Tartalomjegyzék

Pay Per Click felirat betűkből kirakva fehér háttérrel
2 perc /

Mik voltak a 2021-es év legfontosabb PPC trendjei?

Tartalomjegyzék

Ahogyan lassan elérjük a business világban úgynevezett Q4-et, úgy láthatjuk hogyan alakultak az idei PPC trendek az év végéhez közeledve.

Lássuk, mik is azok az elmúlt hónapok alapján: 

1.Mobil PPC trendek

Ahogyan pár évvel ezelőtt a számítógépen végeztünk el mindent, levelezéstől, kapcsolattartástól, vásárlástól kezdve az időjárás előrejelzés megtekintéséig, a mai világban ezt felváltotta a mobil. 2021-ben megfigyelhető, hogy az emberek 90%-a már a telefonon keresztül bonyolítja le a számlák befizetését, az ételrendelést, a nagybevásárlást és még sorolhatnánk. Ezt kihasználva a Google Ads, Facebook, Instagram és más social platformok is a mobilokra összpontosítják hirdetéseiket. Hiszen a mobil annyira a mindennapok eszközévé vált, hogy elsődlegesen azt veszik elő az emberek ha bármilyen internetes interakciót akarnak végrehajtani. 

Ez az oka annak, hogy a cégek a landing oldalakat ma már tipikusan mobilra optimalizálják először. 

2. Google Ads Kampányok 

A COVID egyik hatása globálisan a PPC területre a Smart Display kampányok növekvő sikere volt. A kezdetekben nem túl jó eredményeket hozó kampányok az elmúlt egy évben kinőtték magukat, így már-már a kereső kampányok sikerességével vetekszenek. 

Az is közrejátszik ebben a faktorban, hogy az emberek többsége a vírus és lezárások miatt az online térben szocializálódik. 

Fókusz

3. iOS 14 hozta frissítések 

Az iOS 14 frissítések lényege PPC szempontból nagyon egyszerűen annyi, hogy az egyes applikációk (pl. Facebook, Google Chrome) az engedélyed nélkül nem követhetik a viselkedésed. Ez felhasználóként akár kedvező változás is lehet, de a hirdetőknek igen sok fejtörést okoz(hat). Mindkét nagy PPC rendszer aktívan dolgozik olyan megoldáson, ami az Apple által kijelölt keretrendszeren belül marad, miközben a hirdetők sem veszítik el az iOS-es felhasználóktól érkező adatok 100%-át.

4. Google Analytics 4

Az új verzió egy teljesen új rendszert hozott magával, ami a digitális analitika komplexitását próbálja lefedni az Universal Analytics és a Google Firebase rendszerekből ismert eszközökkel, mondhatni egyfajta univerzális megoldásként.

5. Facebook pixel változások

A Facebook tavaly bejelentett egy komoly változást a mérésekben: csupán 8 konverzió mérése lesz lehetséges. Ez több cégnél is nagy változtatásokat igényel a Facebook kampányokkal kapcsolatban. Habár ez egy igen jelentős változtatás, valamilyen szinten örülhetünk neki, mert általa a rendszer sokkal tudatosabb fióképítést vár el a hirdetőktől. Ez pedig nagyon sok olyan dolgot megoldhat, amikkel az elmúlt években a korábbi tulajdonosoktól átvett fiókok esetében küzdöttünk.

Mit hoz a jövő?

A PPC a digitális marketing egy olyan területe, amire aktívan hat a környezete, és a változásokat nem csak éves szinten, hanem napi vagy heti szinten figyelni kell a sikerhez. Ennek ellenére a jövő minél pontosabb megjóslásához semmi más nem kell, mint a múlt változásai alapján megtenni a szükséges lépéseket és előkészületeket. Eközben pedig a megjelenő új változások alapján folyamatosan javítani, optimalizálni a PPC kampányok működését.

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás