Tartalomjegyzék

social selling felirat social media ikonokkal
3 perc /

Mi is az a Social Selling?

Tartalomjegyzék

A közösségi média rohamosan fejlődő világában ez az értékesítési forma teljesen új lehetőséget rejt magában, ami kiválóan alkalmas személyes brand építésre és hatékony ügyfélszerzésre. Azok a vállalkozások, akik alkalmazzák a Social Sellinget, hosszú távon nagy sikereket érhetnek el vállalkozásuk fellendülésében.

SS 4

Üdvözöljük ezt a csodálatos értékesítési módot!

Napjainkban az ügyfelek vásárlási útjának kulcsfontosságú részévé vált a közösségi média. Manapság a vásárlás folyamata hamarabb megkezdődik, mielőtt a két fél személyesen találkozna egymással (ha találkoznak egyáltalán)!

Az is egy újdonság, hogy a B2B vásárlási szándékhoz sokkal kevésbé számottevő az, hogy személyes jelenlétet igényeljenek a felek, ehhez természetesen a pandémia is sokat hozzátett.

Mindennek ellenére sok olyan vállalat van, aki még nem ismeri ezt a fajta értékesítési módot, ez nem egy új üzletszerzési lehetőség, hanem az értékesítés kicsit alábecsült módja, ami azért kár, mert ilyen időkben különösen nehéz lehet az üzletkötés.

Mi az a Social Selling?

A social selling olyan lehetséges ügyfeleket generáló technika, ahol az értékesítők közvetlenül érintkezhetnek a potenciális ügyfelekkel a közösségi média platformjain. Amelyet alapvetően minden felületen alkalmazhatunk (Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest), de ezek közül a LinkedIn a leglényegesebb közösségi felület a B2B értékesítés szemszögéből. 

Az egész a potenciális vásárlók kereséséről és megtalálásáról szól, a kommunikáció közös érdeklődésen alapul, értékteremtő gondolatváltásokkal jutunk el az együttműködésig.

Gyakorlatban a social selling nem a hagyományos értelemben vett értékesítésről szól, sokkal inkább a hiteles, akár üzleti kapcsolatok kiépítésére irányulnak, amit, ha jól csinálnak, abból üzletkötések is születhetnek. A közösségi média teret ad a meglévő kapcsolatok ápolására és lehetőségeket nyújt új kapcsolatok kiépítésére.

Különbségek a social selling és a social media marketing között

Ellentétben azzal, amit sokan gondolhatnak, a social selling jelentősen más, mint a social media marketing.

A közösségi platformokon történő hirdetés egy nagyon közkedvelt tevékenység a vállalatok népszerűsítésének. A social media marketing a márka közösségi platformján végzett folyamata promóciók, cikkek, videók, képek és egyéb tartalom megosztásával alkotják az általános marketingstratégiát.

A social selling azonban egy interakción alapuló stratégia, ami közvetlen kapcsolatot épít ki az értékesítő és a potenciális leendő ügyfelek, vásárlók között.

Jellemezhetnénk ezt a tevékenységet úgy is, hogy egy logikus megoldás az elavult hideg hívásos módszer leváltására.

Social selling ábra

Hogyan kezdj hozzá a Social Selling tevékenységhez?

Válaszd ki a platformot, ahol el szeretnél indulni!

Ebben az értékesítési formában úgy tudsz a leghatékonyabb lenni, ha azon a platformon vagy aktív, ahol a potenciális ügyfeleid is azok. A social selling sikerességének ez az alapja.

Ezért jeleskednek a divatért felelős értékesítők az Instagramon, a B2B értékesítési képviselők pedig a LinkedIn-en generálnak leadeket.

Legyen egy menő profilod!

Az online világban, a profilod az első, amit a leendő ügyfelek meglátnak. Fontos, hogy jó benyomást keltsen, továbbá elengedhetetlen a professzionális tudás, de mindemelett legyen egy szimpatikus, barátságos összehatás.

Tartsd naprakészen az adatlapod hasznos tartalommal, add hozzá a készségeidet, amiben jeleskedsz, építs erős kapcsolatokat.

Változtasd meg a főcímed! Töltsd fel valami emlékezetessel, ami világossá teszi bárkinek, hogy hogyan adhatsz értéket hozzá.

Csatlakozz és vegyél részt csoportokban!

Ha a LinkedIn-t választod felületül, hatalmas potenciál rejlik szakmai csoportokban, ami remek lehetőség a hálózatépítésre. Csoport kereséshez, böngéssz a szakértelmednek megfelelő témákra.

Ne feledd, a csoportokban nem szeretnének értékesítőkkel találkozni, ezért inkább koncentrálj arra, hogy a tudásod, szakértelmed oszd meg potenciális ügyfelekkel, építs velük erős kapcsolatot, amiből akár üzlet is születhet.

 Ismerd meg és használd a Sales Navigátort

A LinkedIn egyik legprofesszionálisabb eszköze egyértelműen a Sales Navigátor, mely segít megcélozni a megfelelő potenciális ügyfeleket. Ahogy azt már írtuk, a social selling sikere az a leendő vásárlók keresésében és megtalálásában rejlik. A célzási praktikákról, pedig egy korábbi webináriumunkon már beszéltünk.

A Sales Navigátor egy elengedhetetlen eszköze a social sellingnek, tömérdek lehetőséget rejt magában: tudsz szűrést végezni földrajzilag, munkahelyre, a kapcsolat szintjére, de akár ki is zárhatsz olyan területeket, ami számodra nem releváns.

Ha a Social Selling szolgáltatással kapcsolatban támadna kérdésed és szeretnél belekezdeni céged számára a lead generálásba, keress fel minket bizalommal!

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás