marketing szovegiras

Marketing szövegírás

A szövegírás olyan tartalom megírásának folyamata, amely egyedi, célzott és releváns információkat tartalmaz egy személy vagy a közönség meggyőzése érdekében. A szövegíróknak képesnek kell lenniük arra, hogy szavakkal meséljenek el történeteket, és érzelmi kapcsolatot építsenek ki az olvasóval. A szövegírás tehát annak művészete, hogy az embereket szavakkal cselekvésre ösztönözzük. 

Mi a célja a marketing szövegírásnak?

A szövegírás során az író olyan nyelvezetet használ, amely képes meggyőzni az olvasókat, hogy ezáltal konverziók jöhessenek létre. A szövegírók tartalmai eladhatóak, és céljuk segíteni a vállalkozások növekedését. Egy tartalom akkor működik a legjobban, ha világos, tömör és az ügyfél igényeire összpontosít.

Kik a szövegírók, és mi a feladatuk a tartalommarketingben?

Kik a szövegírók, és mi a feladatuk a tartalom-marketingben?

A szövegírók akár különféle iparágban is dolgozhatnak, és gyakran specializálódnak egy adott típusú írásra, például webes szövegek, email marketing vagy közösségi média posztok írására.

Ők alkotják minden tartalommarketing-stratégia gerincét, és olyan tartalmak létrehozásáért felelősek, amelyek eladják a termékeket, oktatják és bevonják a fogyasztókat, valamint elősegítik a konverziót. Más szóval, ők képviselik a vállalat márkáját és üzenetét.

Az írók számos feladatot ellátnak például koncepciók ötletelését, storyboardok kidolgozását, a szövegek megírását, szerkesztését és lektorálását, hogy azok hibátlanok és vonzóak legyenek.

Sokszor a marketing- és kreatív csapatokkal együttműködve dolgoznak ki stratégiákat a vállalat üzenetének az ügyfelek felé történő közvetítésére.

Ki használ szövegírókat?

Manapság szinte mindenkinek szüksége lehet szövegírókra, mert ők a közönséggel való kapcsolat kialakításának és a tisztességes online jelenlét kialakításának sarokkövei.

Vállalkozások

Nem kormányzati szervezetek

Kormányzati szervezetek

Mi a SEO marketing szövegírás?

A SEO marketing szövegírás a weboldal leírásakor használt rövid és hosszú kulcsszavakra összpontosít. Ez a SEO szempontjából kulcsfontosságú, mert így segít növelni a webhely láthatóságát, ami elengedhetetlen az általános SEO-sikerhez.

A marketingben használt szövegek

A marketingben a szövegírás arra törekszik, hogy olyan üzenetet alkosson meg, amely megfelel a célpiacnak. A meggyőző szöveg megírásának legfontosabb összetevői a következők:

A célközönség megértése

Meggyőző tartalom kidolgozása

Az üzeneteknek a fogyasztó vásárlási folyamatának különböző szakaszaihoz igazítása

A marketingszövegek jellemzően arra késztetik fel a felhasználókat, hogy megalapozott döntést hozzanak arról, hogy az adott termék vagy szolgáltatás megéri-e az idejüket és a pénzüket.

Milyen előnyei vannak a marketing szövegírásnak?

Növeli a konverziós arányokat

A szövegírás a kulcs a tartalommarketing-stratégia kialakításához, hogy az hatékonyan és eredményesen érje el a vásárlókat, ügyfeleket. Ez a kulcs az értékesítési potenciál felszabadításához, mivel a szövegírók a megfelelő helyen és időben tudják eljuttatni egy cég üzenetét.

A szövegírók meggyőző és interaktív képességével a vállalkozások javíthatják a konverziókat.

Építi a vállalat imázsát

A szövegírás lényege, hogy az emberek jól érezzék magukat azzal kapcsolatban, amit olvasnak. Ha nagyszerű tartalmat készít a szövegíró, az pozitívan tükröződik a cégre, és segít az erős márkaidentitás kiépítésében. Az emberek elkezdenek úgy tekinteni rád, mint a terület szakértőjére, ami megnövekedett üzleti lehetőségekhez vezet. 

