Tartalomjegyzék

Google Ads
40 perc /

Tippek és stratégiák Google Adshez

Tartalomjegyzék

Napjainkban az amerikai Google kereső a legnépszerűbb keresőmotor globálisan nézve. A Statcounter statisztikái szerint 2023. májusában 93,12% részesedése volt a piacon annak ellenére is, hogy a Microsoft hasonló megoldásában már elérhető a mostanság igen forró témának számító mesterséges intelligenciára építő chatbot. Erről sokan azt jósolják, hogy véget vethet a Google egyeduralmának.

Jelenleg azonban még messze vagyunk ettől, a Google keresője annyira a mindennapi életünk részévé vált, hogy ha valaminek utána akarunk nézni, akkor már nem is rákeresünk, hanem megguglizzuk.

Ezt a brutális piaci fölényt pedig vállalkozóként, szolgáltatóként a saját előnyödre fordíthatod, hiszen tudjuk, ha a Földön az internet segítségével keres valaki, akkor szinte biztosan a Google-ben fogja ezt megtenni. Akkor meg miért ne jelenhetne meg a terméked vagy a szolgáltatásod a releváns kereséseknél? Ebben tud neked segíteni a Google Ads.

Általánosan a Google Adsről

A Google Ads Google AdWords néven indult el 2000-ben. Ez a Google online hirdetési platformja, ahol különféle termékeket és szolgáltatásokat hirdethetünk. Arra az amerikai cég is nagyon hamar rájött, hogy ha úgyis a szolgáltatásukkal keresünk rá mindenre, miért ne lehetne lehetőséget biztosítani a vállalkozásoknak, hogy beállítsanak olyan kulcsszavakat, amiknek a begépelésekor megjelenjen a hirdetésük a Google keresőjében, amire kattintva átvezethetőek az érdeklődők a vállalkozások weboldalára. Ráadásul ezek a hirdetések a megszólalásig hasonlítanak az organikus találatokra, ami szintén hozzájárult a sikerhez.

google ads hirdetések megjelenése a keresési találatok között

A hirdetési megoldás aztán folyamatosan fejlődött. Már nem csak arra volt lehetőség, hogy a keresési találatok közé kerüljön be a hirdetés, de a Google partner weboldalain megjelenhettek a banneres hirdetések, később pedig már a Google olyan szolgáltatásaiban is lehetett hirdetni, mint a Gmail, a YouTube, az androidos PlayStore vagy a különféle mobil applikációk. 2018 nyarán jelentették be, hogy a Google AdWords brandnév Google Adsre változik.

A Google-t tulajdonló Alphabet Inc.-nek egyébként ez a fő bevételi forrása, 2020-ben ugyanis közel 169 milliárd dolláros bevételt hozott nekik a Google Ads.

Na de hogyan is működik a Google Ads?

A felhasználó által beírt keresési kifejezés és a hirdetés létrehozásakor beállított kulcsszavak alapján tudja a Google, hogy az adott keresésnél melyek lesznek azok a hirdetések, amiket figyelembe kell vennie. Ezek helye között pedig a hirdetés aukció dönt, ami a licitet (mennyit fizetnél maximum egy kattintásért, bár manapság a legtöbb esetben ezt a Google-re is bízhatjuk) és a minőségi mutatót veszi figyelembe. A minőségi mutatót már egy korábbi írásunkban részletesen összefoglaltuk, röviden ennek a kiszámítására ezeket veszi figyelembe a rendszer:

 • A hirdetési szöveged és a keresési kifejezéseid közötti relevancia;
 • a hirdetési szöveged és a landing (érkezési) oldalad szövege közötti relevancia;
 • a hirdetésed, hirdetéscsoportod átkattintási aránya;
 • a hirdetési fiókod összetett teljesítménye;
 • a weboldalad minősége (mennyire felel meg a mai trendeknek, mobilra van-e optimalizálva, elég gyors-e, kielégítő-e a felhasználói élmény, stb.)

Tehát arra mindenképp figyeljünk, hogy a létrehozott hirdetésünket is megfelelőnek ítélje a Google Ads, valamint a honlapunk, amire vezetni akarjuk az érdeklődőket, az is jó minősítést kapjon. Utóbbit ellenőrizheted például a Google PageSpeed Insight nevű eszközével is.

google ads hirdetés ereje

A hirdetés erejét pedig hirdetés létrehozáskor láthatod. Törekedj rá, hogy minimum “Jó” értékelést kapj. 

Tudnivalók kezdőknek

A Google Ads használata, egy hirdetés elindítása nem igényel komoly szaktudást. Azonban az egész rendszert jól használni, tudni, hogy melyik kampánytípust mikor érdemes alkalmazni, hogyan lehet azt optimalizálni, milyen megoldások jöhetnek szóba, ha valami mégsem működik úgy, ahogy feltételeztük – ehhez viszont már komoly tapasztalat szükséges.

Próbálgatni, ismerkedni a rendszerrel azonban érdemes, hiszen így szerezhetsz csak gyakorlati tudást. Továbbá azt se felejtsd el, hogy szükséged lesz egy honlapra is, amelyre átvezetheted az érdeklődőket a hirdetéseid segítségével.

A Google Ads felépítése

Mint minden Google szolgáltatás, ez is egy Google fiók segítségével érhető el. Tehát ha van egy gmailes e-mail címed, azzal már be is tudsz jelentkezni a Google Adsbe. Természetesen ha nem akarod a meglévő személyes fiókodat használni, hanem inkább létre hoznál egyet a vállalkozásod számára, erre is van lehetőség.

Ez esetben indítsd el a folyamatot a Google Ads főoldalán, nyomj a Kezdés gombra, és a bejelentkező ablak bal sarkában kattints a Fiók létrehozása gombra. Itt vidd végig a folyamatot, azaz az utasításoknak megfelelően töltsd ki az adatokat.

Amennyiben létrehoztad a Google fiókodat, és bejelentkeztél vele a Google Ads-be, az alábbi képernyő fogad majd:

google-ads-kezdőképernyő

A bal oldalon és a felső sávban is találsz különféle menüket. Míg a bal oldali lehetőségek a kampányaidhoz fognak kapcsolódni, addig a felső részen a Google Ads beállításait, a Keresőt, a Súgót és az Értesítések menüt találod majd.

Kezdésnek érdemes az Eszközök – Számlázás – Számlázási beállítások résszel indítanod, hiszen ennek hiányában nem fognak elindulni a hirdetéseid. Töltsd ki a vállalkozásod adataival. Arra azonban figyelj, hogy az adószámnál érdemesebb a nemzetközit használni. Az adataidat inkább kétszer is ellenőrizd, mert utólagosan már csak az ügyfélszolgálattal együttműködve lehet majd módosítani.

Az Eszközök menüben egyébként lesz még pár menüpont, amiket jó, ha ismersz.

 • Beállítások – Hozzáférés és biztonság: itt tudsz különféle hozzáféréséket adni más Google Fiókok számára, hogy be tudjanak lépni a te Google Ads fiókodba.
 • Mérés – Konverziók: itt tudod beállítani, vagy a Google Analytics 4-ben már beállított konverziókat importálni Google Ads-be.
 • Megosztott könyvtár – Közönségkezelő: Itt tudsz egyedi közönségeket létrehozni, például a weboldalad korábbi látogatóiból, amiket remarketing kampányokhoz használhatsz.
 • Tervezés – Kulcsszótervező: itt tudsz ötleteket gyűjteni ahhoz, hogy milyen kulcsszavakra érdemes hirdetni.

A Google Ads alapvetően három szintből épül fel:

 • Kampány
  • Hirdetéscsoport
   • Hirdetés

A Google Adsben a kampány szintjén tudod beállítani, hogy mi a kampányod célja (forgalom terelése az oldaladra, vásárlás, űrlap kitöltés, egy dokumentum letöltése, regisztráció, feliratkozás, stb.), milyen földrajzi területen fussanak a hirdetéseid, mennyit költhet naponta a rendszer, vagy hogy mikor induljanak el vagy álljanak le.

A hirdetéscsoport szintjén a kulcsszavakat adhatod meg. Keresési kampánynál nem érdemes három-négy hirdetéscsoportnál többet használnod. A kulcsszavak szempontjából pedig a legjobb, ha 5-10, logikailag szorosan összefüggő kulcsszót tartalmaznak.

A hirdetésnél pedig azokat a címsorokat, leírásokat és egyéb bővítményeket állíthatod be, amiből a hirdetésed építkezni fog.

A kezdeti lépésekkor érdemes még egy Google Analytics fiókot is létrehoznod, és összekötnöd azt a Google Adsszel. A Google Analyticset nem lesz nehéz létrehoznod, hiszen már rendelkezel a szükséges Google fiókkal. Csak navigálj a Google Analytics főoldalára, és az említett fiók segítségével jelentkezz be.

Bár az Analytics fiók létrehozása egyszerű lesz, előfordulhat, hogy nem rendelkezel megfelelő gyakorlattal a használatát illetően. Például, hogy miként kösd össze azt a weboldaladdal, vagy egyáltalán tudod-e mire is jó ez a webanalitikai szoftver.
Az alap szintű funkciók elsajátításához ajánljuk a díjmentes kezdő GA4 tanfolyamunkat, amely ingyenesen elérhető az Astro Brainery-n. Tanuld meg a webanalitika alapjait; hogyan hozz létre konverziót, és azt milyen módon importáld Google Adsbe.

Irány az ingyenes GA4 tanfolyam!

A két szoftver összekötése nagyon egyszerű, ha te hoztad létre a Google Ads és Google Analytics fiókot is. Ez esetben biztosan adminisztrátori hozzáférésed lesz mindkettőhöz, így csak néhány kattintás lesz az egész folyamat.

google ads és google analytics összekapcsolása

A Google Analytics-en belül kattints az Adminisztrálás menüre, a Tulajdon beállítása – Összekapcsolás más termékekkel részen válaszd ki a Google Ads opciót, majd kattints az Összekapcsolás gombra. Itt látnod kell a listában a Google Ads fiókot is, ha a jogosultságok rendben vannak.

Fontos alapfogalmak a Google Adshez

A Google Ads használatakor találkozhatsz az alábbi fogalmakkal, amikkel érdemes tisztában lenned.

CPC (cost-per-click / kattintásonkénti költség)

Az adott kampánynál/hirdetéscsoportál/kulcsszónál átlagosan mennyibe került, hogy valaki rákattintott a hirdetésedre. Teljesen iparágfüggő, hogy mi számít itt jó adatnak. Ha nagy a verseny az adott piacon, és például egészségügyi vagy IT témáról van szó, akkor akár 1000 forint környékén is lehet egy kattintás ára. Átlagosan 60-120 forint között mozog.

CTR (click-through-rate / átkattintási arány)

A hirdetések megjelenése után a felhasználók hány százaléka kattint rá a hirdetésre. Ha például 100-szor jelent meg a hirdetésed, és ezekre 5-ször kattintottak rá, akkor a CTR 5% lesz. Ez alapján láthatod, hogy melyik hirdetések, hirdetéscsoportok vagy kulcsszavak teljesítenek jól, és melyiken kell javítani, esetleg leállítani.

Az, hogy mi számít jó CTR-nek, sok mindentől függ, például iparág, kampánytípus. Általánosságban elmondható, hogy keresési hirdetéseknél a 2-8% közötti CTR jónak számít, Display kampányoknál 1% is, remarketing célközönséget használó kampányoknál akár 40% is lehet ez a mutató, hogy azt mondhassuk, hogy ez kiemelkedő.

google ads kezelőfelületén cpc és ctr mutatók

CPM (cost–per-thousand impression / ezer megjelenésenkénti költség)

Itt nem a kattintások száma határozza meg, hogy mennyibe került a hirdetés, hanem a megjelenéseké. Pontosabban a hirdetés költése elosztva a megjelenések számával, ezt pedig megszorozva ezerrel adja meg a CMP adatot. Tehát ha azt mondjuk, hogy a CPM 300 Ft, az azt jelenti, hogy ha 1000 alkalommal jelent meg a hirdetésünk, akkor az nekünk 300 Ft-ba került. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha nem feltétlenül az a lényeg, hogy kattintsanak a hirdetésre, mert a márkaismertséghez elég az is, ha folyamatosan szem előtt van például a bannered.

CPA (cost-per-action / műveletenkénti költség)

Ennél az értéknél már nem a kattintáson van a hangsúly, hanem azon, hogy a felhasználó a hirdetésre való kattintás után végezzen is el valamilyen konverziós műveletet, például adja meg az e-mail címét. A Google Adsben Target CPA-ként vagy cél-CPA-ként találkozhatsz vele. Ez egy olyan ajánlattételi stratégia, ami arra fókuszál, hogy minél több konverziót hozzon azért az összegért, amit maximálisan kifizetnél.

ROAS (Return On Ad Spend / költésre eső megtérülés)

Ezzel a hirdetéseidre fordított összeg megtérülését nézheted meg. Ha a konverziós értéket elosztjuk a hirdetésekre költött összeggel, akkor kapjuk meg a ROAS-t. A Google Adsben a cél-ROAS ajánlattétei stratégiánál találkozhatsz vele, ahol megadhatod, hogy egy kampánynál milyen ROAS-t akarsz elérni. Ehhez persze szükséges, hogy haladó Google Ads ismeretekkel rendelkezz, és tudd, hogy adott területeken/kampányokban mi számít reális értéknek.

Kampánytípusok

A Google Adsben többfajta kampánytípus közül is választhatsz attól függően, hogy éppen mi a kampányod célja. Ha új kampányt hozol létre, akkor első körben választhatsz különféle célok közül, ami alapján a Google ajánlani fog beállításokat, viszont ha ezt nem kéred, akkor az összes típust felajánlja, és te választhatod ki, melyiket akarod használni.

google ads kampánytípusok

A következő részben példák segítségével végigvesszük, milyen kampánytípusok vannak a Google Adsben, melyik mire jó, és mikor érdemes őket használni.

Keresési kampány 

A klasszikus típus, ami már az AdWords-ben is elérhető volt. A beállítás során megadsz majd bizonyos kulcsszavakat, amire ha rákeresnek az emberek, akkor megjelenhet a szöveges hirdetésed.

Példaként nézzük azt, hogy most nyitottál Budapesten egy férfi fodrászüzletet, és azt szeretnéd, hogyha valaki férfi fodrászt keres a Google-ben, akkor a  te hirdetésed jelenjen meg neki, ami után navigálhat a honlapodra, hogy időpontot foglaljon vagy felhívjon. Itt felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon hogyan is keresnek rá az emberek valamire, tehát milyen kulcsszavakat érdemes ahhoz beállítanod, hogy a releváns közönséghez jusson el a hirdetésed . Ebben fog segíteni a Google Ads Kulcsszótervezője, ami az Eszközök menüből érhető el.

Kiindulásként írd be ide a “férfi fodrász” kifejezést, állítd be, hogy az adatokat Budapestre vonatkozóan mutassa. Így láthatod, hogy havi szinten átlagosan mennyien keresnek erre a kifejezésre, illetve ötleteket kaphatsz, milyen kulcsszavakat lenne még érdemes használnod.

google ads kulcsszótervező

A találatokból látható, hogy a “férfi fodrász” mellett a “férfi hajvágás” is egy olyan kulcsszó lehet, amit érdemes kiválasztanod. Sőt a Kulcsszótervező arra is jó, hogy lásd, mik azok a hasonló dolgok, amikre keresnek az emberek, de nem akarod, hogy ezekre a te hirdetésed megjelenjen. Nincs nálad gyerek fodrászat, dauer, vagy nem mész házhoz hajat vágni? Jegyezd is fel, hogy ezeket majd használd negatív kulcsszóként, hiszen akik ilyen szolgáltatásokat keresnek, azoknak a kattintásáért nem érdemes fizetned.

De arra is jó lehet ez az eszköz, hogy ötleteket kapj, milyen plusz szolgáltatással (vagy termékkel) bővítsd a kínálatot, mert a keresési számokból látszik, hogy egyre inkább igénye van rá a potenciális közönségednek.

Érdemes lehet még a kulcsszavaidat beírni a Google keresőjébe, és megnézni, hogy mivel egészíti ki azt a rendszer, vagy miket dob fel még ajánlott keresésként. Ebből is szerezhetsz jó ötleteket.

A kulcsszavak kapcsán érdemes tudnod, hogy léteznek különféle kulcsszóegyezés típusok, amelyek meghatározzák, az általad beállított kifejezéseknek mennyire kell megegyezniük a felhasználók által beírt keresési kifejezéssel, hogy részt vegyenek az aukcióban.

Típusai:

Általános egyezés

Ez a legmegengedőbb típus a Google Adsben. Ha ezt használod, akkor olyan keresési kifejezésekre is megjelenik majd a hirdetésed, amik valahogyan kapcsolódnak az általad megadotthoz. Elég valószínű például, hogyha általános egyezéssel adod meg a “férfi fodrász” kifejezést, akkor a “férfi hajvágásra” is meg tud majd jelenni. Hátránya, hogy nagyon oda kell figyelni, milyen keresési kifejezésekre jön be a hirdetésed, mert nagyon el tud menni olyan irányba, amire semmi szükséged.

Kifejezésegyezés

Úgy tudod beállítani, hogy idézőjelben adod meg a kulcsszavaidat. A három közül ez a középút. Akkor fog megjelenni a hirdetésed, ha a felhasználók keresési kifejezése tartalmazza a kulcsszavad jelentését. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy hogy valaki a “férfi fodrász budapest” vagy “legjobb férfi fodrász” keresési kifejezést írja be, akkor megjelenhet a hirdetésed.

Pontos egyezés

Úgy konfigurálhatod, hogy kapcsos zárójelben adod meg a kulcsszavaidat. A hirdetéseid azoknál a kereséseknél mutatkoznak meg, amelyek jelentése vagy szándéka megegyezik a kulcsszóéval. Ez a legszigorúbb fajta, nagyon minimálisan térhet el a kulcsszavad a keresési kifejezéstől.

Léteznek még a korábban említett negatív vagy kizáró kulcsszavak, amiket arra tudunk használni, ha bizonyos kifejezésekre nem szeretnénk megjelenni. Webáruházaknál például ilyen lehet a “használt” kifejezés. Ha valaki használt termékeket keres, de te csak újakat árulsz, akkor ki tudod zárni, hogy nekik megmutassa a Google a hirdetésedet. A negatív kulcsszavaknál ugyanazzal a logikával működnek a kulcsszóegyezés típus módosítók.

Ha ennél kicsit összetettebb kampányokkal szükséges dolgoznod, akkor érdemes csoportosítanod a kulcsszavakat, és a logikailag összefüggőket azonos hirdetéscsoportnál használnod. Ilyen lehet az, ha például férfi-, női- és gyerekcipőket árulsz a webshopodban.

A keresési hirdetések alapvetően címsorokból és leírásokból állnak
google ads keresési hirdetés

A fenti, kékkel kiemelt rész a címsor, alatta pedig a hosszabb szöveges rész a leírás. A címsorok maximum 30 karakter hosszúságúak lehetnek, és egy hirdetésnél maximum 15-öt tudsz belőlük megadni. A beállított kulcsszavaid mindenképpen szerepeljenek itt, hiszen ezt olvassák el leginkább az emberek, és ha azt látják a címsorodban, amire rákerestek, akkor jó eséllyel kattintani is fognak.

Ezen kívül még használj itt olyan kifejezéseket, amik valamilyen plusz szolgáltatásra vonatkoznak, ami ráadásul meggyőző a célközönséged számára (vasárnap is nyitva, online időpontfoglalás, bejelentkezés nélkül vagy ingyenes házhozszállítás, saját raktárkészletről gyorsan, stb.), és természetesen használhatod a saját márkanevedet is.

A leírások maximum 90 karakter hosszúságúak lehetnek. Négyet lehet belőlük megadni, és ebből kettőt fog egyszerre használni a Google Ads. Érdemes minél inkább kitölteni a 90 karaktert, hiszen annál több helyet foglal majd el a hirdetésed az oldalon, ami szintén növelheti az átkattintási arányt.

Mind a címsoroknál, mind a leírásoknál ki lehet jelölni, melyik opciót hányadik helyen jelenítse meg a rendszer: a címsoroknál első, második és harmadik, a leírásoknál első és második hely van. A leírásokból mindig megjelenik kettő, a címsornál előfordulhat, hogy a háromból csak kettő. Arra is figyelj, ha ezeket túlzottan lekorlátozod, a rendszer gyengébbnek fogja értékelni a hirdetésedet, amitől drágább lehet majd egy kattintás, vagy kevesebbszer, rosszabb helyen jelenhet meg.

A leírásnál nem annyira szigorú a Google Ads, ott gondolkodhatsz úgyis a szövegírásban, hogy az egyik leírás csak első, a másik csak második helyen mutatkozik meg, de írhatsz akár kettő vagy négy olyat, ami bármilyen kombinációban megjelenítve is értelmes.

A címsoroknál már kevésbé szereti a rendszer, ha bizonyos helyen rögzíted őket, de ha valamit fontosnak tartasz, hogy mindenképp csak az első helyen jelenjen meg (például a kulcsszavaid), akkor használd őket.

A keresési hirdetések mellé be tudsz állítani különféle bővítményeket, amelyek plusz információkat prezentálnak. Ezeknek is több fajtája van:

 • Hívásbővítmény: Leggyakrabban mobilon keresnek az emberek, a hívásbővítmény bekapcsolásával pedig lehetőséged van rá, hogy a közvetlenül a keresési találatból tudjanak felhívni anélkül, hogy a honlapodra érkeznének.
 • Helybővítmény: A hirdetésedben meg tudja jeleníteni a boltod/üzleted/vállalkozásod lokációját, így ha valaki a közelben keres fodrászt, egy kattintással már a legrövidebb útvonalat is meg tudja hozzád tervezni.
 • Belső link bővítmény: A weboldalad aloldalait tudod így megjeleníteni a hirdetésben, például “Ügyfeleink véleménye”, “Nyitva tartás”, “Áraink”. Nagy előnye, hogy ha megjelenik, fizikailag nagyobb, jobban észrevehető lesz a hirdetésed, ami növelheti az átkattintási arányt.
 • Kiemelő bővítmény: A szolgáltatásod vagy terméked előnyös tulajdonságait tudja szövegesen megjeleníteni a hirdetés végén, például “ingyenes hajmosás”, “prémium termékek használata” vagy “X év garancia”. Hasonlókat használunk a címsorban is, de a 15 lehetőség közül kettőt vagy hármat tud megjeleníteni a Google Ads, és idővel csak azokra koncentrál, amiket kipróbált, és a legjobb eredményt hozták, úgyhogy itt is érdemes az előnyöket felsorolni.
 • Strukturált kódrészlet: A segítségével a termékeid vagy szolgáltatásaid jellemzőit sorolhatod fel. Be kell állítanod, hogy milyen kategóriában tartozik az adott jellemző, például: “Szolgáltatás: hajvágás, hajfestés, borotválás”.

A keresési hirdetéseknél még létrehozhatsz dinamikus keresési hirdetéseket is, amelyek a webhely tartalma alapján automatizáltan jelennek meg. Ilyenkor a Google Ads átvizsgálja a honlapot, és megnézni, melyik oldalhoz milyen kulcsszavak kapcsolódhatnak leginkább. Itt csak leírásokat adhatsz meg, a címsorok és céloldalak dinamikusan jönnek létre, érdemes tehát ezt szem előtt tartva megírni ezeket. A kulcsszavakat és a címsorokat is az aloldalakon található szövegekből készíti a rendszer, így fontos, hogy ezeken megfelelő mennyiségű és minőségű információhoz jusson.

A dinamikus keresési hirdetések inkább a hagyományos keresési hirdetések mellett kiegészítőnek jók, manapság egyre kevésbé használják őket.

Display kampány

Ezzel a kampánytípussal képes/banner hirdetéseket tudsz elhelyezni a Google Display hálózatán, amely több millió webhelyet (többek között a Google-höz tartozó YouTube és Gmail) és mobil alkalmazást foglal magában. Főleg akkor érdemes használnod, ha a célod a márkaismertség növelése. Ilyen lehet például az, ha a céged jégkrémet árul, és a nyári időszakban futtatsz egy display kampányt, hogy amikor vásárolnak az emberek, akkor jusson eszükbe a te márkád. Szintén hasznos lehet még a hagyományos keresési kampányaid kiegészítéseként, főleg remarketing célközönséggel, és így csak azokat célozza, akik már jártak az utóbbi időben a weboldaladon.

YouTube és egyéb videós kampány

Ezzel a típussal videós hirdetések segítségével érheted el a célközönséged a YouTube-on és a Google videópartner oldalakon keresztül.

