Mik voltak a 2021-es év legfontosabb PPC trendjei?

2
Pay Per Click felirat betűkből kirakva fehér háttérrel

Tartalomjegyzék

Olvasási idő: 2 perc

Ahogyan lassan elérjük a business világban úgynevezett Q4-et, úgy láthatjuk hogyan alakultak az idei PPC trendek az év végéhez közeledve.

Lássuk, mik is azok az elmúlt hónapok alapján: 

1.Mobil PPC trendek

Ahogyan pár évvel ezelőtt a számítógépen végeztünk el mindent, levelezéstől, kapcsolattartástól, vásárlástól kezdve az időjárás előrejelzés megtekintéséig, a mai világban ezt felváltotta a mobil. 2021-ben megfigyelhető, hogy az emberek 90%-a már a telefonon keresztül bonyolítja le a számlák befizetését, az ételrendelést, a nagybevásárlást és még sorolhatnánk. Ezt kihasználva a Google Ads, Facebook, Instagram és más social platformok is a mobilokra összpontosítják hirdetéseiket. Hiszen a mobil annyira a mindennapok eszközévé vált, hogy elsődlegesen azt veszik elő az emberek ha bármilyen internetes interakciót akarnak végrehajtani. 

Ez az oka annak, hogy a cégek a landing oldalakat ma már tipikusan mobilra optimalizálják először. 

2. Google Ads Kampányok 

A COVID egyik hatása globálisan a PPC területre a Smart Display kampányok növekvő sikere volt. A kezdetekben nem túl jó eredményeket hozó kampányok az elmúlt egy évben kinőtték magukat, így már-már a kereső kampányok sikerességével vetekszenek. 

Az is közrejátszik ebben a faktorban, hogy az emberek többsége a vírus és lezárások miatt az online térben szocializálódik. 

Fókusz

3. iOS 14 hozta frissítések 

Az iOS 14 frissítések lényege PPC szempontból nagyon egyszerűen annyi, hogy az egyes applikációk (pl. Facebook, Google Chrome) az engedélyed nélkül nem követhetik a viselkedésed. Ez felhasználóként akár kedvező változás is lehet, de a hirdetőknek igen sok fejtörést okoz(hat). Mindkét nagy PPC rendszer aktívan dolgozik olyan megoldáson, ami az Apple által kijelölt keretrendszeren belül marad, miközben a hirdetők sem veszítik el az iOS-es felhasználóktól érkező adatok 100%-át.

4. Google Analytics 4

Az új verzió egy teljesen új rendszert hozott magával, ami a digitális analitika komplexitását próbálja lefedni az Universal Analytics és a Google Firebase rendszerekből ismert eszközökkel, mondhatni egyfajta univerzális megoldásként.

5. Facebook pixel változások

A Facebook tavaly bejelentett egy komoly változást a mérésekben: csupán 8 konverzió mérése lesz lehetséges. Ez több cégnél is nagy változtatásokat igényel a Facebook kampányokkal kapcsolatban. Habár ez egy igen jelentős változtatás, valamilyen szinten örülhetünk neki, mert általa a rendszer sokkal tudatosabb fióképítést vár el a hirdetőktől. Ez pedig nagyon sok olyan dolgot megoldhat, amikkel az elmúlt években a korábbi tulajdonosoktól átvett fiókok esetében küzdöttünk.

Mit hoz a jövő?

A PPC a digitális marketing egy olyan területe, amire aktívan hat a környezete, és a változásokat nem csak éves szinten, hanem napi vagy heti szinten figyelni kell a sikerhez. Ennek ellenére a jövő minél pontosabb megjóslásához semmi más nem kell, mint a múlt változásai alapján megtenni a szükséges lépéseket és előkészületeket. Eközben pedig a megjelenő új változások alapján folyamatosan javítani, optimalizálni a PPC kampányok működését.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jogi dokumentumok elfogadása

Legújabb bejegyzéseink

Kérj ajánlatot!

Jogi dokumentumok elfogadása