Tartalomjegyzék

Göndör hajú nő karbatett kézzel, irodai környezetben
4 perc /

LinkedIn kisokos:
Mire érdemes odafigyelned üzleti profilod létrehozásakor?

Tartalomjegyzék

A LinkedIn-en való jelenlét professzionális szempontból elengedhetetlen, azonban nem csak saját magunk használhatjuk álláskeresésre, üzleti és szakmai kapcsolatépítésre, hanem vállalatunkat is képviseltethetjük a platformon, ami idővel kifejezetten ajánlott, és roppant hasznos!

Íme egy kis betekintés az üzleti LinkedIn Business Page világába!

Leveles háttér előtt LinkedIn feliratot tartó kéz

Miért fontos a LinkedIn? 

 • Jóval árnyaltabb képet tudunk magunkról megmutatni, egy szimpla önéletrajz helyett
 • Kapcsolatokat tudunk építeni, tapasztalatokat megosztani, vagy éppen tanulni más felhasználóktól, a közösségi platform jellegből adódóan
 • A platformon lévő ismerőseink, akár be is ajánlhatnak adott pozíciókra, valamint véleményezhetik szakmai teljesítményünket, vagy hogy milyen velünk együtt dolgozni

Miért nem elég a személyes profil?

Ahogy vállalkozásunk egyre több projektbe kezd, több munkatárssal rendelkezik, és ismertebb lesz a piacon, célravezetőbb azt elkülöníteni a személyes profilunktól.

 • Kezelhetőbbé válik, hisz a vállalkozás bármelyik tagjának, vagy meghatalmazott külső félnek biztosíthatunk hozzáférést az oldalunk kezelésére
 • Az üzleti fiók több lehetőséget rejt, például egy helyen kezelheted az álláshirdetéseket
 • Professzionálisabb hatást keltünk vele, mintha a magán oldalunkról osztanánk meg a cégünkkel és weboldalunkkal kapcsolatos információkat

Üzleti fiók létrehozása

Bizonyosodjunk meg róla, hogy rendelkezünk személyes fiókkal, ugyanis a létrehozáshoz tulajdonképpen ez a nulladik lépés. 

LinkedIn regisztráció:

 • A https://www.linkedin.com/signup oldalt felkeresve az e-mail címedet és a jelszavadat megadva regisztrálhatsz! Javasolt a személyes e-mail címedet használnod
ix2he5vqQFvSOxZu27klByM0XRT7GY4wxaMDFRbigEuQyyrv1gE5YYl fjgCRwcVbfy1jpwlVK xFFePkYs dsctaaggzqH9VtR72oUHzJJhW6W MvfdUOEn dV3Q34 E0NeApK
 • A regisztráció és a használat ingyenes
 • Releváns adatokat érdemes megadnod, ne adj meg fals információkat!
 • A bemutatkozásod legyen lényegretörő, és tömör, és tükrözze az elérni kívánt célodat, tehát ha például HR munkakörben keresel állást, nem feltétlen szükséges minden más, egyáltalán nem kapcsolódó tapasztalatodat leírnod, hacsak nem tudod valamilyen formában relevánsan kapcsolni az adott helyen szerzett tapasztalataidat 

LinkedIn üzleti fiók létrehozása 6 lépésben

 1. Hozd létre a céges profilt! 

Kattints az alábbi linkre, és válaszd ki a létrehozandó oldal típusát, majd add meg a cég nevét, illetve a saját céges e-mail címedet!

(Figyelj, mert az lesz a céges profilban a név, ahogy itt megadod a cégnevet, ezt később már csak nehézkesen fogod tudni módosítani a support segítségével!)

GyjnmEeS1DWs0JJpdKSkWDxKqzJp2Vpjpr5vT LEvNp8PiHpP 9Gz9Xby089gCYv5UHGoxMZYWUgskNUEC2ZXpb0M2YecvZtDbJkbGERbO9
 1. Alapadatok megadása: 

ezután pár adminisztratív információt kell megadni a cégről, például az alkalmazottak számát, a szolgáltatás-/termékkategóriát, melyben tevékenykedik a cég stb. 

