Tartalomjegyzék

2 perc /

Miért RELEVÁNS ma is a SEO?

Tartalomjegyzék

Bármilyen témáról is legyen szó, mindig “ráguglizunk”, ezért a keresőoptimalizálás kulcsfontosságú, ha szeretnél ismert lenni a célközönséged körében. A relevancia és a SEO, azaz search engine optimization kifejezések pedig manapság kéz a kézben járnak. Ha a tartalmad nem releváns, akkor – kis túlzással – backlinkek ezrei sem menthetnek meg a visszarankeléstől.

pexels caio 67112

SEO 2021-ben, miért van szükség keresőoptimalizálásra?

Lehet, hogy van egy szuper weboldalad, rengeteg hasznos termékkel, de valamiért senki sem tud rólad. A Google-ben sem jelensz meg, pedig éjt-nappallá téve dolgozol a site-odon. Ennek több oka van: a keresési találatok között akkor jelenhetsz meg, ha rendben van az oldalad, vagyis felhasználóbarát, az alap SEO beállításokra odafigyelsz, folyamatosan frissíted a site-ot, rendszeresen osztasz meg az oldaladon – a terméked/szolgáltatásod szempontjából – releváns cikkeket (és egyéb tartalmakat) amelyeket a megfelelő kulcsszavak és a felhasználók keresési szándékának figyelembe vételével írtál; használsz külső és belső linkeket és más oldalakról is mutat a te oldaladra link.

Mik a SEO főbb részei?

A SEO tevékenység tehát több szinten zajlik és különféle feladatok tartoznak bele. Az egyik része a tech SEO és on-site SEO. Fontos, hogy a weboldaladon megfelelő H1 tagek legyenek, stimmeljenek a meta leírások, ne legyen duplikáció a tartalmak között, gyorsan betöltsenek az egyes oldalak és rendszeresen frissülő tartalmakkal – legtöbbször blog cikkekkel – tedd érdekessé a látogatók számára és a Google számára is. A sitemapet és a robots.txt file-t töltsd fel Google Search Console-ba, hogy könnyebbé tedd a Google-nek az oldalad indexelését.

Szerezz linkeket! Az internet linkek szövetéből áll, az oldaladra mutató linkek nélkül pedig a Google nem fogja a site-odat megbízhatónak találni. Minél több, erős, külső website-ról mutat link az oldaladra, a Google annál nagyobb autoritást tulajdonít neki. Ezek a linkek szavazatok a Google szemében: “Szia Google, ezt az oldalt jónak tartom, ezért linkelek rá.”

Megfelelő tartalomstratégiára is szükség van a weboldalad SEO tevékenységéhez! Ennek kialakításához előzetesen meg kell állapítani a tevékenységed kulcsszavait, amelyekre a kontenteket építed és amelyekkel a Google-ben is szeretnél rangsorolni. A kulcsszavakat nem elég “csak úgy” használnod a cikkeidben, az egyes tartalmakat a userek igényeinek megfelelően kell felépítened: vagyis, mit szeretne megtudni, mit keres az, aki az adott kulcsszót bepötyögi a Google-be?

Hogyan legyél releváns?

Az utóbbi időben a Marketing Astronál több ügyfelünknél is látszólag ok nélkül visszaesett az organikus forgalom. Egyes esetekben ezt a relevancia problémával lehetett magyarázni. Ez annyit jelent, hogy az első 10 helyen rankelő oldalak tartalmai ugyanarra a kulcsszóra más irányból fogták meg az adott témát. Vagyis: ők jobban eltalálták a felhasználók search intentjét, azaz keresési szándékát. A Google így az ő tartalmaikat relevánsabbnak találta és előrébb rangsorolta, közben pedig a felhasználók is inkább a többiek oldalára kattintottak.

Ha tehát szeretnél a Google első találatai között szerepelni, jól átgondolt stratégiára van szükséged, aminek kialakításában akár mi is segíthetünk, legyen szükséged akár az indulásban segítségre, akár egy már zajló SEO tevékenységet szeretnél hatékonyabbá tenni!

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás