogy mely témák iránt érdeklődő felhasználók alkotják a potenciális vásárlóközönségedet.

Viselkedési alapú célközönség

Célozhatsz olyan magatartási jellemzők segítségével, mint például utazási szokások, mobileszköz-használat, vásárlási magatartás vagy akár megcélozhatsz közelgő évfordulót ünneplő felhasználókat.

Hasonló célközönség

Ha rendelkezel ügyféllistával, akkor hatékony beállítás lehet a hasonmás alapú célközönség létrehozása, amely révén a konvertált felhasználókhoz hasonló usereket érhetsz el a Facebook felületén.

Remarketing

Újracélozhatod a weboldaladon járt vagy ott valamilyen tevékenységet végző felhasználókat, valamint lehetőséged van a Facebook oldaladat kedvelők vagy azzal aktivitást mutató userek targetálására is.

A fentiek is mutatják, hogy milyen sokrétű és széles célközönség van jelen a platformon, és a Facebook által biztosított adatok segítségével célzott, személyre szabott és hatékony hirdetési stratégia kialakítására van lehetőséged.  

Kiknek érdemes a Facebookon hirdetni?

A Facebook hirdetéskezelő segítségével lényegében minden cég megtalálhatja azt a hirdetési formátumot és célközönséget, amellyel hatékony marketingkampányt indíthat. A Marketing Astro számos szektorban tevékenykedő vállalatnak indított már sikeres és jelentős megtérülést hozó Facebook hirdetést, legyen szó a divatiparról vagy techológiai megoldásokról. 

Induló vállalkozó

Induló vállalkozókéntjó online marketingstratégia alkalmazásával könnyen széleskörű ismertséget szerezhetsz a célközönséged körében.

E-kereskedő

E-kereskedőként számos lehetőséget nyújt számodra a Facebook hirdetéskezelő a termékeid vagy szolgáltatásod népszerűsítésére. Indíthatsz shopping hirdetéseket egy termék feed segítségével, vagy bemutathatod a termékeidet mobilis megjelenésre optimalizált azonnali élmény segítségével. 

B2B vállalkozó

B2B vállalkozások a beosztással kapcsolatos célzási beállítások segítségével elérhetnek olyan döntéshozókat és befektetőket, akikkel szoros üzleti kapcsolatot alakíthatnak ki a későbbiekben.

Helyi vállalkozó

Lehetőséged van a helyi vállalkozásod népszerűsítésére is a lokációs kampányok indításával. A platform segítségével növelheted a helyi közösségen belül a márkaismertségedet. Helyspecifikus célzással a helyi ajánlatok vagy események hirdetésével egyszerűen növelheted a bolti forgalmat.

A fenti példák csak egyike a Facebook hirdetéskezelő által kínált számtalan lehetőségnek. A platform rengeteg hirdetési megoldást kínál a beállítások testreszabásával, így lényegében bármilyen vállalkozás megtalálhatja a számára legoptimálisabb és legjövedelmezőbb hirdetési típust. 

Facebook hirdetéskezelés - gyakori fájdalompontok, amikkel szembesülhetsz

Erős verseny

A Facebookot milliók használják napi rendszerességgel, ez az egyik legnépszerűbb közösségi platform, így nem meglepő, hogy a hirdetéseknél is erős a verseny. Rengeteg cég próbálja elérni a céljait a felületen keresztül, legyen szó márkaépítésről, termékeladásról, leadgyűjtésről vagy követőbázis-építésről.

Ennek eredményeképp a hirdetők kénytelenek figyelemfelkeltő, meggyőző hirdetéseket tervezni, és tűpontos célzási beállításokkal dolgozni, máskülönben a konkurencia komoly versenyelőnybe kerülhet.

A versenytársakkal szemben további előnyre tehetsz szert, ha figyelemmel kíséred a Facebook hirdetéskezelő újításait, és az elsők között teszteled le az új hirdetési megoldások hatékonyságát. Az újonnan bevezetett innovatív eszközök hatékonyabb célzásokat tesznek lehetővé, vagy segíthetnek kitűnni a tömegből egy innovatív megjelenésű hirdetéstípussal. 

Facebook policies

A Facebook részletes hirdetési szabályzattal és számos előírással rendelkezik arra vonatkozóan, hogy a hirdetők milyen típusú hirdetéseket, milyen célzással, kreatív anyaggal vagy tartalommal futtathatnak a rendszerben. Fontos, hogy ezekkel az irányelvekkel tisztában legyél, mert máskülönben könnyen előfordulhat, hogy korlátozzák a hirdetési fiókodat, vagy rosszabb esetben le is tiltják azt. 

Ilyen irányelvek például:

Tartalmi irányelvek

Ennek értelmében a Facebook hirdetések nem érinthetnek például erőszakos, rasszista, törvénytelen, félrevezető vagy hamis tartalmat.

Célzással kapcsolatos irányelvek

Bizonyos témák esetében a Facebook hirdetéskezelő korlátozza azt, hogy milyen célzási módszerekkel indíthatod el a hirdetéseket. Így például a politikai-társadalmi, foglalkoztatással, lakhatással vagy hitellel kapcsolatos kampányok beállítása során jelentősen kevesebb célzási beállítás áll majd a rendelkezésedre.

Adatvédelmi irányelvek

A Facebook szigorú adatvédelmi elveket követ, amelyeket a hirdetőknek minden esetben figyelembe kell venniük. Ilyen például, hogy nem élhet vissza egyik hirdető sem a felhasználók személyes adataival vagy nem szeghetik meg a jogosultságaikat. Ilyen irányelv például a GDPR, amelyről részletesen olvashatsz a Marketing Astro blogjában.

Kreatív tartalommal kapcsolatos irányelvek

A kreatív irányelvek rögzítik, hogy milyen képekkel és formátumokkal indíthatsz el egy-egy Facebook hirdetést. Így például a képek vagy a videók nem tartalmazhatnak túlzottan meztelen vagy zavaró elemeket, funkcionalitás nélküli gombokat.

Érdemes tudnod, hogy a platform folyamatosan frissíti a Facebook hirdetéskezelő használatával kapcsolatos előírásait, ezért érdemes rendszeresen figyelemmel kísérned a legfrissebb irányelveket.

Nem túl felhasználóbarát kezelőfelület

A Facebook rendszere sok felhasználó szerint bonyolult és komplex. A platform bonyolultságát az adja, hogy a Facebook hirdetéskezelő egy összetett rendszer, amely számos funkciót és beállítást kínál a hirdetőknek. Az opciók sokasága miatt egy nem szakmabeli vagy kezdő számára jelentősen komplikált lehet a hirdetések létrehozása. 

További nehézség, hogy a techóriát folyamatosan frissíti és módosítja a Facebook hirdetéskezelőt az új trendekhez és igényekhez alakítva, így egyes funkciók megszűnhetnek, átalakulhatnak vagy más helyre kerülhetnek.

Ezen új funkciók megismerését nagyban elősegítheti a Facebook által kínált megfelelő tartalmú dokumentáció, azonban sokszor ez sem áll teljeskörűen a hirdetők rendelkezésére. A világos magyarázatok és részletes leírások hiányában pedig jelentősen több időre és erőfeszítésre lehet szükség a hatékony hirdetések beállításához. 

Végül fontos megemlíteni azokat a technikai problémákat, amelyek a Facebook hirdetéskezelő rendszerében időnként fellépnek. Ilyen lehet a lassú oldalbetöltés, a hibás statisztikák vagy a nem működő funkciók. Ezek megléte rontja a felhasználói élményt, és megnehezíti a hirdetések beállítását.

Mindettől függetlenül azonban a Facebook folyamatosan törekszik arra, hogy minél jobb felhasználói felülettel rendelkezzen, és kiküszöbölje a hibákat az új funkciók és dokumentációk rendszeres fejlesztése révén. 

Hirdetések optimalizálása

A platform népszerűsége miatt nagy a konkurencia és az árverseny, mely magasabb költségeket eredményezhet. Emiatt ajánlott, hogy precízen optimalizálj, de tudnod kell, hogy a Facebook hirdetések optimalizálása számos kihívással járhat.

A Facebookon böngészve a userek rengeteg ingerrel találkoznak, így fontos, hogy olyan hirdetéseket tervezz, amik kiemelkednek a tömegből. Az optimalizálás során vedd figyelembe a tartalom minőségét és a relevanciát.

További nehézség, hogy a hirdetési rendszer rendkívül változékony, tehát a rendszeres frissítések, változó irányelvek és aktuálisan elérhető eszközök miatt mindig naprakésznek kell lenned.

Az optimalizálási folyamatot nehezíti, hogy mindannak ellenére, hogy a Facebook számos adattal rendelkezik a felhasználókról, ezek az adatok mégis korlátozottan érhetők el. Ez kihívást jelenthet a célzott Facebook hirdetések beállításakor, így alaposan meg kell vizsgálni a rendelkezésre álló célzási lehetőségeket.

Mindemellett az algoritmus megértése is komplex folyamat. A Facebook algoritmusa rengeteg tényezőt vesz figyelembe: a felhasználói reakciókat, a relevanciát, a konverziók számát vagy a kattintási arányt. 

A Facebook hirdetések hatékony optimalizáláshoz fontos tehát, hogy megfelelő stratégiát alakíts ki, és rendszeresen elemezd az eredményeket, így hatékonyabb és megtérülő hirdetéseket hozhatsz létre.

Alacsony átkattintási arány

A Facebookon némileg alacsonyabb átkattintási aránnyal (CTR) találkozhatsz, mint a Google Ads felületén, mely az eltérő felhasználói élmény és a környezet következménye.

Az alacsonyabb CTR egyik oka az adott platformon böngésző felhasználók szándékában rejlik. A Facebookot általában barátokkal vagy ismerősökkel való kapcsolattartás céljából vagy információgyűjtés miatt keresik fel a userek, nem pedig egy adott termék vagy szolgáltatás után kutakodnak. 

Az átkattintási arányt befolyásolja a versenytársak mennyisége is. Ha Facebook hirdetésekkel túlzsúfolt egy felhasználó hírfolyama, akkor könnyen kialakulhat a reklámvakság, mely következtében a felhasználók egyszerűen észre sem veszik őket. Emiatt fontos a figyelemfelhívó, kreatív tartalmi elemek kialakítása. 

Alacsony CTR esetén érdemes megvizsgálni a különböző hirdetéselhelyezések teljesítményét is. Míg például a jobb oldali oszlopban általában alacsonyabb CTR a jellemző, addig a hírfolyamban kedvezőbb arányszámokkal találkozhatunk. 

Mindemellett természetesen az alacsonyabb CTR a rossz célzásból, kreatív tartalomból vagy a szövegből is fakadhat. Ha a kampányoddal túl tág vagy rossz célközönséget targetálsz, vagy a kreatív nem elég vonzó, esetleg hosszú, érdemtelen információkkal túlzsúfolt szöveget tartalmaz a Facebook hirdetésed, akkor valószínű, hogy jóval kevesebb felhasználó figyelmét tudod majd felhívni magadra.    

Habár a Facebookon alacsonyabb CTR-t tapasztalhatsz, ettől függetlenül a platform számos előnyt kínál a vállalkozásod számára. Ilyen a nagy elérési potenciál vagy a közösségi interakció lehetősége.

Mérési nehézségek az IOS 14 frissítésével

A hagyományos cookie alapú Facebook pixel mérés egyre megbízhatatlanabbá vált az IOS 14 frissítést követően. A Pixelt egyre többször blokkolják, így rendre pontatlan eredményekkel találkozhatunk a Facebook hirdetéskezelőben.

Erre a problémára nyújt megoldást a Conversion API, amely segítségével a szervereden rögzített konverziókat adatvesztés nélkül továbbítod a Facebook szervereinek.

Tudnod kell, hogy a CAPI nem helyettesíti a Facebook pixelt, inkább azzal együtt érdemes használni.

A Facebook Conversion API-val javíthatod a konverziómérést, amely téged és a Facebook algoritmusát is segíti a jobb döntések meghozatalában. Mindemellett növekedhet az egyéni célközönségeid mérete, és javulhat a minősége, végeredményben pedig növelheted a hirdetésmegtérülést.

A CAPI beállítására két lehetőséged is van: Facebook Conversion API integrációval vagy manuális beállítással is elvégezheted a szükséges lépéseket. Fontos, hogy utóbbinál fejlesztői tudásra vagy segítségre lesz szükséged.

A Marketing Astroval sikeresek lehetnek a hirdetéseid

Számos közösségi média platform rendszerével dolgoztunk már az évek során, mindemellett azonban a Facebook hirdetéskezelő volt az, amely a legnagyobb népszerűségnek örvendett a Marketing Astro ügyfelei körében.

A Facebook kampánytervezési folyamatunk számos lépésből tevődik össze, egészen az ügyféllel való közös egyeztetéstől a kampányeredmények riportálásáig. A kampány indításakor és az azt követő időszakban felmerülő tevékenységek munkaóra igényét minden esetben befolyásolja az ügyfél elvárása, így a tevékenységre vonatkozó árajánlatot mindig személyre szabjuk, felmérve az ügyféligényeket.

Az árajánlatban minden esetben meghatározzuk az együttműködés indulásakor elvégzendő feladatok listáját, és az ahhoz kapcsolódó munkaórákat, valamint a kampányindítást követő havi PPC menedzsment díjat is. A Marketing Astronál a PPC menedzsment nem csupán a kampányoptimalizálást, hanem minden további kampányindítást is magában foglal, így nem jelent plusz költséget a későbbiekben sem az új hirdetések indítása.