A videós kampányok célja lehet:

 • Értékesítés/potenciális ügyfelek keresése/webhelyforgalom növelése;
 • termék/márka fontolóra vétele;
 • márkaismertség és elérés.

Formátum szerint pedig lehetnek:

 • Átugorható, videóba ágyazott hirdetések: Videó előtt, közben és után jelenhet meg, mind a YouTube-on, mind a partner oldalakon és az applikációkban is. 5 másodperc után lehet tovább nyomni a hirdetésről, és a beállított videó max. 3 perces lehet. Ez bármilyen célhoz megfelelő formátum lehet.
 • Nem átugorható, videóba ágyazott hirdetések: Szintén videó előtt, közben és után jelenhet meg, mind a YouTube-on, mind a partner oldalakon és az applikációkban is. Max. 15 másodperces videót lehet használni, és mivel ezt nem lehet tovább nyomni, ez egy kicsit drágább, mint az átugorható verzió. Inkább márkaismertség kampányokhoz használd, tehát ahogy a Display típusnál említettük, nyáron a jégkrémmárkád ismertségének növeléséhez ez is kiváló lehetőség.
 • Rövid megjelenések: Maximum 6 másodperces, átugorhatatlan videók. Akkor alkalmazd, ha széles közönséget akarsz elérni. Ez is inkább márkaismertség kampányokhoz való.
 • Feedben elhelyezett hirdetések: Megjelenhet a YouTube főképernyőjén, az ajánlott videóknál és a keresési találatok között. Itt be tudsz állítani bélyegképet, címsort és leírást is. Nincs korlátozva a maximális videóhosszúság.

Shopping kampány

A Shopping kampányok nagy előnye, hogy részletes információkat mutatnak a felhasználóknak már az előtt, hogy rákattintanának a hirdetésre. Ezek a hirdetések vagy a keresési találatok felett, az oldal legtetején vagy a képes találatok között szerepelnek. Tartalmazzák a termék fotóját, nevét, árát, a szállítási költséget és a termék értékelését is. Mivel az ár mindenképp megjelenik, nagyobb eséllyel csak olyan érdeklődők kattintanak, akiknek az megfelel.

A használatához mindenképp szükséges, hogy legyen egy Google Merchant Center fiókod is, ugyanis itt tudod majd feltölteni a termékeidet, amiket majd a Shopping (és a Performance Max) kampányaid kezelnek.

google ads shopping hirdetések megjelenése a google keresési találatai felett

Alkalmazás kampány

Ezzel a típussal a mobilos applikációidat népszerűsítheted, vagy ráveheted az embereket arra, hogy az alkalmazáson belül végezzenek el valamilyen tevékenységet. Tehát szükséges, hogy a Google PlayStore-ban, vagy az Apple AppStore-ban rendelkezz alkalmazással. Itt nem kell hirdetési szövegeket írnod, mert az áruházi adatlapon található információkból automatikusan fogja elvégezni ezt a rendszer. A hirdetéseid megjelenhetnek a Google keresési hálózatán, a Display hálózaton, a YouTube-on vagy a Google PlayStore-ban.

Felfedezés (Discovery) kampány

A Felfedezés kampánytípus nevével ritkábban találkozhatunk, hiszen a Smart típussal együtt egyfajta átmenetet képzett a régóta bevált Display-Keresés duó és a csak később megalkotott Performance Max típus között. A Google mindenképpen bővíteni akarta a megjelenési lehetőségeket a hirdetők száma, így a Felfedezés legfontosabb újdonsága is ez lett, hiszen segítségével már a gmailes levelezésen belül, a Google Hírek rovataiban és a YouTube találati listáján is hirdethetünk.

Mindezt erős automatizáció egészítette ki, így sokkal kevesebb szöveg és beállítás szükséges az elindításához, amivel a cég egyértelműen a kevésbé professzionális hirdetőket célozta meg. A hazai piacon nem számított igazán elterjedt típusnak, először azért, mert eredményesség tekintetében általában elmaradt a régi típusoktól, később pedig a PMax gyakorlatilag átvette a helyét.

A Felfedezés kampányok elindításához 1-2 kép is elég, bár elérhető benne egy galériás típus is. Ilyen esetben 8-10 kreatívra is szükség lesz. 

Smart kampány

A Smart vagy Intelligens kampány a Google egy új, automatizált kampánytípusa volt, amivel a cég szerette volna kiegészíteni a keresési-megjelenési hirdetéseket. Mindezt úgy, hogy használójának a lehető legkevesebbet kelljen érte tenni. A Smart típusnál így nem kell komplett kulcsszókutatást végezni, elég 3-4 igazán releváns kifejezést megadni, az algoritmus pedig ezeket felhasználva keres új szavakat. A szövegek esetében is csak csak 1-1 általános leírásra van szükség, és akár 1-2 egyszerűbb kép segítségével is kiegészíthetjük a hirdetéseket.

A Smart jellemzően jól működik telefonos/hívás konverziók esetében, és valóban hatékonyan tud konverziókat hozni a kisebb/ismeretlen vállalkozások esetében. A Google Performance Max kampánytípus azonban gyakorlatilag egy modernizált, bővített verziója az Intelligens kampányoknak, így a Smart ritkán használt hirdetési fajtává vált.

Performance Max kampány

Ez a Google Ads-ben elérhető legújabb kampánytípus. Kihasználja a Google összes hirdetési felületét, tehát meg tud jeleníti hirdetéseket a keresési találatok között, a Display hálózaton, YouTube-on, Gmailben, a Shopping találatoknál, alkalmazásokban, és az itthon kevésbé népszerű Discovery appban is. Emellett erősen támaszkodik a gépi tanulásra is. Ennél a kampányítpusnál kevés manuális beállításra van lehetőségünk, az irányítást leginkább a Google Ads algoritmusának kezébe adjuk.

Nevéből kitalálható, hogy a célja a teljesítmény (tehát a konverziók számának vagy értékének)  maximalizálása. A Marketing Astro-nál is nagyon kedveljük ezt a kampánytípust, jellemzően az érdeklődő kereső, és a vásárlásokra fókuszáló kampányok mellett is jól teljesít. A legtöbb esetben jobb áron tud konverziókat hozni, mint egy keresési kampány. A webshopodhoz mindenképpen érdemes kipróbálnod, már csak azért is, mert a hagyományos Shopping kampányokat lassan teljesen kivezeti a Google, és a PMax-ok veszik át a helyüket. Természetesen itt is a Google Merchant Centerbe feltötött termékeidre támaszkodik majd a kampány.

Mivel a Google hirdetési rendszere által nyújtott összes felületet képes kihasználni, így a hirdetés létrehozásakor megadhatunk többféle rövid és hosszú címsort, leírásokat, képeket, videókat, céglogót. A keresési hirdetéseknél megismert bővítményeket ezek a kampányok is tudják használni.

Újításként beállíthatunk ún. Közönségjelet is, amellyel segíthetjük a Google algoritmusát abban, hogy rátaláljon az ideális célcsoportunkra. Megadhatunk neki kulcsszavakat, olyan weboldalakat, amelyeket az említett célcsoportunk jó eséllyel böngész, de beállíthatunk saját adatokat is, például a webhelyünk látogatóit, így nekik remarketing hirdetéseket fog készíteni. Ezt azonban csak iránymutatásként fogja használni az algoritmus, ha a gépi tanulás úgy dönt, hogy szükséges, akkor el fog térni ezektől az adatoktól.

Arra érdemes felkészülnöd, hogy folyamatosan reszelgetik ezt a kampánytípust, egyszer-egyszer előfordulnak látszólag furcsa teljesítményingadozások. Továbbá új funkciókat kaphat, valamit kivehetnek belőle, például: korábban nem lehetett kizáró kulcsszavakat használni, csak a Google Ads ügyfélszolgálata állíthatta azt be. Manapság ha fiók szinten van negatív kulcsszó listád, akkor azt már figyelembe veszi a PMax kampánytípus is, ami néha lehet megoldás, de több esetben pedig nem.

Hívást kezdeményező kampányok

Bár a keresési kampányokhoz is tehetünk hívásbővítményeket, léteznek külön hívást kezdeményező kampányok is. Ezeknek a fő célja, hogy telefonon keressék fel a vállalkozásod. Csak hívásra alkalmas mobilkészülékeken fognak megjelenni, és azt is be tudod állítani, hogy csak akkor, amikor valaki fogadni is tudja a megkeresést.

Nagyon kevés dolgot kell itt kötelezően megadni, a telefonszám mellett elég a cégnevet, egy leírást, egy végső URL-t (a honlapod címe, ahová átvezetheted az érdeklődőt) vagy ennek hiányában egy ellenőrző URL-t beírni. Persze itt is érdemes élni a lehetőséggel, és a címsorokat vagy plusz leírásokat is hozzáadni.

Egyes esetekben működhet ez a kampánytípus, de érdemesebb inkább a hagyományos keresési kampányokhoz hívás bővítményt tenni. A hívást kezdeményező kampányoknál nagyon el tud szállni a kattintások ára, akár háromszoros is lehet a CPC a keresési kampányokhoz képest.

Targetálás

A Google Ads segítségével pontosan meghatározhatod, hogy milyen felhasználóknak szeretnéd megjeleníteni a hirdetéseidet. A jól kialakított célközönséggel maximalizálhatod a hirdetések hatékonyságát és a hirdetésmegtérülést. Célozhatsz demográfiai jellemzők szerint, érdeklődési kör és viselkedés alapján, tartózkodási hely szerint, kulcsszavakkal vagy a vállalkozásoddal korábban kialakított kapcsolat alapján.

Lokáció alapú célzás

A Google Ads lokáció alapú célzásával lehetőséged nyílik specifikus földrajzi területen tartózkodó userek célzására.

A platformon belül számos módszer és beállítás közül választhatsz, ha lokális célzást szeretnél beállítani.

 • Célzott régiók: beállíthatsz célozni kívánt országokat, városokat, megyéket.
 • Távolság alapú célzás: meghatározhatod, hogy egy adott területtől vagy bolttól milyen távolságban lévő felhasználókat szeretnél célozni.
 • Helyalapú célzás: üzletek, irodák vagy más földrajzi helyeket használhatsz fel a célzás alapjául. Ezt GPS koordináták vagy Google Térképen jelzett helyek alapján is megteheted.

A Google Ads alapbeállítása szerint a hirdetések a „jelenleg vagy rendszeresen a célzott helyeken tartózkodó, illetve az irántuk érdeklődést mutató személyeknél” jelenhetnek meg.

Ha például egy budapesti ruha butikod van, és Budapestet szeretnéd földrajzilag célozni, de a „jelenleg vagy rendszeresen a célzott helyeken tartózkodó, illetve az irántuk érdeklődést mutató személyek” lehetőséget választod, akkor a budapesti felhasználókon kívül megjelenhet azoknak a usereknek a hirdetésed, akik érdeklődést mutatnak például a budapesti üzletek iránt. 

Ha azonban az adott hely iránt érdeklődők nem képezik a célközönséged részét, akkor lehetőséged van csupán a „jelenleg vagy rendszeresen a célzott helyeken tartózkodó személyek célzására is”.

A hely szerinti célzás lehetővé teszi bizonyos lokációk kizárását is. Ennek segítségével meghatározhatsz olyan területeket, amelyeken nem szeretnél megjelenni a hirdetéseiddel.

Ha Budapesten kívül Pest megye minden területén nyitottál ruhaüzletet, kivéve egyetlen települést, akkor nincs más dolgod, mint megcélozni teljes Pest megyét, majd kizárni azt az egyet, ahol nincs üzleted, és így nem szeretnéd, hogy az ott élők is találkozzanak a hirdetéseddel.

Fontos tudni, hogy a Google Ads a felhasználók földrajzi helyzetét olyan különféle jelek alapján határozza meg, mint például a felhasználók beállításai, eszközei vagy a platfomon megfigyelhető viselkedésük.

Nyelv alapú célzás

A Google Adsnál van arra mód, hogy a felhasználók nyelvi beállításait használd fel a hirdetések célzásánál. Ennek révén egy meghatározott nyelvet értő vagy beszélő felhasználókat érheted el hirdetéseiddel, mely hatékonyabb és relevánsabb kampányokhoz vezethet.

Míg a keresési hálózaton a Google Ads olyan jelek alapján határozza meg a felhasználók nyelvét, mint például a lekérdezés nyelve vagy a felhasználói beállítások, addig a display hálózaton a user által megtekintett oldalak és alkalmazások nyelve nyújt segítséget ebben.

Miután beállítottad a nyelvi célzást, azt követően a Google Ads csak olyan ügyfeleknek jeleníti meg a hirdetéseket, akik az általunk megadott nyelven használják a különböző Google termékeket, vagy azzal megegyező nyelvű webhelyeket és alkalmazásokat látogatnak meg.

Ha egy felhasználó a böngészőjét például magyarul használja, de a Google rendszerében gyakran keres olasz nyelven, akkor számára mind a magyar, mind pedig az olasz nyelvű keresési hirdetések megjelenhetnek. 

Ha pedig ugyanez a felhasználó gyakran olvas olasz blogokat a divatról a Google Hálózaton belül, akkor megmutathat neki az olasz nyelvűeket célzó display hirdetésed is.

Demográfiai adatok alapú célzás

A Google Ads lehetőséget kínál arra, hogy a demográfiai jellemzők alapján célozzák meg a felhasználókat, és ez alapján szabják testre a kampányokat.

A demográfiai célzás segítségével olyan usereket érhetsz el, akik egy bizonyos korosztályhoz vagy nemhez tartoznak, egy meghatározott jövedelemmel rendelkeznek vagy ismert a szülői állapotuk.

A demográfiai adatokat a Google fiókban lévő beállításokból vagy bizonyos webhelyekről nyeri a Google Ads, illetve a Google szolgáltatásokban és display hálózaton végzett tevékenységek alapján határozza meg.

Eszközhasználat alapú célzás

Az eszköz szerinti célzás segít abban, hogy a felhasználók eszközeinek típusa, operációs rendszere vagy más technikai jellemzői alapján célozz hirdetéseiddel. Ezzel olyan eszközökre fókuszálhatsz, amelyeken a leginkább hatékony a hirdetés megjelenítése.

Ezen kívül különféle ajánlatkorrekciókat állíthatsz be az egyes eszköztípusokhoz, ezzel finomítva a hirdetéscélzást.

Remarketing célzás

A retargeting által olyan felhasználóknak jelenítheted meg a hirdetésedet, akik már jártak a weboldaladon, interakcióba léptek veled vagy valamilyen értékes tevékenységet végeztek el.

Beállíthatod, hogy egy remarketing célközönségből hány nap után kerüljön ki egy felhasználó, valamint segítségedre lehet a konverziós arányok növelésében és a potenciális ügyfelek visszacsábításában.

Egyéni szegmens alapú célzás

Az egyéni szegmensek segítségével különféle kulcsszavak, URL-ek vagy alkalmazások alapján határozhatjuk meg, hogy kik tartozzanak bele egy-egy közönségbe.

 • Megadhatjuk a rendszernek kulcsszavak segítségével, hogy a közönségünkre milyen érdeklődési kör jellemző.
 • URL-ek címekkel meghatározhatjuk, hogy az ideális ügyfelek milyen típusú weboldalakat keresnek fel.
 • Különféle alkalmazások megadásával behatárolhatjuk, hogy milyen típusú applikációkat használnak a potenciális vásárlóink.

A célzás beállítása során kombinálhatod a különböző targetálási módokat, így egyszerre célozhatsz például földrajzi beállítások és életkor kategóriák szerint. 

Konverziók

A konverziómérés beállításával az olyan értékes felhasználói műveleteket követheted nyomon, amelyeket a userek a weboldalunkon hajtanak végre, és üzleti eredményekhez vezetnek.

Konverziónak számít például az, ha valaki vásárol a webshopodban, letölti az applikációdat vagy feliratkozik a hírleveledre. Ezeket a műveleteket konverzióként mérheted többek között a Google Analytics 4 vagy a Google Ads segítségével.

Különbséget tehetsz mikro és makro konverziók között. A makro konverziók azokat a műveleteket jelenti, amelyek a legfontosabbak az üzleti siker elérése érdekében (például vásárlás), míg a mikro konverzió minden olyan tevékenységet jelent, amely a makro konverziót hivatott elősegíteni (például kosárba helyezés).

 A konverziók nyomon követésének és mérésének fontossága

A konverziómérés helyes konfigurációja elengedhetetlen a marketingesek és a cégvezetők számára, mert segítségével:

 • feltérképezheted a kampányaid hatékonyságát, megtérülését;
 • segít döntést hozni a helyes kampánystratégia kialakításáról;
 • közönségeket hozhatsz létre a konvertáló felhasználókból, akiket újracélozhatsz hirdetéseiddel;
 • hatékonyabbá teheted az online jelenlétedet az algoritmus segítségével, mely a konverziós adatokat használja fel a hirdetések megjelenítésének optimalizálására;
 • lehetőséged nyílik a részletes adatelemzésre, mely segít megérteni a felhasználók viselkedését és döntési folyamatait.

A helyes konverzióméréssel tehát pontosabban célzó és hatékonyabb marketingstratégiákat állíthatsz fel, és maximalizálhatod az online kampányok eredményeit.

A Google Ads konverziókövetés áttekintése

A Google Ads vagy Analytics fiókod, valamint a konverziós célok meghatározása után érdemes azonnal beállítani a konverziómérést, még azelőtt, hogy elindítanád online kampányaidat.

A Google Ads-ben alapvetően két konverzióbeállítási mód közül választhatsz: vagy importálod a Google Analytics 4 konverziókat, vagy Google Ads konverziós címkét helyezel el a weboldalon.

A konverziós esemény létrehozását a részletes Google Analytics 4 útmutatóban már bemutattunk, ezért most a Google Ads rendszerén belüli konveriziómérés beállítását ismertetjük.

Ehhez lépj az Eszközök – Mérés – Konverziók menüpontra, majd az új konverzió hozzáadásához kattints az „Új konverziós művelet” gombra.

A következő lépésben 4 konverzió beállítási mód közül választhatsz:

 • Webhely: A webhelyen végzett különféle műveletek mérése. Például: vásárlások, hírlevél feliratkozások, gombra kattintások.
 • Alkalmazás: Egy applikációban végzett tevékenység mérése. Például: applikáció letöltése, applikáción belüli vásárlás.
 • Telefonhívások: A hirdetésekből származó hívások vagy a webhelyen található telefonszámra leadott kattintások számának nyomon követése.
 • Importálás: Google Analyticsben beállított konverziók importálása.
Konverziók létrehozása a Google Ads felületén

Ha például egy hírlevél-feliratkozást szeretnél mérni, akkor első körben kattints a webhely lehetőségre.

Ezt követően add meg a konverzió beállításait:

 • a célkategóriát (például potenciális ügyfél űrlapjának beküldése);
 • a konverzió nevét, értékét;
 • a végrehajtások számát; (Meghatározhatod, hogy egy műveletet csak egyszer számítson a rendszer konverziónak vagy inkább minden végrehajtás során. A “minden végrehajtást” akkor érdemes választani, ha vásárlást szeretnél mérni, hiszen minden vásárlás értéket teremt, míg az “egy végrehajtás lehetőséget” űrlap kitöltésénél ajánlott kijelölni.)
 • az átkattintásos konverziók időtartamát; (Például, hogy a hirdetésinterkciót követő 30 napon belül megvalósult értékes tevékenységet is konverziónak számítsa a rendszer.)
 • a kattintás nélküli konverziók időtartamát; (Például, hogy a kattintás nélküli hirdetés megtekintését követő 1 napon belül megvalósult értékes tevékenység is konverziónak számítódjon.)
 • a hozzárendelési modellt, melyet a GA4 útmutatóban részletesen bemutattunk.

Ennél a lépésnél kibővített konverziómérést megadhatsz, amely nem csupán a konverziómérés pontosságát, hanem a hatékonyabb ajánlattételt is szolgálja. A beállítással a konverziókövetési címkék rögzítik az olyan ügyféladatokat, mint az e-mail cím, név vagy telefonszám, majd kivonatolt formában elküldi őket a Googlenak. Ezeket az adatokat a rendszer egyezteti a felhasználók azon Google fiókjával, amelybe be voltak jelentkezve abban a pillanatban, amikor találkoztak a hirdetéseddel. Ennek segítségével pedig lehetőséged lesz azon konverziók mérésére, amelyeket enélkül nem tudtál volna mérni; mindezt az adatvédelmi előírásoknak megfelelően.

A konverziók beállítása a Google Ads felületén

A konverziókra való optimalizálás előnyei

A konverziókra való optimalizálás hozzájárulhat a hatékonyabb hirdetési kampányokhoz, valamint a jobb konverziós arányokhoz és az alacsonyabb konverziós költségekhez.

Segítségével javulhat a konverziós arány, mert a rendszer igyekszik olyan felhasználóknak megmutatni a hirdetéseket, akik nagyobb valószínűséggel végeznek konverziót a weboldaladon. Ezzel nem csak a konverziós arány fog javulni, hanem a költségkihasználás is.

A konverzióra optimalizált hirdetésekkel jobb felhasználói élményt érhetsz el az ügyesebben célzott, relevánsabb hirdetések révén. Ez növekvő elégedettséghez és konvertálási hajlandósághoz vezet.

 Az gépi tanulás előnyeit kihasználva a rendszer folyamatosan elemzi és figyeli a konverziós adatokat, amely alapján automatikusan állítja be a kulcsszavak licitjeit a lehető legtöbb konverzió megszerzése érdekében.

A megfelelő konverziók beállítása

A Google Ads felületén számos konverziótípust adhatsz meg, de fontos, hogy mindig a kampánycélodnak legmegfelelőbb konverziót állítsd be a hirdetési fiókodban vagy a Google Analytics 4 tulajdonodban. A következőkben részletesen bemutatjuk, hogy melyik típust mikor érdemes használni.

Weboldal látogatások

Ez a típus a teljes weboldal vagy egy-egy aloldal látogatottságának a mérésére szolgál. Hasznos konverziótípus, ha egy adott tartalom fogyasztását, a weboldal látogatottságát vagy kulcsfontosságú aloldalakra érkező felhasználók számát szeretnéd mérni.

Fontos megjegyezni, hogy csak akkor használd ezt, ha valóban egy oldal megtekintése vagy a tartalomfogyasztás a fő célod. Ha például számodra a vásárlás a legfontosabb tevékenység, akkor érdemes inkább a vásárlást meghatározni konverzióként.

Vásárlások

Ez a konverziótípus az e-kereskedelmi vállalkozások leggyakrabban használt beállítása. Segít az online vásárlások nyomon követésében és a tranzakciós adatok feltérképezésében. A vásárlási konverzió beállítása lehetővé teszi az olyan értékesítési adatok feltárását, mint például a bevétel, kosárérték vagy a tranzakciók mennyisége.

A vásárlási konverzió révén lehetőséged nyílik az online kampányaid optimalizálására a meglévő vásárlási adataid alapján.

Regisztrációk

Ha a weboldaladon minél több regisztrációt vagy űrlap kitöltést szeretnél gyűjteni, akkor ez a konverziótípus lesz a te választásod. Mérhetsz vele hírlevél feliratkozásokat, fiókregisztrációkat vagy egyéb űrlapok kitöltését.

Lead generálás

Ez a beállítás különösen hasznos, ha fő célod a potenciális ügyfelek vagy érdeklődők generálása. Ezzel a konverziótípussal bővíítheted a potenciális ügyfelek listáját.

Ha nagyon bonyolult a terméked, akkor előfordulhat, hogy a vásárlási döntés meghozatala előtt további információkra van szükségük a felhasználóknak, amely képes őket átlendíteni, és elkötelezni magukat a vásárlás mellett. 

Ezzel a beállítással a kampányoptimalizálás fókuszába helyezheted azokat a kulcsszavakat, hirdetéseket, amelyek a leghatékonyabban generálták az érdeklődőket.

Alkalmazás letöltések

Mobil alkalmazásod van, és szeretnéd hirdetésekkel növelni a telepítések számát? Akkor telepítsd az alkalmazás letöltéseket és az appon belüli tevékenységek mérését segítő konverziótípust.

Fontos, hogy az ilyen típusú konverzióknál elengedhetetlen a Google Play Áruház vagy az AppStore integrációja.

Az alkalmazásod hirdetéséhez kiválszthatod az applikáció letöltéseket és az azon belüli tevékenységeket követő konverziót, így a rendszer az alkalmazásletöltések maximalizálása érdekében fogja optimalizálni a kampányaidat.

Hívások

Ha számodra a legfontosabb a telefonon keresztüli kapcsolatfelvétel, akkor lehetőséged van egy általad megadott telefonszámra érkező hívások mérésére.

A híváskonverziók számának maximalizálása érdekében mindig adj hozzá hívásbővítményt a hirdetéseidhez, így egyetlen kattintással hívást indíthatnak a felhasználók.

Ha egy kampánynál ezt a konverziós célt választod ki, akkor a Google Ads rendszere a hirdetések optimalizálását a híváskonverziós adatok alapján fogja elvégezni.

Kampánytervezés

A hatékony kampánytervezés elengedhetetlen a kívánt eredmények eléréséhez.

A rosszul megválasztott cél miatt nem kizárt, hogy teljesen félresiklik egy kampány. Hiába költesz a versenytársaknál is magasabb összegeket Google Ads hirdetésekre, ha a kampányok nem a te üzleti céljaidra vannak optimalizálva.

A célcsoport pontos meghatározása segít a hatékonyabb elérésben, és célzottabb kampányokat tesz lehetővé. Vizsgáld meg a közönséged demográfiai jellemzőit, érdeklődési köreit, viselkedési és keresési szokásait, majd alakítsd ki a hirdetéseidet ennek megfelelően.

Az optimális költségszerkezet kialakítása segít meghatározni a várható elérés- és kattintásszámot, a kampány területi kiterjedtségét, a célozható közönségeket, illetve a kampánytípusokat is. Segítségével pontosabb képet kaphatsz az elérhető célokról és a várható hirdetésmegtérülésről.

A kulcsszóstratégia kialakítása nélkül lehet, hogy szembe úsznál az árral. Az alapos kulcsszókutatás segít feltérképezni azokat a kulcsszavakat, amik relevánsak mind az általad nyújtott szolgáltatás vagy termék, mind pedig a weboldalad szempontjából, és segít átlátni, hogy mely kifejezés népszerű a felhasználók és a versenytársak részéről. Ezáltal könnyebben meghatározhatod a CPC költségeidet, és pontosabb becslést kaphatsz a várható eredményekről. Fontos, hogy a kulcsszóstratégia meghatározásakor vedd figyelembe az egyes kulcsszavak mögött húzódó szándékot is, hiszen ez nem csak a kampányok minőségét, de a hatékonyságát is nagyban befolyásolja.

A hatékony kampánytervezés magában foglalja a pontos mérések kialakítását is. Konverziómérés nélkül lehetetlen meghatározni, hogy melyik hirdetésed működöt,t vagy mi volt az, ahol hibáztál. Enélkül pedig szinte lehetetlen megfelelően optimalizálni a hirdetéseidet, és növelni azok eredményességét.

A kampánycélok meghatározása

Az egyik legfontosabb kérdés a kampánytervezés során a céljaid pontos meghatározása. Fontos, hogy ezek a célok összhangban legyenek a vállalati szintű marketingcélokkal, így érheted el a legjobb eredményeket.

Emellett ne felejtsd el meghatározni a legfontosabb teljesítménymutatókat, amelyek segíteni fognak az eredményesség mérésében és nyomon követésében. Ilyen KPI lehet a konverziós arány, a hirdetésmegtérülés vagy az elérés.

A Google Ads segíthet neked számos cél elérésében:

 • Értékesítés;
 • leadgyűjtés
 • webhelyforgalom növelése;
 • márkaismertség építése;
 • helyi boltlátogatások növelése;
 • új termék vagy szolgáltatás bevezetése.

A kampánycélok alapján kell kialakítani a kampánytípust is. Ha például értékesítés a célod, akkor shopping vagy search hirdetéssel kedvező eredményeket érhetsz el. A keresési hirdetéssel olyan felhasználókat célozhatsz meg, akik aktívan keresnek abban a témában, amit te is értékesítesz.

Ezzel szemben ha a márkaépítés a fő célod, akkor érdemes inkább display vagy videós hirdetéseket indítanod, amely segítségével számos userhez juttathatod el a hirdetéseket.

Tovább árnyalja a képet a célcsoport jellege. Ha árérzékeny célközönségnek hirdetsz, akkor a shopping hirdetés hatékonyan működhet, hiszen a legfontosabb információk mellett az ár is feltüntetésre kerül a hirdetésben. Míg ha célközönségedre inkább az intuitív vásárlási döntések a jellemzők, akkor egy jól megválasztott display vagy videóhirdetés könnyen elérheti célját.

Meggyőző címsor megfogalmazása, magával ragadó leírások és CTA-k készítése

Miután meghatároztad a kampánycélodat, akkor hozz létre vonzó hirdetésszövegeket, és válaszd ki a legjobban működő „call to action” felhívást is.

Mivel az elsődleges cél a felhasználók érdeklődésének felkeltése, ezért fontos, hogy figyelemfelhívó címsorokat és leírásokat fogalmazz meg. Emellett azonban figyelned kell a hirdetések minőségi követelményeire is, így minél többször szerepeltesd a szövegben a kulcsszavakat, hozz létre egyedi leírásokat, és minél több verziót adj meg a Google Ads számára.

Emeld ki a terméked vagy szolgáltatásod előnyeit és egyedi jellemzőit, mindemellett azonban adj megoldást is a felhasználók problémáira.

Mivel a Google Ads esetében szigorú karakterkorlátokkal dolgozhatsz, ezért figyelj arra, hogy ne lépd túl a karakterlimiteket. Írj rövid, tömör szövegeket, és koncentrálj a legfontosabb részletekre.

Ne felejts el cselekvésre buzdítani a szövegedben CTA felhívásokkal. Minél több vásárlást szeretnél elérni? Fogalmazd bele a leírásodba, hogy „Vásárolj most!”. Esetleg regisztrációkat gyűjtenél? Akkor válaszd a „Regisztráljon most!” felhívást.

Ami még fontos, hogy ne félj tesztelni. Hozz létre minél több verziót, és folyamatosan elemezd az egyes leírások és címsorok teljesítményét, majd ennek mentén finomítsd tovább a kampányaidat.

Vizuálisan vonzó hirdetési kreatívok készítése

Egy jól megtervezett vizuális hirdetéssel könnyen felhívhatod a potenciális célközönséged figyelmét, és egyszerűen továbbíthatsz üzeneteket a részükre, növelheted a márkaismertséget, leadeket generálhatsz és nagyban segítheted a márka visszaidézést.

Ha display vagy PMax hirdetés mellett döntesz, akkor fontos, hogy vizuálisan vonzó kreatívokat használj, amivel kitűnhetsz a tömegből. Itt van pár tipp, amit mindig tarts szem előtt, ha képes hirdetést tervezel:

 • Használj jó minőségű grafikákat.
 • Passzoljon a kép stílusa az arculathoz,  jelenítsd meg rajta a logót, így könnyen felismerhetővé válsz a felhasználók számára. Ez hozzájárul a márkakapcsolat kialakításához.
 • Válassz élénk, vonzó színeket, amelyek kiemelik az üzenetet és odavonzzák a figyelmet.
 • Legyen meg a színkontraszt a szöveg és a háttér között, hogy jól olvasható maradjon az üzenet.
 • Ne használj sok szöveget a képen, inkább koncentrálj a grafikai elemekre.
 • Kísérletezz több verzióval, majd a legjobban teljesítő képek alapján készíts új grafikákat.

Ha ezeket a tippeket megfogadod, akkor sikeresebb és figyelemfelkeltőbb vizuális kampányokat indíthatsz. Fontos, hogy mindig légy körültekintő, és a Google Ads irányelveknek és az adott hirdetésformátumnak megfelelő grafikákat készíts.

Ad Preview és Diagnosis Tool

Szívesen tesztelnéd élesben, hogy egy adott területen vagy eszközön hogyan jelenik meg a Google Ads hirdetésed, de máshol tartózkodsz, mint a kampányoddal célzott régió? Vagy hiába kerestél rá a beállított kulcsszavakra, nem jelent meg a hirdetésed, és kíváncsi vagy az okára? 

Erre a legjobb megoldás a hirdetés-előnézeti és diagnosztikai eszköz.

Hirdetéselőnézeti és diagnosztikai eszköz

A tool segítségével ellenőrizheted, hogy egy adott kulcsszóra megjelenik-e a hirdetésed az általad beállított városban vagy eszközön, valamint azt is kiderítheted, hogy hogyan mutatkoznak meg a bővítmények a hirdetésszöveged alatt.

