adwords kampany kezeles

Google Ads kampánykezelés

A Google Ads Google Google Ads néven indult el 2000-ben, akkor még igencsak limitál funkciókkal. A Google online hirdetési platformja azonban hamar kinőtte a kezdeti hibáit, és hamarosan pontosan azt nyújtotta, amire a felhasználóknak szüksége van: hatékony Google Ads kampány kezelési lehetőséget.  

A Google Ads ugyanis együttműködve a Google keresőjével, képes arra, hogy az általunk kiválasztott keresési kifejezésekre reklámokat, felhívásokat jelenítsen meg, amelyek ráadásul megelőzik az organikus találatokat is a találati listán. Mivel Európában és az Egyesült Államokban szinte mindenki ezt a keresőt használja, így nem meglepő, hogy a két platform összeillesztése remekül működik.

Természetesen a kezdeti formátumok mára sokat változtak. A jól ismert keresési hirdetések mellett ma már lehet weboldalakon vagy alkalmazásokban bannerek segítségével hirdetni, Youtube-os videós hirdetéseket készíteni, vagy akár a Google hírekbe, esetleg a Gmailbe is eljuttatni az üzenetünket.

A lehetőség azonban nem minden, hiszen mint minden hirdetési platform esetében, itt is sokat számítanak a részletek. Egy rosszul beállított Google Ads kampány akár százezreket költhet el eredmény nélkül, míg egy jól beállított hirdetés pár ezer forintból is hozhat megrendelőket. Érdemes tehát megfontolni, hogy profikra bízd a Google Ads kampány kezelését.

Eddig így segítettünk ügyfeleinknek a Google Ads kampányok kezelésében

A különbségek néha látványosak, máskor kevésbé, ám az egészen biztos, hogy egy magyar cég szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy eladás vagy bármely szolgáltatás kínálása esetén egy darab célteljesülés mennyibe kerül. Egyik ügyfelünk, aki egészségügyi szolgáltatást nyújtott, a túl kevés páciens és a túl magas egységnyi páciens ár miatt keresett fel minket. 2022 áprilisában a Google Ads kampányok tekintetében 4800 forintba került számukra egy beteg jelentkezése.

Az átvilágítás során azonban kiderült, hogy valójában ez nem reális összeg, mivel célként nemcsak a bejelentkezést adták meg, hanem olyan eseményeket is, mint mikor valaki rákeres a Google térképen a vállalkozásukra. A valós összeg így 5300 Ft volt, ami éppen csak elérte az elvárt szintet. A Google Ads kampánykezelés nulladik lépésében ezért helyesen beállítottuk a konverziós pontokat, majd folyamatos építkezésekkel jelentősen növeltük a kampányok hatékonyságát.

Egy év múlva, 2023 áprilisában 2371 forintra csökkentettük a bejelentkezési költséget, ami azt jelenti, hogy a korábbi árért nem 1, hanem 2 pácienst tudtunk terápiára irányítani, ami jóval nagyobb megtérülést jelent. Így pedig az ügyfelünk is arra szavazott, hogy emeljük meg a havi költségvetést, ami egy év alatt fokozatosan a duplájára, majd a triplájára nőtt.

Gyakori Google Ads kampánykezelési fájdalompontok

A Google Ads célja, hogy gyorsan és egy előre meghatározott összegből – akár különösebb előkészületek nélkül – fokozza az értékesítési volument. A hirdetések ugyanis gyorsan létrehozhatók, és 1-2 napon belül akár már eredményeket is produkálhatnak, így ideális választás a legtöbb vállalkozás számára.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lennének olyan fájdalompontok, amelyek kihatással lehetnek a Google Ads kampányok kezelésének a hatékonyságára.

Magas díjak

Rossz beállítások esetén a kattintási költség, akár 3-4-szerese is lehet a normálisnak. Ez pedig azt jelenti, hogy az indokoltnak a többszörösét költi el a fiók, miközben néhány beállítás segítségével a hivatkozáskattintási egységeket könnyedén csökkenteni lehet.

Hatástalan kulcsszóválasztás

Gyakorlat hiányában rendszeresen előfordul, hogy rossz kulcsszavak kerülnek kiválasztásra. A kifejezések meghatározásánál ugyanis nem lehet a megérzésre hallgatni, hanem egy kulcsszókutatásra van szükség, ami pontosan meghatározza, hogy mire és mennyien keresnek egy adott területen. De még ezen kifejezéseket sem árt szűrni, hiszen például ha rákeresünk arra, hogy “iPhone X”, jó eséllyel csak információt akarunk keresni, ha viszont az “iPhone X ár”-ra nézünk rá, akkor ez már valós vásárlási szándékot takar.

Rossz Quality Score

A Google Ads kampányoknál maga a Google is próbál segíteni nekünk azzal, hogy osztályozza a hirdetéseinket. Ha valami hibás vagy rosszul van felépítve, akkor rossz Quality Score jár érte, ami jelentősen csökkenti a hirdetéseink megjelenési számát.