A Facebook hirdetéskezelő egyik előnye, hogy egy beállítás során nem csupán Facebook, hanem Instagram hirdetéseket is létre tudunk hozni, így egyetlen konfigurációval egyszerre két platformon jelenhetnek meg a hirdetéseid.

Fontos, hogy sohasem befolyásolja az kampánykezelési díjunkat a futtatott kampányok száma, valamint a tevékenységnek nem képezi részét az iparágban megszokott 10% vagy hasonló mértékű, médiaköltésből fakadó díj sem.

Ismerd meg a Marketing Astro kampánykezelési folyamatát

Első lépés

Egy Facebook kampány indításának első lépéseként elengedhetetlen egy átfogó megbeszélés az ügyféllel, ahol részletesen megismerjük a cég tevékenységi körét, főbb versenyelőnyeit, a kampánycélokat, havi rendelkezésre álló költségkeretet és a konverziós pontokat.

Második lépés

Az egyeztetés alapján beállítjuk a partner számára értékes tevékenységek mérését.

Harmadik lépés

Elkészítjük a hirdetéstervet, beleértve a kutatómunkát a célközönség és a versenytársak tekintetében, a kreatív elemeket, a célzási beállítást és a költségkeret-javaslatot.

Negyedik lépés

A kliens jóváhagyását követően beállítjuk a Facebook hirdetéskezelő segítségével a kampányokat.

Ötödik lépés

Fontos, hogy a hirdetésindítást követően sem szabad elengedi a kampány kezét, máskülönben csökkenő hatékonysággal és feleslegesen elköltött hirdetési keretekkel találjuk szemben magunkat. Folyamatosan tesztelni és elemezni kell az egyes célzások, kampánytípusok, képek és szövegek performanciáját, és az eredmények szerint formálni kell azokat. Ezért figyeljük az első eredményeket, a kampányok aktivitását, és akár az első napon beavatkozunk, ha valamilyen hibát látunk. A Facebook esetében sajnos gyakori, hogy véletlenül elutasítanak egy hirdetést, ezért folyamatosan követjük a kampányok állapotát és ha kell, felvesszük a META-val a kapcsolatot.

Hatodik lépés

Végül minden hónap végén videóval ellátott részletes riportot készítünk a kampány eredményeiről, amelyben táblázatokon, ábrákon és diagramokon keresztül mutatjuk be a kampányeredményeket.

Rólunk mondták

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ha neked olyan online marketing ügynökségre van szükséged, amely maximálisan támogatja a növekedést és fejlődést, akkor a mi csapatunk az, amit keresel.

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

A Facebook hirdetésed beállításaitól függ, hogy mikor kell fizetni egy hirdetés után. Számos olyan optimalizálási cél van, amikor a hirdetésmegjelenések függvényében kell fizetned, de vannak olyan optimalizálási célok is, amikor csak a hivatkozáskattintások után. 

Utóbbi esetben CPC (cost per click – hivatkozáskattintás egységnyi költsége) alapon fizetsz, így nem számol fel a Facebook költséget, ha egyetlen kattintást sem értél el a felületen. 

Amennyiben a megjelenés alapú optimalizálási célt választod, abban az esetben 1000 megjelenésre jutó költség (CPM) szerint kell elszámolnod a Facebook felé. Ekkor csak abban az esetben nem fog rád hirdetési költség hárulni, ha egyetlen megjelenést sem értél el a kampányidőszak alatt. 

Ha Facebook hirdetést hozol létre, akkor meghatározod, hogy milyen jellemzőkkel, érdeklődési körrel rendelkező felhasználót szeretnél megcélozni a hirdetéseddel. Előfordulhat, hogy egy másik hirdető ugyanazt a kategóriát célozza, mint te, vagy az adott felhasználó több célközönségbe is beletartozik, így több hirdető versenyez a figyelemért. 

Ekkor a Facebook a licitfolyamat során dönti el azt, hogy melyik hirdetés jelenjen meg a felhasználónak. Naponta több milliárd licitfolyamat zajlik le. Ezen folyamatokba minden olyan hirdető jogosult beszállni, akinek a célcsoportjába beletartozik az adott illető. 

A licitfolyamat célja, hogy a felhasználók és a hirdetők is a lehető legnagyobb értéket kapják a platformtól. Ennek érdekében a legmagasabb összértékű hirdetést fogja megjeleníteni a rendszer a usernek, mely az alábbi 3 tényező függvénye

  • Licitösszeg: Az a beállított licitösszeg, amelyet a hirdető az eredményekért hajlandó fizetni.
  • Becsült aktivitási arányszámok: Annak a valószínűsége, hogy a hirdetés megjelenítése eredményhez vehet-e az adott felhasználó esetében.
  • Hirdetésminőség: A hirdetésminőséget olyan tényezők által határozza meg a rendszer, mint például a hirdetést megtekintő vagy elrejtő felhasználók visszajelzése vagy az érkező oldal minősége.

