Milyen Youtube hirdetések léteznek?

2

Tartalomjegyzék

Olvasási idő: 2 perc

A Youtube a világ második legnagyobb keresője a Google után, ezért érdemes ezen a felületen is hirdetéseket elhelyezni, ha szeretnél nagyobb márkaismertségre szert tenni!

Videóhirdetéseinket – amelyek a Youtube, illetve a Google Display Hálózat webhelyein jelennek meg – legegyszerűbben az AdWords felületén “rendelhetjük meg”, állíthatjuk be és kezelhetjük. 

YouTube feliratok

Milyen Youtube hirdetés fajták léteznek?

A két leggyakrabban használt hirdetésformátum videók esetében a preroll vagy videóba ágyazott hirdetés (ez Youtube videók előtt játszódik le és 5 mp után átugorható) és az in-display vagy videóhirdetés-formátum.

Egy harmadik, viszonylag új videóhirdetési formátum a bumper hirdetés, amely egy nem átugorható preroll hirdetés, ez hat másodperc hosszúságú és garantáltan lejátszásra kerül a videó előtt. Ezt a formátumot a Google kifejezetten márkaépítéshez, ismertség-növeléshez ajánlja olyan kampányokhoz, ahol a cél a garantált x számú elérés. 

YouTube alkalmazás az AppStore-on.

Miben különbözik a Youtube hirdetés az AdWords-től?

A Youtube videóhirdetések annyiban eltérnek a többi AdWords hirdetésformátumtól, hogy itt nem a weboldalunkra történő átkattintásokért, hanem a videómegtekintésekért fizetünk. Fontos tudni még, hogy ha a weboldalunkra történő átkattintás a cél, ahhoz nem a videóhirdetési formátum a legmegfelelőbb, a videóhirdetés kifejezetten ismertség-növelésre, márkaépítésre használható. 

Ha szeretnénk követni modern korunk digitális felhasználóinak és egyben a mi potenciális ügyfeleinknek a hagyományos tévé felől határozottan a Youtube irányába elmozduló érdeklődését, valamint fontos cél ismertségünk növelése, akkor érdemes kipróbálnunk az online videóhirdetési kampányokat.

Ha még csak ismerkedünk az online hirdetésekkel, futtassunk tesztkampányt, amelynek eredményeit, adatait elemezve – főleg, ha online megvalósuló konverziókkal, akár webshop vásárlásokkal is – tudjuk mérni a kampány hatékonyságát! Ha szeretnétek segítséget vagy tanácsot kérni Youtube hirdetésekkel kapcsolatban, keressetek minket bizalommal!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jogi dokumentumok elfogadása

Legújabb bejegyzéseink

Kérj ajánlatot!

Jogi dokumentumok elfogadása