Ezenkívül az edukatív tartalommarketing képes a tolakodó reklámokat maga mögé utasítani. Ez a fajta marketing hosszú távon sokkal hatékonyabb, mivel az ügyfelek nagyobb valószínűséggel reagálnak pozitívan a jól kidolgozott tartalomra, mint a túl hivalkodó hirdetésekre. Ennek eredményeképpen a minőségi szövegírásba és tartalommarketingbe fektető vállalkozások idővel jelentős megtérülést fognak látni.

Humanizálja a márkát

A márkaszövegírás arról szól, hogy az író megismerje, mit szeretne a közönség, és így a vállalat üzenetét a megfelelő hangon adja elő. Ha a szöveg empatikusan és megértően szól az emberekhez, akkor ezáltal a cég maga is jóval emberibbé, megfoghatóbbá és barátságosabbá válik. Ehhez persze a szövegírónak tudnia kell, hogy ki a célpiac, és ezeknek a személyeknek mik az igényei.

A hosszú távú kapcsolatok kiépítéséhez erős érzelmi reakcióra van szükség, hiszen az emberek az érzelmek és a logika keveréke alapján vásárolnak. Ezért próbálnak például a nagy márkák erős érzelmi reakciót kiváltani a tartalmaikkal. Az ügyfelek így nagyobb valószínűséggel vásárolnak, ha ilyen különleges érzéseket táplálhatnak a márka iránt.

A szövegírás tehát egyedi élményeket teremt a fogyasztók számára ahelyett, hogy csak azt ismételgetné, hogy az egyik márka jobb, mint a versenytársai. Ha a te tartalmaid is élvezetes élménnyé tudják tenni a nálad történő vásárlást, az ügyfelek, vásárlók nagyobb valószínűséggel látogatnak el hozzád újra.

Kapcsolatokat épít

A külföldi vállalkozások 90%-a használ tartalommarketinget – nem meglepő, hogy miért. Bár az értékes tartalom létrehozása minden esetben sok munkát igényel, de hosszú távon mindig megtérül.

Hiszen nincs siker anélkül, hogy ne lennének hűséges ügyfeleid, vásárlóid, akik bíznak a cégedben, és már valamilyen kapcsolatban állnak veled. A bizalom kiépítése azonban sok elkötelezettséget igényel, ezt pedig sokszor nehéz elérni képzett szövegírók nélkül.

A szövegírás típusai

SEO szövegírás

A SEO szövegírás arra törekszik, hogy a kulcsszavakat stratégiailag integrálja, ezzel kivívva a keresőmotorok pozitív reakcióját, valamint hogy értéket és a legjobb olvasási élményt nyújtsa az olvasók számára.

A marketingesek a SEO segítségével javítják a weboldal, és így a márka felfedezhetőségét. Ennek következtében megnyílik a lehetőség arra, hogy a tartalom minősített forgalmat vonzzon a weboldaladra, és potenciálisan vásárlóvá alakítsa a látogatókat.

Ez a megközelítés különböző taktikákat alkalmaz, hogy jelezze a keresőmotoroknak, hogy az oldal a legjobb választás bizonyos lekérdezésekre.

A SEO szövegírás elemei.

Konkrét blog posztok

Kulcsszavak

Címek

Meta leírások

SEO fókuszú kérdések

Címsorok és alcímek

Weboldal szövegírás

A weboldal tartalomírás a meggyőző szövegek – landing oldalak, szolgáltatásleírások, termékoldalak stb. – létrehozásának folyamata. Ez biztosítja, hogy a weboldal látogatói használható információkat kapjanak, amelyek aztán konverzióhoz vezethetnek.

Ez egyúttal remek módja annak is, hogy megérthesd a látogatóidat, és lásd, melyik oldalon töltik el a legtöbb időt, és milyen témák érdeklik őket.

Szövegírás a közösségi médiában

A közösségi média szövegírás a közösségi platformokon a közönséget bevonó tartalmak megalkotásának a munkálata. A közösségi média szövegírók felelősek a megosztásra érdemes, meggyőző és befolyásos posztok létrehozásáért, amelyek segítenek az elkötelezettség kialakításában, a viselkedés befolyásolásában és az értékesítés ösztönzésében.

A közösségi média ideális terep a márkák számára, hogy megmutassák személyiségüket, és hosszú távú kapcsolatot alakítsanak ki közönségükkel

Márkaként a Facebookon megjelenő tartalmak megalkotásakor nem lehet azonos a célod a TikTok vagy az Instagram posztokéval. Az Instagramon például érdemes lehet termékeket bemutatni, és kreatív történetmesélési technikákat alkalmazni, hogy a felhasználókat lekösd. Míg a Facebookon érdemes olyan cselekvésközpontú szövegeket írni, amelyek például a weboldal meglátogatására vagy egy termék megvásárlására ösztönözhetik a felhasználókat.

Email szövegírás

Az email szövegírás egy olyan email megírásának folyamata, amely meggyőzi a jelenlegi vagy leendő ügyfelet, hogy tegyen meg bizonyos lépést, például kattintson egy linkre vagy vásároljon. A szövegírók készségeiket arra használják, hogy meggyőző emaileket készítsenek, amelyek az értékesítés és a konverzió növekedését eredményezhetik.

Az emailek szövegírása nem különbözik a marketing más formáitól. Ahhoz, hogy hatékony legyen, az email szövegírásnak meggyőzőnek, relevánsnak és érdekesnek kell lennie a közönség számára.

Landing page (landoló oldal) szövegírás

A landing page-nek egyetlen egyértelmű célnak kell megfelelnie, például egy hírlevélre való feliratkozásra, egy e-könyv letöltésére vagy vásárlásra ösztönözze a látogatót. Az oldalon mindennek támogatnia kell ezt a célt, és cselekvésre kell késztetnie a látogatókat.

A landing oldal remek módszer a konverziós arányok növelésére. Ez azért van így, mert lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy minden energiájukat egyszerre egy célközönségre összpontosítsák ahelyett, hogy a figyelmet különböző csatornákra szórnák szét. Ennek eredményeképpen a látogatók nagyobb valószínűséggel hajtják végre a kívánt műveletet.

Termékoldalak szövegei

A termékoldalak szövegei összefoglalják a legfontosabb előnyöket és funkciókat, amelyek a leghasznosabbak a közönség számára. Minden lényeges pontra ki kell térnie, de nem olyan részletességgel, hogy az oldal túlságosan zsúfolt legyen.

B2B szövegírás

A B2B szövegírás olyan marketingre és reklámra vonatkozik, amely azoknak a vállalkozásoknak szól, amelyek elsődleges célközönsége más üzletek, cégek.

A B2B szövegírás biztosítja, hogy a márka marketing- és értékesítési üzenetei azonnal eljussanak a megfelelő döntéshózokhoz. Ez a fajta szövegírás azért fontos, mert elengedhetetlen a márkaismertség és a hitelesség megteremtéséhez.

Emellett intelligens leadgenerálással, a konverziós arányok és a bevételek növelésével segíthet javítani a teljes értékesítési tölcséren.

E-könyv

Az e-könyv az egy olyan hosszú formátumú tartalom, amely az olvasókat az érdeklődési körükre vonatkozó értékes információkkal ismerteti meg.

Ez egy kényelmes marketingeszköz a minősített leadek vonzásához és az ügyfelekről való adatgyűjtéshez. Ezek a megszerzett információk később segíthetnek személyre szabottabb tartalmi élményt nyújtani az olvasók számára.

Esettanulmány

Az esettanulmányok kiválóan alkalmasak annak bemutatására, hogy a te terméked vagy szolgáltatásod milyen hatással van az emberek életére. Azt is lehetővé teszik, hogy több információt adj át a munkafolyamatról, az eredményeidről és arról, hogy az eddigi szakmai utadon mit tanultál vagy tapasztaltál.

Az esettanulmányok értékes marketingeszközök, mert a felhasználóknak betekintést nyújtanak a terméket bevezető vállalatok sikereibe, valamint a kulisszák mögé. Segítenek az embereknek látni, hogy mire vagy képes, és egy történet formájában okot adnak arra, hogy érdeklődjenek a termékeid, szolgáltatásaid iránt.

Mi a marketing szövegírói munka folyamata?

A célvásárló megismerése

A szövegíró minden egyes tartalmat valakinek ír, így neki mindenképpen azt a nyelvet és hangszintet kell használnia, amit a célvásárlók igényelnek és elvárnak. A szövegírók éppen ezért mindig részletesen felkutatják a célközönséget, és igyekeznek megérteni a célvásárlók sajátos nyelvezetét. 