A fenti tényezők együttesen határozzák meg a hirdetés relevanciáját, és szerepet játszanak a licitfolyamatban.  

Ha a hirdetésedet elutasította a rendszer, akkor arról minden esetben e-mailen keresztül értesíteni fognak téged.

A hirdetés javítása érdekében első lépésként keresd fel az elutasított hirdetést a Facebook hirdetéskezelőn belül, vagy lépj a „Fiók minősége” felületre, ahol részletesebb információt kaphatsz arról, hogy mi volt az oka az elutasításnak.

Amennyiben úgy érzed, hogy jogszerűtlen volt az elutasítás, abban az esetben kérhetsz újbóli ellenőrzést, vagy felveheted a kapcsolatot a Facebook supporttal. A kért ellenőrzés aktuális állapotát bármikor megtekintheted a „Fiók minősége” felületén. Ha az elutasítást a Facebook visszavonja, akkor az elutasítást megelőzően aktív állapotú hirdetések automatikusan elkezdenek újra megjelenni. Arra figyelj oda, hogy amennyiben ugyanezt a hirdetést a rendszer ismételten elutasítja, akkor nem lesz lehetőséged újabb ellenőrzést kérni. 

Ha azonban jogosnak bizonyult a Facebook észrevétele, akkor javasoljuk, hogy lépj be a Facebook hirdetéskezelőbe és módosítsd a hirdetést, vagy hozz létre újat

Ahhoz, hogy minél kevesebbszer forduljon elő a fiókodban a hirdetéselutasítás, fontos tisztában lenni a hirdetési szabályzat minden aspektusával. Ennek révén jelentősen csökkenhet az esetleges elutasítások gyakorisága, és kisebb lesz az esélye annak, hogy letiltsák a hirdetési fiókodat. 

A korábban már jóváhagyott hirdetések esetén is előfordulhat, hogy a rendszer újra ellenőrzi azokat. Ha az ismételt felülvizsgálat során valamilyen szabálysértést tapasztal, vagy hibás következtetéseket von le, akkor letilthatja a futó hirdetéseket is.

A Facebook hirdetésed ismétlődő ellenőrzésének több oka is lehet, például:

  • ha egy felhasználó elrejti, jelenti, letiltja a hirdetést, vagy negatív visszajelzést ad róla;
  • véletlenszerű ellenőrzés;
  • váratlanul magas aktivitási arány.

Az ismételt ellenőrzéssel kapcsolatban csak akkor kapsz a Facebooktól értesítést, ha valamilyen szabálysértést követtél el. Ekkor a rendszer elutasítja a hirdetésedet, és javítanod kell a hibás elemet.

Fontos, hogy ha egy hirdetést elutasít a Facebook, akkor mindent tegyél meg annak érdekében, hogy újra engedélyezzék annak állapotát, még akkor is, ha már nem szeretnéd az adott kampányt futtatni. Erre azért van szükség, mert az elutasított hirdetés nemcsak az adott kampányt, hanem az egész fiók teljesítményét negatívan befolyásolhatja, és ez a későbbi Facebook hirdetések teljesítményére is kihatással lehet.

Ha más kérdésed lenne,
tedd fel bátran!

Használd ki a Facebook hirdetések lehetőségeit

A Facebook lehetővé teszi, hogy célzott hirdetéseket indítsanak a felhasználók számára. A számos eszköz és funkció segítségével mindenki megtalálja a számára legoptimálisabb beállításokat. 

Például lehetőséged van érdeklődési, demográfiai vagy viselkedési alapon célozni azokat a usereket, akik a tapasztalataid alapján a legnagyobb valószínűséggel érdekelődnek majd a terméked vagy a szolgáltatásod iránt. 

A Facebook hirdetéskezelőben kiválaszthatod a hirdetési célokat, testreszabhatod a hirdetéseket és beállíthatod a méréseket. Utóbbi segítségével folyamatosan finomíthatod és optimalizálhatod a kampányaidat. 

A techóriás rendszerének a számos előnye mellett van pár nehézsége is. Ilyen a rendszer komplexitása, technikai problémák vagy a gyakori frissítések megléte. Ezért ajánlott, hogy mindig olvasd el az aktuális dokumentációt, és tájékozódj az útmutatók segítségével, vagy kérd a Marketing Astro segítségét. 

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Megosztás