Tartalomjegyzék

2 perc /

Miért felel egy social media menedzser

Tartalomjegyzék

Felmerült már benned kérdésként, hogy mi is pontosan az a social media marketing és mit csinál az, aki ezzel foglalkozik? Máig sokan összemossák ezt a tevékenységet egyéb, – a marketinges szakmában szintén elengedhetetlen pozíciókkal – de célszerű nem egyként gondolni a social feladatokra például a SEO-s vagy a PPC-s tevékenységgel.

friends holding up thought bubbles with social med 2021 08 27 00 02 17 utc

A közösségi média marketing egy olyan feladat, ami napi szintű törődést igényel. A social media kommunikációért felelős kolléga lesz tulajdonképpen a márka hangja, aki a közösségi média felületeken a márkád nevében kommunikál, képviseli és építi azt. Terjeszti a brand hírét, felépíti a márkát, megismerteti a célcsoporttal, és finomhangolja a hozzá tartozó platformokat.

Sokkal több annál, hogy random kirak egy posztot a Facebookra

A social media menedzser – amellett, hogy végsősoron felel a márka kifelé történő hangjáért és kommunikációjáért – feladata megtervezni, hogy milyen ütemben haladjon a kommunikáció az oldalaidon. Hogyan célszerű felépíteni egy új termék bevezetését, mik a legfontosabb szabályok, amiket érdemes követni. Milyen poszt típusok azok, amikkel fenntarthatod a márkád iránti érdeklődést, és milyen irányokba érdemes elindulnod a kommunikációd során. Ezzel folyamatosan monitoroznia kell az aktuális trendeket és reflektálnia kell rájuk úgy, hogy az beilleszthető legyen az általa képviselt márka stílusába. Tehát ő végzi az összes marketing tevékenységet a social felületeken. Tartalmat gyárt, posztokat talál ki, kampányokat menedzsel, tervez, publikál, közösséget épít, hirdet és elemez is.

Milyen tulajdonságokra van leginkább szüksége egy social media menedzsernek?

Látható, hogy mennyi mindenért felel az, aki napi szinten koordinálja egy márka kommunikációját. Amennyiben érdekel ez a terület érdemes átgondolnod, hogy milyen tulajdonságok és szemlélet lehet az, amely elengedhetetlen egy ilyen változó környezethez történő alkalmazkodáshoz. Hiszen minden munkakörben léteznek olyan személyiségjegyek és látásmódbeli jellemzők, amik az előnyödre válhatnak a mindennapok során. Közösségi média platformok menedzselése esetén sincs ez másként.

  1. Tudj figyelni, meghallgatni másokat! – Az ügyfelek felé irányuló őszinte, értő figyelem mindig a segítségedre lesz.
  2. Figyelmesség, figyelmesség, figyelmesség! – Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy légy extrémen figyelmes! Hiszen az online térben trendek hirtelen tűnnek fel, majd ugyanilyen gyorsan merülhetnek a feledés homályába. Figyelemmel kísérni őket, követni a trendek változását csak kívülről tűnhet egyszerű feladatnak.
  3. Folyamatos monitorozás! – Egy social media menedzser munkájának nagy része a visszajelzések, analitika és riportok elemzéséből áll. Ez majdnem ugyanolyan lényeges, mint a kreatív oldal, hiszen ezekből kapsz igazi visszajelzéseket. Így tudsz az esetleges hibáidon javítani, új irányokat kijelölni, és tudatosan építeni az általad képviselt brandet.
  4. Gondolkodj stratégia szerint! – Talán a legfontosabb dolog, hogy mindig légy tudatos, gondolkodj stratégiákban. Tervezd meg, hogy honnan hová szeretnél eljutni, ehhez milyen poszt típusok a legmegfelelőbbek, és figyelj a folyamat során érkező visszajelzésekre is!
  5. Tedd a követőidet a középpontba! – Az értékesítés és a trendkövetés mellett fontos, hogy reflektálj a követőid igényeire. Gondold végig, hogy mivel lehetne méginkább kedvezni nekik, adj betekintést a színfalak mögé, kérdezz tőlük, és készíts nekik exkluzív tartalmakat.

 

A fent említett folyamatokból kiindulva látszik, hogy egy márka online jelenlétének kezelése egyáltalán nem a legegyszerűbb feladat, de kis odafigyeléssel könnyedén ráléphetsz a tanulás útjára. Kövesd a blogunkat, és tudj meg többet az online marketing sokrétű világáról.

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás