Tartalomjegyzék

Releváns marketing
5 perc /

Releváns jelentése

Tartalomjegyzék

A „releváns” szó egy olyan melléknév, amely egy adott témához, témakörhöz, helyzethez vagy kontextushoz szorosan kapcsolódó vagy alkalmazható dolgot ír le. Ha valamit relevánsnak tekintünk, akkor az az adott ügyhöz képest jelentős vagy fontos, és hatással vagy befolyással lehet a helyzetre. A relevanciát gyakran használják annak jelzésére, hogy valami egy adott kontextusban vagy vitában kulcsfontosságú, jelentőségteljes vagy értékes. Például egy munkahelyi képesítésekről folytatott beszélgetés során a releváns tapasztalat a tárgyalt munkakörhöz közvetlenül kapcsolódó munkára vagy készségekre utalna.

Mi releváns az online marketingben?

A relevancia kritikus tényező az online marketingben. A marketinges által bemutatott tartalom, üzenetek és ajánlatok, valamint a célközönség konkrét igényei, érdeklődése és jellemzői közötti összhangra utal. A cél az, hogy a megfelelő üzenetet a megfelelő személynek a megfelelő időben juttassuk el. Ez a megközelítés biztosítja, hogy a marketingtevékenységek személyre szabottak és értékesek legyenek a felhasználók számára.

A relevancia különböző tényezőket foglal magában, például a célközönség demográfiai jellemzőit, érdeklődési körét, viselkedését, vásárlási előzményeit és preferenciáit. E tényezők megértésével a marketingesek olyan személyre szabott kampányokat hozhatnak létre, amelyek rezonálnak a célközönséggel. Ha a marketingüzenetek relevánsak, akkor mindig az ügyfelek fájdalompontjaival foglalkoznak és megoldásokat kínálnak ezekre, ami magasabb elkötelezettségi arányt eredményez.

Döntő szerepet játszik a felhasználók figyelmének felkeltésében és fenntartásában. A releváns információkkal, termékekkel vagy szolgáltatásokkal a marketingesek bizalmat és hitelességet építhetnek a célközönségük körében. Ez a bizalom növeli annak az esélyét, hogy a leadekből vásárlók lesznek.

Releváns célközönség

A releváns marketingkampányok ráadásul pozitív ügyfélélményt teremtenek, ami magasabb ügyfél-elégedettséghez, ismételt üzletkötéshez és pozitív szájról-szájra történő ajánláshoz vezet. Végső soron a relevancia befolyásolja a konverziós arányokat, mivel maximalizálja annak esélyét, hogy az ügyfelek megteszik a kívánt lépést, például vásárolnak, feliratkoznak vagy megosztják a tartalmat. Ezért a relevancia a sikeres online marketing kritikus eleme.

Ismert és hatékony “releváns” kampányok

Ebben a szekcióban bemutatnánk néhány hatékony kampányt, ahol a relevancia kulcsfontosságú szerepet játszott. 

Amazon

Az Amazon kifinomult algoritmust használ, amely figyelembe veszi a felhasználó korábbi vásárlási előzményeit és böngészési szokásait. Ezen adatpontok elemzésével az Amazon rendkívül személyre szabott termékajánlásokat tud kínálni a vásárlók számára.

Az ilyen szintű személyes ajánlások fokozzák a felhasználói élményt azáltal, hogy leegyszerűsítik a vásárlási folyamatot, kényelmesebbé és relevánsabbá teszik azt. Ha a userek olyan termékeket látnak, amelyek megfelelnek az érdeklődési körüknek és korábbi viselkedésüknek, nagyobb valószínűséggel vásárolnak, ami megnövekedett konverziós arányt eredményez. Ráadásul az Amazon azon képessége, hogy folyamatosan finomítja és javítja ezeket az ajánlásokat, elősegíti a hűség kialakulását, így növekszik a visszatérő vásárlók száma. 

Spotify

A Spotify híres a releváns zenei ajánlásairól. Az app a felhasználók zenehallgatási szokásait és preferenciáit elemző algoritmusok segítségével kifejezetten az egyes felhasználókra szabott lejátszási listákat állít össze. Különösen a Discover Weekly az egyik legismertebb példa erre. Minden héten friss lejátszási listát kínál a zenét hallgató személy előzményei alapján. 

Ez a relevancia nem csak elkötelezettségét tartja fenn, hanem arra is ösztönöz, hogy a userek hűségesek maradjanak a platformhoz. Azzal, hogy a Spotify folyamatosan a felhasználó ízlésének megfelelő zenéket kínál, biztosítja, hogy folyamatosan visszatérjenek.

Nike – Just Do It!

A Nike „Just Do It” kampánya nem csak a termékeket népszerűsíti, hanem a sportolók és a fitneszrajongók lelkivilágáról is szól. A márka inspiráló történeteket oszt meg, amelyek kapcsolódnak a célcsoport alapvető értékeihez és törekvéseihez. A vásárlók ezeket a történeteket látva azonosulnak a Nike üzeneteivel, és ez a kötődés miatt nagyobb valószínűséggel választják a Nike termékeket a versenytársakkal szemben, amikor sportfelszerelést keresnek.

Coca-Cola “Share a Coke” kampány

Azzal, hogy a Coca-Cola egyedi neveket nyomtatott a palackokra, ügyes kampányt alkotott, ugyanis a fogyasztók számára a tulajdonlás és a személyes kapcsolat érzetét kelti. Az emberek nagyobb valószínűséggel vásárolnak meg egy terméket, ha rajta van a nevük vagy egy ismerősük neve. Emellett ez a kampány ösztönzi a közösségi megosztást, mivel a fogyasztók képeket és történeteket osztanak meg a személyre szabott palackjaikról a közösségi médiában. Az eredmény nem csak a relevancia növekedése, hanem a fogyasztói elkötelezettség jelentős javulása is.

Airbnb

Az Airbnb kihasználja a cookie-kat és az egyéb statisztikákat, hogy célzott e-maileket és ajánlásokat küldjön. A felhasználó utazási előzményeinek és böngészési szokásainak elemzésével az Airbnb olyan szálláshelyeket és élményeket tud ajánlani, amelyek megfelelnek a user érdeklődési körének. Ez fokozza a platform relevanciáját, és növeli a foglalási kedvet. A személyre szabott megközelítés javítja a felhasználók elégedettségét is, mivel nagyobb valószínűséggel találnak olyan szálláshelyeket, amelyek megfelelnek az egyedi igényeiknek és preferenciáiknak.

Releváns social media

Relevancia a közösségi médiában

A mai digitális korban a releváns tartalom létrehozása kulcsfontosságú minden olyan márka vagy vállalkozás számára, amely sikeres akar lenni az online világban. De mi is pontosan a releváns tartalom, és hogyan hozhatsz ilyet létre?

A releváns tartalom informatív, vonzó és megosztható. Diskurzust kell kiváltania és interakcióra kell ösztönöznie a közönséget. Ezt különböző tartalmi formátumok segítségével érheted el, például szöveges bejegyzések, képek, videók, infografikák, szavazások, kvízek vagy élő közvetítések révén. A legfontosabb, hogy a tartalmad vizuálisan vonzó, jól kidolgozott és figyelemfelkeltő legyen, hogy megragadja és lekösse a felhasználók figyelmét.

Az igazán kimagasló tartalom létrehozásához fontos, hogy olyan történetmesélési technikákat építs be, amelyek érzelmi szinten kapcsolódnak a közönséghez, és emlékezetes élményt nyújtanak a számukra. Ezáltal hűséges követőkre tehetsz szert, akik türelmetlenül várják a következő bejegyzését.

Fontos még figyelembe venni a közösségi média algoritmusainak preferenciáit is, optimalizálva az elérést és az elköteleződést olyan tényezőkkel, mint a hashtagek vagy az időzítés. Ezzel biztosíthatod, hogy a tartalmad a lehető legszélesebb közönséghez jusson el.

A releváns tartalom másik jelentős szempontja a felhasználók bevonása. Ha kommenteket, kedveléseket, megosztásokat és hozzászólásokat kérsz a userektől, akkor a márkád vagy a vállalkozásod köré egyfajta közösséget építhetsz fel. Ezt a felhasználók által generált tartalmakkal (UGC) érheted el a legkönnyebben, amelyek hatékony eszközei lehetnek a márkahűség kialakításának.

Végül fontos, hogy mérd a tartalmad teljesítményét. Az olyan mérőszámok nyomon követésével, mint az elkötelezettségi arány, az elérés vagy a konverziók, értékes betekintést nyerhetsz abba, hogy mi működik és mi nem. Ez segíthet a tartalomstratégia finomításában és a jövőben még relevánsabb tartalmak létrehozásában.

SEO és a releváns

Relevancia a SEO-ban

A releváns tartalom olyan tartalom, amely pontosan megfelel a felhasználók keresési szándékának, és értékes információt nyújt. Éppen ezért fontos, hogy a célközönség és az iparág szempontjából releváns kulcsszavakra összpontosíts. Ne felejtsd el, hogy ezeket a kulcsszavakat természetes és organikus módon használd, anélkül, hogy az olvashatóság rovására menne.

Annak érdekében, hogy a szöveged jól strukturált és szervezett legyen, világos címsorokkal, alcímekkel és felsorolásos listákkal kell rendelkeznie. Ez megkönnyíti a felhasználók és a keresőmotorok számára a tartalom szerkezetének megértését. Emellett ajánlott szem előtt tartani az egyediséget és az eredetiséget, új nézőpontot vagy értékes meglátásokat kell nyújtanod, amelyek megkülönböztetik a te cikkedet az interneten található hasonló tartalmaktól.

A kiváló minőségű vizuális elemek, például képek, infografikák vagy videók fokozhatják a felhasználói élményt, és további kontextust vagy információt nyújthatnak. Az is fontos, hogy a tartalmad hiteles forrásokat, hivatkozásokat vagy idézeteket tartalmazzon a bemutatott információk alátámasztására és a hitelesség megteremtésére.

Így készíts te is releváns tartalmat

Ha olyan kampányt szeretnél készíteni, amely a célközönséggel összhangban van, és releváns a számukra, elengedhetetlen az alapos piackutatás. Ez segít azonosítani az említett célközönség problémáit, kihívásait és érdeklődési körét, így olyan tartalmakat hozhatsz létre, amelyek az ő igényeiket és problémáikat célozzák meg.

Ahhoz, hogy a marketinged naprakész maradjon a legújabb trendekkel és témákkal az iparágában, fontos az iparági hírek és viták figyelemmel kísérése is. Ez segít azonosítani azokat a releváns témákat, amelyek valószínűleg érdeklik a közönséget.

Összegzés

Az online marketing sikerének kulcsa a relevancia, a tartalom összehangolása a közönség igényeivel és jellemzőivel. Az olyan példák, mint az Amazon termékajánlatai, a Spotify lejátszási listái, a Nike „Just Do It” kampánya, a Coca-Cola személyre szabott palackjai és az Airbnb ajánlásai rávilágítanak a vásárlói elkötelezettségre gyakorolt hatására. A közösségi médiában a postok testre szabásáról van szó; a SEO-ban pedig értékes, keresésre összpontosító tartalmak nyújtásáról. A relevancia megteremtéséhez kutatás és elemzés révén mélyen meg kell értened a közönséget, biztosítva, hogy marketingtevékenység folyamatosan rezonáljon a változó preferenciáikra, ami a digitális világban a siker záloga.

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás