seo tanacsadas

SEO tanácsadás

A legtöbb internetező valamilyen kereséssel kezdi az online munkamenetét; ez a keresés pedig valamilyen szükségletetből fakad. Az emberek az internetet a legtöbb esetben az információigényük kielégítésére használják, legyen az egy fogadás kimenetelének meghatározása a 14. amerikai elnökről vagy egy helyi étterem, a tökéletes ruházat vagy az ideális szakember megtalálása az otthoni felújításokhoz.

Mi az a SEO?

A SEO (keresőoptimalizálás) segít abban, hogy az ügyfelek, vásárlók megtalálják a vállalkozásodat az interneten.

Ehhez különböző optimalizálási módszereket alkalmazunk, amikkel növeljük az organikus keresési forgalmat. A csapatunk modern SEO szolgáltatásokat használ a legjobb digitális marketinggyakorlatok alapján. Célunk, hogy a megfelelő kulcsszavakat használva, minél több releváns és potenciális vásárlót hozzunk az oldaladra. 

A SEO szolgáltatások az online marketing alapjai, viszont elsőre nehéz lehet megtalálni a megfelelő tanácsadót és ügynökséget.

Hogyan működik a SEO?

Az egész az online keresőmotorokkal (pl. Google) kezdődik. Minden keresőmotor elküldi a saját robotjait (crawlers), hogy azok összeszedjék az összes tartalmat és információt az interneten, és indexet építsenek. Amikor egy lekérdezés érkezik, a keresőmotor algoritmusai átnézik ezt az indexet, hogy a legfontosabb és legrelevánsabb információkat szolgáltassák a találati listában, ami a keresőmotor rangsorolásaként ismert.

A SEO ekkor lép képbe. Az optimalizálás segít a robotoknak megérteni, hogy mi található az oldaladon, milyen értéket kínál a vállalkozásod, és hogyan kapcsolódik a releváns kulcsszavakhoz.

Ez az alap, ami növeli az organikus forgalmat a weboldaladra, és megerősíti minden digitális marketingstratégiád aspektusát.

Azonban a főbb keresőmotorok folyamatosan fejlesztik algoritmusukat és stratégiájukat, hogy megfeleljenek a felhasználók igényeinek. Ezért fontos kiépítened egy fenntartható optimalizálási stratégiát, ami folyamatosan dolgozik a te és a vállalkozásod sikeréért.

Minden másodpercben több mint 70 000 keresést végeznek

2023-ban a SEO már nemcsak arról szól, hogy a népszerű keresőszavakra rangsoroljunk, hanem arról, hogy megtaláljanak, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Mi, mint szakértők, segítünk megtalálni a vállalkozásod számára a legmegfelelőbb kulcsszavakat, amelyek minőségi forgalomhoz vezetnek, és ezáltal növelik a bevételt.

8 lépés a sikerhez az általtunk kínált SEO tanácsadással és kivitelezéssel

A SEO egy hosszabb folyamat. Időt és sok kutatást igényel, hogy megtaláljuk, mi passzol a közösséghez, hogy ezáltal elérjük a sikert az organikus keresési eredményekben. Ezért a SEO folyamatunk veled kezdődik. Te ismered a vállalkozásodat a legjobban, és céljaid a SEO stratégia hajtóerejét jelentik. Tehát mielőtt bármilyen munkába kezdenénk, csapatunk időt szán arra, hogy megismerjen téged és a vállalkozásodat.

A közösséged, üzleti modelled és versenytársaid alapos elemzése segít csapatunknak hatékonyabban dolgozni, és testreszabott keresőoptimalizálási stratégiát kialakítani a te igényeidhez igazítva.

Célok

Tapasztalt marketing-tanácsadóink dolgoznak veled azon, hogy meghatározzák digitális marketingcéljaidat, és ezt egy kiindulási alapként használják a SEO tervezéséhez.

Webhely auditálás

Webhelyed átvizsgálása révén jobban megértjük a jelenlegi helyzeted erősségeit és gyengeségeit. Széles körű SEO eszközök használatával azonosítjuk és prioritizáljuk webhelyed elemeit.

Versenytárselemzés

A versenytársaid tevékenységének auditálása bizonyított módszer az egyedi értékajánlatod megkülönböztetésére. Ez segít a SEO csapatunknak azonosítani a vállalkozásod kimagasló előnyeit, miközben a következő lépéshez, a kulcsszókutatáshoz is inspirációul szolgál. 

Kulcsszókutatás

Ez a kritikus fázis egy alapos elemzést tartalmaz a népszerű keresési kifejezésekről, valamint a tőled kapott adatokról, információkról. Ezek segítségével megtudhatjuk, hogy valójában miként keresnek a vásárlóid. Csapatunk elemzi a havi keresési forgalmat, a kulcsszónehézséget és azt, hogy milyen további oldalak jönnek be az adott kulcsszavakra a találati listában.

Tartalomstratégia

A hosszú és részletes kutatás után összeállítjuk a tartalomstratégiát. Meghatározzuk a silókat, azaz a különféle témakategóriákat. A kulcsszavakat aztán beillesztjük ezekbe a silókba, és konkrét öleteket rendelünk hozzájuk. 

Tartalomkészítés

A tartalommarketing szolgáltatásainkkal a csapatunk egyedi tartalmakat ír neked, melyek célja a vásárlóid bevonása, valamint a SEO eredmények javítása. 

Forgalom és a rangsor figyelése

Riportok által monitorozzuk, hogy hogyan teljesít a weboldalad a Google Analytics és a Search Console által gyűjtött metrikák segítségével. Ezek az információk nemcsak a weboldalad teljesítményét mutatják be, de új lehetőségeket is feltárhatnak vagy hibákat azonosíthatnak be.

SEO tervek finomhangolása

Az oldal teljesítményéről szóló adatok felhasználásával finomítjuk a SEO tervünket, és ezáltal folyamatosan jobb és jobb tartalmakat készítünk. Az analitikai adatok tanulmányozása lehetővé teszi számunkra, hogy szükséges beállításokat végezzünk az optimalizáláskor.

Rólunk mondták

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Kiváncsi vagy, hogyan zajlik a webshop készítés? Nézzük is meg!

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

A kulcsszó az a szó vagy kifejezés, amit valaki a keresőbe beír, hogy megtaláljon egy terméket, szolgáltatást vagy információt. Például, ha környékeden tetőfedő céget keresel, beírhatod a „tető” szót. Ez egy kulcsszó. Vagy beírhatod a „közelben lévő tetőfedő cégek” kifejezést is, ami szintén kulcsszónak minősül, még ha hosszabb is. A SEO-ban a cél az, hogy megtaláld a célközönséged számára legfontosabb kulcsszavakat, és biztosítsd, hogy megjelenj ezekre a kulcsszavakra a Google és más keresőmotorok találatai között.

A SEO esetében is rendkívül fontos az eredmények mérésére törekedni, ahogy minden más marketingtevékenységnél. Ehhez számos módszer áll rendelkezésre, de két hatékony módja az organikus weboldalforgalom követése és a kulcsszópozíciók figyelése.

A Google Analytics és más programok segítségével láthatod, hogy a keresőmotorok mennyiszer találják meg a weboldaladat. Ha valaki a Google-n keresztül jut el az oldaladra, anélkül hogy rákattintana a fizetett hirdetésre, akkor azt nevezik organikus látogatónak. Belépve a Google Analytics vagy a Search Console fiókodba, láthatod, hogy adott időszakban hány organikus felhasználód volt.

Az organikus forgalom mellett mérheted a kulcsszavak rangsorolását is. Például, ha kutyapanzió tulajdonosa vagy, és a „kutyapanzió Budapesten” kulcsszóra szeretnél rangsorolni a Google-ben, akkor meg kell vizsgálnod, jelenleg hol vagy megtalálható erre a találati listában. Az első oldal tetején vagy? Ha még nem jól teljesítesz, de már erre a kulcsszóra koncentrálsz a SEO tevékenységeid során, akkor az idő múlásával fokozatosan javulni fog a helyezés, és feljebb fogsz kerülni a rangsorban.

A kérdésről mindkét oldalon számos kutatás és vita folyik. Az egyik fél azt állítja, hogy  a duplikált tartalom nem gond, a másik fél pedig nagyon is komolyan veszi a duplikált contentet. A mi álláspontunk az, hogy az eredeti és minőségi tartalom hosszú távon jobb megoldás. Nem kockáztatjuk meg, hogy az ügyfeleink weboldalai problémába keveredjenek most vagy a jövőben, ha a Google úgy dönt, hogy szigorúbban lép fel a duplikált tartalmak ellen. Minden tartalom, amelyet mi készítünk, eredeti.

A sarokkőtartalom egy olyan tartalom, amely átfogóan és részletesen mutatja be egy adott témakör legfontosabb elemeit, és rendkívül értékes információkat nyújt az olvasóknak. Az ilyen típusú tartalmak általában hosszabbak és alaposabbak, mint a hagyományos blogbejegyzések, és egy adott weboldalon vagy blogon az alapvető tartalom darabjait képezik, amelyekre a különféle részletesebb témájú bejegyzések épülhetnek. A sarokkőtartalom célja, hogy az olvasók számára egyfajta „bázist” biztosítson, amelyre az adott témában keresett információkat megalapozva építhetnek.

Ha más kérdésed lenne,
tedd fel bátran!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Megosztás