Tesztelés hiánya

Egy dolog valamit elképzelni, és egy másik hibátlanul végrehajtani. A Google Ads kampány alapja, hogy az első lépéseinket mindig ellenőrizzük. Valóban jól méri az Ads a konverziót? Tényleg csak remarketing közönségnek jeleníti meg a hirdetéseinket? Ezeket nem elég csak felépíteni, folyamatosan tesztelni is kell, hogy időben kiderüljenek a hibák.

Nem megfelelő targetálás

Az új típusú PMax kampányok esetében a kulcsszavak mellett számos más életeseményre és érdeklődési körre is célozhatunk. Ezek plusz lehetőséget nyújtanak, ám ha rosszul célzunk, egyúttal el is rontják a kampányainkat. Így a kezdeti célzási paramétereket folyamatosan figyelemmel kell követni, és indokolt esetben változtatni kell rajtuk.

Rossz szöveg és grafika

Noha mindenkinek lehetnek jó ötletei, a szövegek és kreatívok esetében a Google bizonyos paraméterekhez ragaszkodik. Hiába írunk jó szöveget, ha nem helyezzük el benne a célzott kulcsszót, technikailag ez egy rossz minőségű hirdetés lesz.

Válaszd a Marketing Astro csapatát a sikeres kampányokhoz

Amennyiben nem akarod üzleted jövőjét a szerencsére bízni, szívesen segítünk a Google Ads kampány kezelésében. Munkadíjunk azonban nem csak a Google Ads kezeléséről szól. A csomag tartalmazza a professzionális hirdetések elindításához szükséges auditot, az Ads és az Analytics helyes beállítását, a rendszeres meetingeket, sőt a kreatívok létrehozásának a költségét is.

Munkafolyamatok a Marketing Astronál

Első lépés

Egy Google Ads kampány kezelés esetében először mindig az audittal kezdjük. Átnézzük a fiókodat, megnézzük a hozzákapcsolt Google Analytics jelentéseket, és ellenőrizzük a beállításokat. Ilyenkor tipikus hibákat keresünk, illetve olyan pontokat, amelyeket javítva gyorsan növelhetnénk az Google Ads kampány kezelésének a hatékonyságát. Ezzel elkészülve alaposan átbeszéljük veled az észrevételeinket és ötleteinket, majd indulhat a közös munka.

Második lépés

A következő lépcsőfok egy kampányterv felépítése a megbeszélt büdzsét felhasználva. Ilyenkor át kell gondolni, hogy milyen kampánytípusok lennének a leginkább hatékonyak a cégednél, és hogy rövid vagy hosszabb értékesítési láncra van-e szükség. Elvégezzük a kulcsszókutatást, elemezzük a konkurenciádat, ötletelünk, majd elkészítjük a kampánytervet, amit szintén átbeszélünk veled.

Harmadik lépés

Amint ezt elfogadtad (vagy módosítottad), felépítjük az első kampányokat. Ezt követően folyamatosan figyelemmel követjük ezek eredményeit, és a kezdeti adatok alapján már két hét után optimalizáljuk is őket. A folyamat így halad előre, meetingelünk veled, megbeszéljük a pozitív vagy a negatív változásokat is, majd ezek alapján módosítjuk a kampányterveket.

Figyelünk arra, hogy mit mondasz és mit kérsz – és megmondjuk azt is előre, ha irreális dolgot vársz el.

Számunkra ugyanis fontos a véleményed, és nem ijedünk meg attól, hogy beszéljünk veled. Akár online platformon, akár telefonon tartjuk veled a kapcsolatot, és jelezzük, ha bármi probléma lenne, hogy valóban úgy érezd, számíthatsz ránk a Google Ads kampánykezelésben.

Rólunk mondták

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ha neked olyan online marketing ügynökségre van szükséged, amely maximálisan támogatja a növekedést és fejlődést, akkor a mi csapatunk az, amit keresel.

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Nem. A hirdetési költséget nem nekünk kell megfizetned, hanem a Google Adsnek, így te kapsz róla számlát. Az egyeztetések alatt azonban egyértelműen kijelölheted, hogy mekkora hirdetési büdzsét használhatunk fel.

Nem. A Google Ads kerüli a monopol helyzeteket, így még tökéletes beállítások esetén sem lehetsz mindig az első helyen. Azt viszont garantáljuk, hogy eredményeket érünk el vele.

Mindig figyeljük! Csapatunkban több PPC-s kolléga is van, így nem fordulhat elő, hogy betegség vagy szabadság alatt senki sem néz rá a fiókodra, és nem javítja az esetleges hibákat.

A támogatási extrák mellett új fiók esetén biztosítunk neked egy befizetési extrát. Ez azt jelenti, hogy ha 3 hónap alatt legalább 120 ezer forintot költ a Google Ads, akkor kapsz egy extra 120 ezer forintos jóváírást!

Ha más kérdésed lenne,
tedd fel bátran!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Megosztás