Mi is az a landing oldal?

2

Tartalomjegyzék

Olvasási idő: 2 perc

Biztos vagyok benne, hogy már te is találkoztál landing oldallal, akkor is, ha még nem is tudtad, hogy pontosan mi az! Előfordult már, hogy láttál egy tök jó terméket vagy szolgáltatást, és amikor rákattintottál az „Érdekel” gombra, akkor átvitt egy teljesen új weboldalra, ami a vásárlásról akart meggyőzni? Hát igen, akkor bizony az egy landing oldal volt. De pontosan mit takar a landing oldal kifejezés? 

Miközben szakmai berkekben, mint például a webfejlesztés vagy az online marketing területe mindennapos kifejezés a landing oldal, mégis laikus emberek számára ismeretlen lehet a fogalom. Akkor tekintünk egy weboldalt landing pagenek, ha arra az oldalra egy linken keresztül érkezünk. Amennyiben marketing szempontból szeretnénk meghatározni, akkor ez egy olyan weboldal, amely teljesen elkülönül a cég főoldalától, és egy pontos cél érdekében épült, ez pedig többnyire a kívánt konverzió végrehajtása.

Egy landing oldal 1-3 százalékos konverziós arányra képes. Ez azt jelenti, hogy 100 emberből maximum 3 az, aki az oldalon az általunk meghatározott konverziót véghez viszi. Persze ez a konverziós arány akár lehet két számjegyű is, viszont elsőre szinte biztosan nem fog tudni valaki ilyen számokat produkálni, mivel ehhez jó sok tapasztalat, tesztelés, következtetés és optimalizálás szükséges.

Ha már itt tartunk, mit is értünk konverzió alatt? Bármilyen olyan felhasználói interakciót, amit a landing oldal készítője meghatároz. Például lehet ez vásárlás, form kitöltés vagy szolgáltatás megrendelése.

Mutatunk néhány jellemző landing oldal típust, amivel biztosan találkoztál már, vagy a jövőben találkozni fogsz:

Vásárlásra ösztönző landing oldal

Maga a vásárlás történhet a landing page alján egy megrendelő form formájában, de ha mondjuk, több termékről beszélünk, akkor lehetnek az oldal alján termék linkek, amelyek a termékoldalra vezetnek. Ennek a típusnak egyetlen célja, hogy mire leérsz az aljára, vedd meg az adott terméket vagy szolgáltatást.

VIGO

Lead generáló oldal

9k=

Ezzel a két landig oldal típussal fogsz a leggyakrabban találkozni, de természetesen még számos, egyéb típusba is könnyen belefuthatsz. Többek között léteznek még, „hosszú értékesítési oldalak”, „átkattintó oldalak”, „hajtás feletti oldalak”, de ki lehet használni akár a következő oldalakat is landing oldalként: „404-es oldal”, „leiratkozó oldal”, „köszönöm oldal”.

Amennyiben szeretnél több infót kapni a weboldalak felépítésének rejtelmeiről, vagy úgy érzed, hogy a kialakításban segítségre van szükséged, akkor keress minket bizalommal! 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jogi dokumentumok elfogadása

Legújabb bejegyzéseink

Kérj ajánlatot!

Jogi dokumentumok elfogadása