Sokszor előfordult már, hogy a célközönség más kifejezéseket használt, mint a terméket, szolgáltatást kínáló cég, így ezt a jelenséget a szövegírónak mindig át kellett ugrania, hogy megfelelő tartalmak készülhessenek. Alapvető fontosságú még, hogy a szöveg pontos és befogadó legyen, ezáltal a felhasználók úgy érezzék, az adott cég személyesen is megérti őket.

A megfelelő hangnem meghatározása

A megfelelő írói hangnem meghatározása több okból is kritikus, többek között azért, hogy megfelelően kommunikálja márkája vízióját és történetét.

Egy írás hangvétele a szöveg által közvetített hozzáállásra utal. Lehet könnyed, vicces és játékos, illetve komoly. Az írás megfelelő hangnemének meghatározásához ezeket érdemes figyelembe venni:

Ki a célközönség?

Milyen jellegű témáról szeretnének hallani?

Melyek az írás fontosabb pontjai?

Milyen módon és milyen hangnemben szeretik az információt fogadni?

Ha például a közönséged kora 55-65 év között van, akkor nagy valószínűséggel érdemes lehet a hivatalos írói hangnemet választani. Ha pedig tinédzsereknek vagy fiatal felnőtteknek szólnak a cikkek, akkor lehet játékosan, viccesen fogalmazni.

Témakutatás és maga a szövegírás

Következő lépésként egy komolyabb témakutatás történik meg, majd ezután vág bele a szövegíró a tartalom elkészítésébe. 

Szerkesztés

Sokszor a szerkesztés ugyanannyi időt vesz el, mint maga az írás. Ilyenkor megtörténik a forrásegyeztetés, a helyesírási és elgépelési hibák javítása, valamint a stilisztika fejlesztése. 

Mik a jó szöveg tulajdonságai?

Strukturált

A szövegírásban a struktúra alapvető fontosságú, mert lehetővé teszi az író számára, hogy az információkat logikus és könnyen követhető formátumba rendezze. A jól strukturált szöveg segít az olvasónak abban, hogy lekötve maradjon, megértse a közvetített üzenetet, és megtegye a kívánt lépéseket.

A szöveg szakaszokra bontásával, címsorok és alcímek használatával az író végigvezetheti az olvasót a szövegben, és kiemelheti a legfontosabb pontokat. A világos struktúra olvashatóbbá és vizuálisan vonzóbbá is teszi a szöveget, mivel a hosszú bekezdések felbontásával és a fehér tér használatával kevésbé lesz ijesztő olvasni.

Emellett a struktúra segíthet a SEO terén is, mivel a keresőmotorok előnyben részesítik a jól strukturált tartalmat, így könnyebben indexelhető és rangsorolható a keresési találati oldalon.

Végül, a világos szerkezet biztosítja, hogy a cselekvésre ösztönző kifejezés kiemelkedő és könnyen megtalálható legyen, és az olvasót a kívánt eredmény felé vezesse, legyen szó vásárlásról, szolgáltatásra való feliratkozásról vagy bármilyen más szándékolt cselekvésről.

SEO fókuszált

A SEO fókuszú megközelítés a szövegírás során elengedhetetlen, mert ez biztosítja, hogy a tartalom látható legyen a célközönség számára. Az online elérhető weboldalak milliói miatt kulcsfontosságú, hogy olyan tartalmak jöjjenek létre, amelyek jól szerepelnek a találati listában, mivel ez az elsődleges módja annak, hogy az emberek megtalálják a szükséges információkat az interneten.

A szövegek keresőmotorokra történő optimalizálásával a szövegíró növelheti a tartalom láthatóságát, és biztosíthatja, hogy az elérje a megfelelő közönséget. Az olyan SEO-technikák, mint a kulcsszókutatás és szövegoptimalizálás, a meta leírások, valamint a belső és külső hivatkozások segítenek a keresőmotoroknak azonosítani a tartalom relevanciáját és fontosságát, ami javítja annak helyezését.

Továbbá a szövegírás SEO központú megközelítése azt is biztosítja, hogy a tartalom releváns és hasznos legyen a célközönség számára, azaz hogy olyan tartalmat hozzon létre, amely a célközönség igényeit és érdeklődési körét célozza meg.

A SEO fókuszú szövegírás elengedhetetlen továbbá azért is, mert segít a tekintély és a hitelesség megteremtésében. A keresőmotorokban jól rangsorolt, kiváló minőségű tartalom létrehozásával könnyen pozicionálhat téged az online térben is szakértőnek, ami megnövekedett forgalomhoz, konverziókhoz és eladásokhoz vezethet.

Cselekvésre ösztönző

A szövegírás cselekvésorientált megközelítése alapvető fontosságú, mivel a legtöbb tartalomkészítés végső célja az, hogy az olvasót egy konkrét cselekvésre ösztönözzük. Legyen szó akár egy termék megvásárlásáról, egy szolgáltatásra való feliratkozásról vagy egyszerűen a tartalom megosztásáról.

Ennek eléréséhez a szövegírónak világos, tömör és meggyőző nyelvezetet kell használnia. Egyértelmű cselekvésre való felhívást (CTA) kell megadnia, amely pontosan megmondja az olvasónak, hogy mit kell tennie a következő lépésben. Ez lehet olyan egyszerű, mint egy gombra kattintás vagy egy űrlap kitöltése, de a használt nyelvezetnek meggyőzőnek kell lennie, és arra kell ösztönöznie az olvasót, hogy megtegye ezt a lépést.

A cselekvésorientált megközelítés magában foglalja a célközönség megértését, valamint a nyelvezet és a hangnem hozzáigazítását az ő konkrét igényeikhez és vágyaikhoz. Az olvasó számára rezonáló nyelvezet használatával a szövegíró érzelmi kapcsolatot teremthet és bizalmat építhet, ami kulcsfontosságú az olvasó cselekvésre való ösztönzésében.

Végül fontos még a tesztelés és finomítás a hatékonyság javítása érdekében. A szöveg eredményeinek nyomon követésével és a szükséges módosításokkal a szövegíró optimalizálhatja a tartalmat a maximális hatás érdekében.

Milyen hatékony szövegírási stratégiák vannak?

AIDA modell

Az AIDA modell (Attention, Interest / Desire, Action) egy marketing keretrendszer, amely az online felhasználók különböző fázisait bontja le. Albert Ciuriak elsőként javasolta ezt az megközelítést „Marketing Warfare” című úttörő könyvében 1997-ben. Az AIDA formula szerint a szövegnek követnie kell a figyelem, az érdeklődés, a vágy és az akció struktúráját. Az akronim az alábbiakra utal:

Figyelem – Az első lépés a sikeres marketingüzenet kialakításában. Fontos, hogy egy figyelemfelkeltő címsorral vagy tárgysorral megragadjuk a közönség figyelmét.

  • Kezdhetünk például merész kijelentésekkel: A kulcsszavak halottak!
  • Statisztikákkal indíthatunk: Tudtad, hogy naponta 4 millió blog jelenik meg?
  • Feltehetünk egy kérdést: Szeretnéd növelni a konverziódat?

Érdeklődés

Egy minőségi blog poszt részletes információkkal erősíti a figyelmet, amelyek az első mondatban vagy bekezdésben voltak megemlítve. Segít abban, hogy az olvasó folytassa az olvasást, és elérje a kívánt eredményt.

Vágy

A jó cikk fokozatosan építi fel a vágyat, de a tényekre alapozódik, például a statisztikákra. Itt érdemes mindig konkrét megoldásokat kínálni az olvasók fájdalompontjaikra. Ha helyesen alkalmazzák, ez a meggyőzési szakasz arra ösztönzi a felhasználót, hogy cselekedjen, és az érzelmeit átváltsa azt egy kívánt termékre vagy szolgáltatásra. Ebben a pontban cselekvésre ösztönző kifejezésnek világosnak kell lennie.

Az első benyomás

Az első benyomás, vagyis az első sor vagy bekezdés, amely felkelti az olvasók figyelmét, fontos szerepet játszik a marketingben. Különböző technikákkal, mint a kérdések, statisztikák és problémák felvetése, ráveszi az ügyfeleket arra, hogy olvassanak, mert felkelti a kíváncsiságukat.

Történetek

A történetek fontosak a marketingben, mert lehetőséget ad neked, hogy kapcsolatot teremthess és bizalmat építhess a célközönségeddel azáltal, hogy olyan történeteket osztasz meg velük, amelyek relevánsak számukra. A történetek segíthetnek az eladások előmozdításában is, azzal, hogy világos példákat nyújtasz arról, hogy egy termék vagy szolgáltatás hogyan segített másoknak.

Előnyök > Jellemzők 

Amikor termékleírást írunk, fontos az előnyökre helyezni a hangsúlyt, nem a jellemzőkre. Végül is a vásárlóid nem érdeklődnek a technikai jellemzőid iránt vagy nem értik őket. Arra törekszenek, hogy megtudják, mit tud a terméked nekik nyújtani. 

Vannak olyan termékleírások, amelyek csak elmondják, mire való a termék, és vannak olyanok, amelyek eladnak. Az e-kereskedelmi boltok a hangulatkeltő szavakban bíznak, hogy vonzzák a vásárlókat, meggyőzzék és eladják nekik a termékeket. 

Az iPod megjelenése 2001-ben forradalmasította a termékmarketinget. Az Apple nem azt kommunikálta, hogy „4 GB tárhely”, hanem azt, hogy „1000 dal a zsebedben”. Az iPod nem volt az első MP3-lejátszó a piacon, és nem is a legolcsóbb. Más cégek már árultak azonos jellemzőkkel rendelkező termékeket, de az iPod vált az úttörő MP3-lejátszóvá. Ne érts félre minket, nem bizonyítjuk, hogy a jellemzők nem értékesek a termékleírásodban, de nem szabad őket a fő üzenetként használni. Ne csak egy terméket, hanem egy élményt adj el.

A kulcs az, hogy az ügyfelek fejével gondolkodjunk, hiszen ők pénzt fizetnek azért, hogy valódi előnyöket kapjanak. Gondolj a termékjellemzőkre, mert azok teszik a terméket előnyössé, és értsd meg, hogyan oldják meg a felhasználók problémáit vagy könnyítik meg az életüket.

Előtte - Utána - Híd

Előtte

Az „Előtte” részben kiemeljük azokat a problémákat és fájdalmakat, amik megnehezítették az ügyfeleid, vásárlóid életét. 

Utána

Az „Utána” részben leírjuk a javult helyzetet, amely segített a felhasználóknak leküzdeni a problémáikat, és megkönnyítette a mindennapi teendőiket. 

Híd

A „Híd” szakaszban pedig bemutatjuk azokat a megoldásokat, amelyek az olvasókat az ideális életkörülmények közé hozzák.

Társadalmi bizonyíték

A társadalmi bizonyíték az emberek hajlama arra, hogy mások cselekedeteihez igazodjanak azzal a feltételezéssel, hogy azok tisztában vannak azzal, mit csinálnak. A társadalmi bizonyíték pszichológiai jelensége azt mondja, hogy az emberek hajlamosak hinni másoknak, különösen a társaiknak, amikor valamit el kell dönteni. Az emberek hajlamosabbak egy kijelentést elhinni, ha sok más ember is egyetért vele.

Ez segíthet a döntéshozatalban, de sok embernek kell egyetértenie a kijelentéssel ahhoz, hogy hatékony legyen. A weboldaladon a felső részeken elhelyezett ajánlások az egyik módja ennek. A közösségi média platformokat – Twittert, Facebookot és LinkedInt – is használhatod az ügyfélajánlások és értékelések kiemelésére.

A társadalmi bizonyíték beillesztése a weboldalad tartalmaiba erős stratégia lehet.

FOMO (fear of missing out) - A kimaradás félelme

Egy olyan világban, ahol az ügyfelek számos ajánlatot, szöveget és hirdetést érnek el, nehéz meggyőzni őket, hogy vásároljanak valamit. De a jó marketing szövegírók gyakran felhasználják a FOMO erejét, hogy megteremtsék a sürgetés érzését, és cselekvésre késztessék az olvasót. Ilyen például: csak 8 db van raktáron; csak 2 órád van a vásárlásra; limitált kiadás, stb.

Cselekvésre ösztönző kifejezés (CTA)

A cselekvésre ösztönző kifejezés egy olyan szó vagy mondat, amelyet hirdetésben, weboldalon vagy email kampányban használnak, hogy ösztönözzék az olvasókat valamilyen tevékenységre. 

Ezek például a „kattints ide” és „csatlakozz listánkhoz”. A CTA nagyszerű eszköz arra, hogy elérhesd a kitűzött célt, csupán jól kell azt megfogalmazni. Ha a CTA megfelelő, azaz könnyen érthető, világos és tömör, a felhasználónak egyértelmű lesz, hogy mit kell tennie következő lépésként.  

Így dolgozik a Marketing Astro csapata

Ha érdeklődsz a szövegírói szolgáltatásunk iránt, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon keresztül. Amint megkapjuk a megkeresésedet, két munkanapon belül válaszolunk, és megkezdjük az egyeztetést.

Kick-off call

Az első lépés a közös munkában egy kick-off hívás, ahol bemutathatod a vállalkozásodat, a céljaidat a vállalkozásoddal, és a céljaidat a szövegírással kapcsolatban. Megkérdezzük, hogy milyen témákat szeretnél körbejárni, kikhez szeretnél szólni, és milyen üzenetet szeretnél közvetíteni az olvasóknak. Ez segít nekünk jobban megérteni a vállalkozásodat, és a szövegírói munkát a te igényeidre szabni.

Természetesen, azon felül, hogy megismerjük a vállalkozásodat és a céljaidat, fontos számunkra, hogy pontosan tudjuk, milyen típusú szövegekre van szükséged, milyen stílusban szeretnél kommunikálni, és milyen üzeneteket szeretnél közvetíteni az olvasóik felé. Emellett érdemes tisztáznunk, hogy milyen tulajdonságok jellemzőek a konkrét célcsoportodra, milyen  szövegírói hangnem lehet nekik a legszimpatikusabb.

Brief

A kulcsszókutatás eredményei alapján elkészítjük a briefet, ami egy vázlatot tartalmaz a mondanivaló lényegéről és a SEO beállításokról. Miután elkészült, ezt elküldjük neked, és ha jóváhagyod, megkezdjük a szövegírást. Természetesen lehetőséged van kommentelni a briefet, így bármilyen extra információt megoszthatsz velünk, amit fontosnak tartasz a témával kapcsolatban.

Kész verzió

Miután a szövegíró precízen megírta a cikket, és a SEO szakértők is lektorálták azt, az elkészült cikket visszajuttatjuk számodra végső átnézésre. Google Docs segítségével egyszerűen lehetőséged van arra, hogy kommentekkel lásd el a dokumentumot, így az általad elvárt módosításokat zökkenőmentesen elvégezzük.

Rólunk mondták

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ha neked olyan online marketing ügynökségre van szükséged, amely maximálisan támogatja a növekedést és fejlődést, akkor a mi csapatunk az, amit keresel.

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

A hatékony szövegírás több órát is igénybe vehet, mivel a szövegírónak alapos kutatást kell végeznie, és olyan meggyőző szöveget kell írnia, amely megfelel a célközönségnek. Az írás befejezése után a SEO csapat lektorálja a szöveget, hogy biztosítsa az összes SEO irányelv megvalósulását, beleértve a tördelést és a kulcsszóoptimalizálást is.

Emellett a szövegírói szolgáltatásunk magában foglalja a képkeresést is, hiszen a vizualitás manapság rendkívül fontos. A szövegírás minden aspektusára kiterjedő átfogó szolgáltatással biztosítjuk, hogy ügyfeleink kiváló minőségű, az olvasók és a keresőmotorok számára egyaránt optimalizált szövegeket kapjanak.

Elsődleges forrásként a Google-t alkalmazzuk. Természetesen kerüljük a versenytársak anyagainak felhasználását, ehelyett tanulmányokra, kutatásokra és statisztikákra támaszkodunk az íráskor. Bizonyos esetekben felajánljuk, hogy interjút készítünk az ügyfeleinkkel, ezzel biztosítva, hogy olyan tartalmak készüljenek, amelyek megfelelnek az egyedi igényeknek és céloknak.

A kutatáson alapuló megközelítésünk és az ügyfeleink személyre szabott inputjainak kombinálásával képesek vagyunk olyan magával ragadó és kiváló minőségű cikkeket írni, amelyek kiemelkednek a versenytársak közül.

Mielőtt a szövegíró belevágna a munkába, a SEO csapat mindig egy részletes briefet készít az adott cikkről. Ez a brief a SEO elemek mellett tartalmazza a tartalmi mondanivaló vázát, így már itt könnyen kiszúrhatod, ha valami nem stimmel, és ezt jelezheted felénk. Mi ezt gyorsan módosítjuk, és csak a jóváhagyásod után kezdi el az írást a szövegíró. A kész cikknél pedig egy komolyabb módosítási kört kérhetsz.

Ha más kérdésed lenne,
tedd fel bátran!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Megosztás