Minden, amit a hotelmarketingről tudnod kell!

3
Nagyító és szállás ikon

Tartalomjegyzék

Olvasási idő: 3 perc

A marketingben sok új fogalom látott napvilágot az utóbbi pár évben. Ezek közé tartoznak az olyan tematikus ajánlatok is, melyek kimondottan hotelek számára kialakított marketing stratégiára építenek. 

Ahhoz, hogy egy marketing kommunikáció igazán sikeres legyen és elérje a kívánt eredményeket, személyre szabottnak kell lennie az adott vállalkozásra, mellyel foglalkozik. Így születtek meg ezek a speciális marketing ágazatok és válnak egyre hangsúlyosabbá eredményességüknek köszönhetően. 

Fontos megértenünk, hogy a célzott marketing, a hotelre szabott stratégia és a releváns csatornák használata nagyban elősegíti a szálloda foglalási számának növekedését, a márka erősítését és végeredményképp bevételeinek növekedését is. 

Ma már a vendégek előre megtervezik utazásaikat, kiválasztják a számukra szimpatikus hotelt, ahol meg szeretnének szállni és ebben nagy szerepe van annak, amit az adott szálláshelyről a különféle honlapokon találnak. A mások által írt vélemények határozzák meg a későbbi vendégek döntéseit, ezért sem elhanyagolható, hogy hogyan jelenik meg hoteled az interneten és a közösségi média csatornákon!

Határozd meg hoteled célpiacát!

Ahhoz, hogy azokhoz a vendégekhez érj el, akik számára a szállodád az ideális választás, hogy olyan nyelven kommunikáljunk és azokon a csatornákon, amiket ők használnak, meg kell határoznunk a pontos célcsoportodat! Így azokat az embereket tudjuk megszólítani, akiket szeretnél elszállásolni hoteledben!

Manapság divat lett utazni és az erről készített képeket posztolni a privát közösségi felületeken, Facebookon és Instagramon is. A célzott hotelmarketing segítségével építhetjük szállodád saját márkáját, értékes tartalmat gyárthatunk közösségi média felületeidre és hirdetéseket helyezhetünk el a TripAdvisor és a Waze felületén is.

Hol legyél jelen? 

Magyarországon jelenleg több, mint 2500 szállásadó hely működik, köztük hotelek, szállodák, panziók és üdülőházak is megtalálhatóak, ebből 943 szálloda, akik jelenleg a fő versenytársaid. A külföldi és a belföldi vendégek több, mint 80%-a hotelekben száll meg. Egy év alatt 800.000 vendég keres és talál szálláshelyet. Nálad hányan szállnak meg egy évben belőlük? 

Ahhoz, hogy a megfelelő célközönséghez jussunk el, azokat a kommunikációs csatornákat kell kiválasztanunk, ahol a te célcsoportod a leginkább van jelen. Az online foglalások már több, mint 60%-ot tesznek ki a szállodák forgalmából, ezért nélkülözhetetlen, hogy erős online jelenléted legyen. 

Ha meghatározzuk azt, miért érdemes a te hoteledet választani, és mik azok a különleges szempontok, amikben jobb a többi szállodánál, máris megkönnyítjük leendő vendégeid döntését. Sokan nem fektetnek elegendő hangsúlyt arra, hogy megmutassák szálláshelyük egyedi jellemvonásait, miben mások versenytársaikhoz képest. A hotelmarketing segítségével segítünk megfogalmazni ezeket az értékes tulajdonságokat és kommunikáljuk a megfelelő csatornákon.

Tudtad, hogy az emberek több, mint 50%-a az alapján választ úti célt, hogy milyen képeket látott ismerősei Facebook oldalán a nyaralásukról?

Depositphotos 25409161 l 2015
A Facebook az egyik legnépszerűbb közösségi média hazánkban

De nem a Facebook az egyetlen csatorna, ahol aktívan jelen kell lenned! A Google hirdetések speciális hirdetési felülete, a Google Hotel Ads lehetővé teszi, hogy szállodád megjelenjen a térképen és egyenes utat biztosít az azonnali foglalási lehetőségekhez is. Mindezért csak kattintásonként vagy foglalásonként kell fizetned, aminek köszönhetően egy igazán kedvező hirdetési formáról van szó. Hallottál már a Google Hotel Ads lehetőségéről? Mi tudunk benne segíteni!

Ha külföldi vendégekre is utazol a TripAdvisor fiókodat is rendben kell tartanod és folyamatosan figyelni kell az értékeléseket, hiszen számukra ez az elsődleges információs csatorna. Az 5 csillag biztos garancia a minőségre, ehhez viszont menedzselt kommunikációra van szükséged!

Miben tudjuk segíteni a munkád? 

Egy szállodát menedzselni, szervezni a folyamatokat nagy feladat. Mi abban tudunk neked segíteni, hogy a személyre szabott hotelmarketinggel minden olyan online felületet kézben tartunk, amire szükséged van. 

Felügyeljük a TripAdvisor és a Facebook oldalad, kezeljük a Google Hotel Ads kampányaidat, Waze hirdetéseket indítunk és tartalmat gyártunk hónapról hónapra, hogy a hoteledről egy stabil márka képe jelenjen meg az interneten. 

Nézd meg részletes ajánlatunkat és kezdjük meg a közös munkát!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jogi dokumentumok elfogadása

Legújabb bejegyzéseink

Kérj ajánlatot!

Jogi dokumentumok elfogadása