 1. Egyedi url beállítása.

 Megadhatunk egyedi url-t a cég LinkedIn oldala számára

 1. Bemutatkozás megírása max. 2000 karakterben.

Nyelv meghatározása fontos! A bemutatkozást, és később a posztokat is ugyanazon a nyelven kell majd írni.

 1. Profilkép beállítása 

A cég logója megfelelő formátumban.

 1. Borítókép beillesztése. 

A cég tevékenységéhez kapcsolódó imázskép

Laptopon író női kezek

Milyen posztokkal indulj, és hogyan érvényesülj?

Nagyon fontos a relevancia! A célközönségednek megfelelő nyelvet használj! Ha Magyarországon tevékenykedsz, a weboldalad magyar, és a szolgáltatásaidat, termékeidet is magyar nyelven közvetíted, nem érdemes angol nyelvű oldalt létrehoznod. Ha viszont nyitott vagy a külföldi piacra, nagyon sok lehetőség nyílhat meg előtted angol vagy kétnyelvű kommunikációval, hisz a LinkedIn alapnyelve az angol, így nagyobb elérhetőséget biztosítasz cégednek.

Használj kulcsszavakat a cég leírásában, és a posztokban is. Ezeket alkalmazhatod hashtag-ként is.

Minden vállalkozásnál egyedi a hangvétel, és fontos a meghatározása:

 • Ha követőid inkább idősebbek, érdemesebb magázódni
 • Ha professzionális szolgáltatást nyújtasz, használj szakzsargont, hisz a követőid nagyobb valószínűséggel már tisztában lesznek azokkal, viszont hasznos lehet edukációs jellegű tartalmak létrehozása is, hogy árnyaltabb képet kapjanak, valamint a szolgáltatásaidról és termékeidről is tájékoztatást kapnak ezáltal. 
 • Hasznos lehet például workshopokat tartani, ahol nemcsak a tevékenységeddel kapcsolatos témákról adsz tájékoztatást, hanem a saját szolgáltatásaidat is felajánlhatod a témában!
 • Nagyon fontos továbbá, hogy a marketing tevékenységedhez idomuljon, és legyen konzisztens, nem csak a kommunikáció, hanem a megjelenés is! Profilképnek állítsd be a vállalatod logóját, lehetőleg optimalizált felbontásban. 
MgJ0XRAJcbk6wMB6gavuuYPPGO9Rb45d30a7s2pgha 1o3Ql4TtHzguFlg5zTW1c Jzli9VFwkakkb3ep0IQ Y92vW6scdh5YqFElyu1jG4F7FKFJyv0VHGgMAs85mWvBo0gWI52
 • A tartalmakkal együtt megosztott fotók is legyenek konzisztensek, például használj sablonokat a képek egységes kinézete érdekében.
 • Érdemes interaktív módon kommunikálnod! Légy beszélgetések kezdeményezője, kérd ki a követőid véleményét!
 • Hozz létre szavazásokat, vállalatodhoz kapcsolódó témákban! 
 • Írj LinkedIn cikket!
6pww7MLLOaXbmxcdSqE1DDCwShaCfzkgDkRP3RdtHH I8IRpbukce2vBeiJRe8JtX3zqcWOay92qVGIaFnsaKDfpP31iFL6WtC1AV9oXNGVok Z31sJaMCPE NoT98Eo7B67nZ 6
 • Ossz meg más szakmai oldalak tartalmaiból  is!

Ha már meghatároztad a nyelvet, és a hangnemet, jóval gördülékenyebben megy majd a tartalmak létrehozása! 

Hüvelykujját felmutató öltönyös férfi kéz

Ezek után nincs más hátra: Gyerünk, vágj bele! Sikeres tevékenységet kívánunk!

Ha elakadnál vagy bármiben segítségre lenne szükséged, keress minket bizalommal!

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás