Miről posztoljak a közösségi média felületekre?

2
Laptopon író női kezek

Tartalomjegyzék

Olvasási idő: 2 perc

Milyen poszt típus az, amelyik a legtöbb megtekintést hozza és a leginkább képes elérni a releváns célközönséget? Mikor kellene posztolnom és milyen trükköket kell bevetnem ahhoz, hogy ebben a folyamatosan változó környezetben is elkötelezett követőim legyenek? Amennyiben felmerült benned pár hasonló kérdés, ebben a cikkben kaphatsz rájuk válaszokat.

Miről posztoljak? Hogyan posztoljak?

Örök kérdés, hogy mit érdemes megosztani a követőkkel, ami értékadó tartalomnak számít, és a vállalkozás szempontjából is releváns. Érdekesnek, informatívnak, egyszóval valamilyen érték átadására irányuló információnak kell lennie, különböző poszt típusokba csomagolva. 

Korábban már szót ejtettük arról, hogy mi számíthat értéknek a social felületeken, most inkább arra hívnánk fel a figyelmet, hogy milyen típusú posztokkal érdemes elkezdeni az építkezést.

pexels cristian dina 1851415 e1640269418834

1. Készíts tartalomnaptárat!  

Ez a nulladik lépés! Naptár készítése majdnem elengedhetetlen a feladatok követéséhez. Előzetesen célszerű megtervezned, átgondolnod, hogy milyen információkat akarsz átadni a követőidnek, miről szeretnél írni. Amennyiben már tisztában vagy vele, hogy a rajongóid mikor a legaktívabbak igyekezz ezekhez az időszakokhoz alakítani a posztjaidat is. 

2. Tematizálj!

Ossz fel mondjuk egy hetet úgy, hogy tematikusan helyezed el a posztjaidat. Például amennyiben szívügyed a környezetvédelem – és a vállalkozásodban is megmutatkozik ez – tegyél ki minden kedden valamilyen környezetvédelemhez kapcsolódó anyagot. Alkothatsz tematikus hónapot is, amikor egy bizonyos termék kerül a középpontba, vagy bevezethetsz ilyen formában egy új szolgáltatást is a követőid életébe. 

3. Hashtag stratégia

Kutasd fel a legrelevánsabb hashtageket. Ezt egyébként önmagad is könnyedén elvégezheted, akár egy program segítségével. Alkalmazd őket következetesen a tematikus posztjaidban!

4. Ügyelj az esztétikára!

Figyelj rá, hogy jó minőségű, értelmezhető, letisztult és az üzleti tevékenységedhez illő kreatívokkal menjenek a posztjaid. Használj infografikákat, galériákat. De ne felejtsd el, hogy mindennek az alapja a sikeres branding! Konzultálj egy specialistával, beszélj egy grafikussal, mindenképp egyeztess egy ehhez értő személlyel, hiszen a márkád hangjába beletartozik mindazon grafikai elemek egyvelege is, amelyek a videóidban, werkfilmjeidben vagy képeiden tűnnek fel!

5. Légy emberi, legyenek céljaid, de maradj határozott!

Tűzz ki magadnak célokat, amiket igyekezz mérhetővé is varázsolni! Folyamatosan kövesd nyomon, hogy ezek hogyan haladnak a megvalósulás irányába. De akkor se csüggedj, ha például egy hirdetésed nem teljesít az elvártak szerint. Próbálj ki egy újabb kreatívot hozzá! 🙂

Mindig lebegjen előtted a kitűzött cél, de emellett ne felejtsd el prezentálni az emberi oldaladat is. Napjainkban el kell rugaszkodni a vegytiszta értékesítéstől, ha elkötelezett követőbázist szeretnénk építeni. Mutasd be a számodra fontos ügyeket a profilodon, kooperálj másokkal és kommunikálj arról, hogy számodra mi a fontos, miért kezdted el a vállalkozásod építését.

+1: Pro tipp: Laikus szem többet lát(hat)

Kérj másodvéleményt, tanulj meg „hátra lépni.” Gyakran előfordul, hogy ha benne vagyunk egy folyamatban, vállalkozásban, olyan régóta ismerjük annak minden szakmai mélységét, hogy egy laikus, új érdeklődő számára komplikált lehet a kapcsolódás. Célszerű kikérni mások – legfőképpen egy specialista – véleményét. Optimális esetben ők segítenek majd megfogalmazni a mondanivalódat olyan formában, hogy egy teljesen új nézőnek is elsőre világos legyen, tudjon empatizálni vele. 

Amennyiben úgy érzed segítségre van szükséged, vagy csak plusz taktikákat szeretnél elsajátítani, amivel sikeresebb lehetsz az online marketingben, kövesd a blogunkat, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Jogi dokumentumok elfogadása

Legújabb bejegyzéseink

Kérj ajánlatot!

Jogi dokumentumok elfogadása