Ha nem található a hirdetésed vagy a bővítményed, akkor annak okáról is részletes információt kaphatsz, és ennek segítségével optimalizálhatod kampányodat a jobb teljesítmény elérése érdekében. Ilyen ok lehet például a kulcsszó licitösszege, a hirdetési rangsor vagy a minőségi pontszám.

Ha te is meg szeretnéd nézni, hogy a hirdetésed miként nem jelenik meg egy adott keresésre a találati listában, akkor mindenképpen a hirdetés-előnézeti és diagnosztikai eszközt hívd segítségül ahelyett, hogy keresést végeznél a Google rendszerében.

Ez nem csak azért fontos, mert ugyanazt láthatod adott pillanatban a toolon belül is, mint amit a Google keresőben látnál, hanem azért is, mert az előnézeti eszközben történő megjelenések nem számítanak bele a teljesítmény adatokba, így nem növeljük feleslegesen a hirdetésmegjelenítések adatait a Google Ads rendszerben. 

Büdzsétervezés

A hatékony költségvetés tervezése és felhasználása rendkívül fontos a Google Ads kampányok sikerének biztosításához. A költségvetés szerepe nyilvánvalóan az, hogy meghatározzuk vele, mennyit vagy hova költhetünk a kampányokban, ami közvetlenül befolyásolja, hogy milyen eredményeket érhetünk el. Ehhez azonban tudnunk kell, hogy nagyjából milyen költségvonzata lesz a terveinknek, később pedig azt is látnunk kell, hogy a konverziós árak alapján vajon helyesen határoztuk-e meg a büdzsét.  

De hogyan tervezhetünk egyáltalán? Nos, amennyiben korábbi adatokkal nem rendelkezünk, érdemes a CPC költségeket alapul venni. A Google Adsben elvégezhető kulcsszókutatás során láthatjuk, hogy az általunk legfontosabbnak ítélt kifejezéseknél átlagosan mennyibe kerül egy kattintás, ebből pedig már levonhatunk bizonyos következtetéseket.

A konverziós arány ugyanis jellemzően egy hideg kampány esetén valahol 1 és 10% között mozog. Ez azt jelenti, ha például 2%-os aránnyal számolunk, hogy átlagosan 50 kattintásonként érhetünk el valamiféle célteljesülést. A kulcsszavak megadott CPC összegei segítségével így kiszámolhatjuk, körülbelül mennyit kell költenünk egy nap ahhoz, hogy legalább egy felhasználó konvertáljon. Ezek természetesen csak durva adatok, hiszen előre nem tudhatjuk biztosan a konverziós arányt, de alkalmasak arra, hogy legalább meg tudjuk becsülni, mennyi pénzt kell majd fizetnünk napi, heti és havi szinten, ha eredményeket akarunk elérni.

A későbbiek során, ahogy néhány hét után megjelennek az adatok, természetesen ellenőrizni kell, hogy vajon jól kalkulátunk-e. Ezek során érdemes összehasonlítani a különböző kampányok és hirdetéscsoportok konverziós árait, megtérülését és költéseit, és újraosztani a napi kereteket.

 • Keresési és megjelenési hirdetések esetén indítsunk több hirdetéscsoportot valamilyen felosztás szerint. Például válasszuk külön a kulcsszavakat rákeresési szám vagy jelentés szerint, és hasonlítsuk össze, vajon melyik csoport teljesít jobban.
 • Állítsunk be cél-CPA-t a már régebb óta futó kampányoknál. Ezzel megadhatjuk, hogy nagyjából mennyit akarunk fizetni egy adott konverzióért, amelyet az Ads ezt követően igyekszik teljesíteni. Ezzel elkerülhető a hullámzó teljesítmény, de csak akkor, ha nagyjából reális értéket adtunk meg
 • Használjunk cél-ROAS beállítást, amivel azt határozzuk meg, hogy milyen visszatérülési arányt akarunk elérni. Ilyenkor az algoritmus nagyobb hangsúlyt fektet a konverzió értékek figyelésére. Ha azt érzékeli, hogy egy felhasználói keresés várhatóan magasabb értékű konverziót eredményez, a cél-ROAS magasabb ajánlatot tesz az adott keresésre. Ha ez az ajánlattételi stratégia azt állapítja meg, hogy a keresés nem valószínű, hogy nagy értékű konverziót eredményez, akkor a rendszer alacsony ajánlatra vált. 

Tudnivalók haladóknak

Habár a hirdetéseid hatékonyságának maximalizálásához elengedhetetlen, hogy stabil alapokon álljon a Google Ads rendszerével kapcsolatos tudásod, ennél többre van szükség.

A legjobb eredmények elérése érdekében ismerned kell a leghatékonyabb harmadik féltől származó eszközöket, a legjobb optimalizálási stratégiákat, és meg kell tanulnod kezelni az olyan negatív hatásokat, mint például a rosszindulatú botos tevékenységek.

Google Ads Editor

A Google Ads Editor egy olyan ingyenesen letölthető szoftver, amely nem csak a kampányok offline módban történő szerkesztését engedni, de tömeges műveletek végrehajtására, vagy a kampányok felépítésének gyors áttekintésére is lehetőséget nyújt.

Mindemellett az áttekintés menüpont alatt akár internetkapcsolat nélkül is megtekintheted a teljes hirdetési fiók, az egyes kampányok vagy a hirdetéscsoportok teljesítményét.

A tool kampánykezelésre való használatának előnyei

Az Editor egyik legnagyobb előnye, hogy időt takarít meg a kampánybeállítások során. A programmal akár több tucat kampányt tudsz egyszerre gyorsan és egyszerűen feltölteni vagy módosítani.

A programmal pillanatok alatt kaphatsz egy áttekintő képet a fiókban alkalmazott kulcsszavak, hirdetések, bővítmények vagy kampányok mennyiségéről, valamint azok beállításairól.

Fontos, hogy a Google Editor Windows 7 vagy annál frissebb, valamint Mac OS X 10.13 vagy annál újabb operációs rendszereken érhető el.

Kezdő lépések az AdWords Editorral

Ha telepítetted a Google Ads Editort, akkor a következő lépésben jelentkezz be a Google Ads kezelői felületedbe, és válaszd ki a letölteni kívánt fiókokat.

Miután ezzel megvagy, megjelennek azok, amelyeket szerkeszteni tudsz a program segítségével. Most kattints a fiók mellett lévő jelölőnégyzetre, és válaszd a Letöltés lehetőséget, így megjelenik egy új ablakban a kiválasztott fiók és annak tartalma.

Ezt követően lehetőséged nyílik új kampányok tömeges beállítására, a meglévők másolására vagy a meglévő beállítások egyszerű módosítására.

Fontos, hogy egy-egy változtatás csak akkor jelenik meg a Google Ads fiókban, ha a jobb felső sarokban rákattintasz a „Közzététel” gombra, máskülönben csak piszkozatként fogod megtalálni őket az Editorban.

Kampányok kezelése

Ha letöltötted az eszközödre a Google Ads Alkalmazást, akkor a bejelentkezést követően el is kezdheted a kampányaid kezelését. Ehhez első lépésben válaszd ki azt a fiókot, amelyen dolgozni szeretnél, majd kattints a „Letöltés” lehetőségre.

Google Ads Editor felülete

A fiókba belépve elsőként egy teljesítményelemző oldalra érsz, akkor áttekintheted a beállított időintervallum alatt elért kattintásokat, megjelenéseket vagy konverziókat.

A bal oldali panelben át tudod tekinteni a fiók felépítését, és az egyes egységek melletti legördülő menüre kattintva az alegységeket is egyszerűen ki tudod bontani. Ezen panel tetején tudod a számodra fontos kampányok szűrni. Ha tehát egy fiókban sok kampány van, akkor így egyszerűbbé és átláthatóbbá válik a kezelésük.

Ha kampányt szeretnél létrehozni, akkor válaszd a bal oldali oszlopban a „Kampányok” lehetőséget, és kattints a „Kampány hozzáadása” gombra. Ezt követően nincs más dolgod, mint hozzáadni a hirdetéseid paramétereit, majd közzétenni a módosításokat.

Ha új hirdetéscsoportot vagy hirdetést készítenél, akkor lényegében ugyanazokat a lépéseket kell követned, mint a kampány létrehozásakor, csupán ügyelj arra, hogy a bal oldali panelen a megfelelő szintet jelöld ki, és ott hozd létre az új elemet.

A beállítás során előfordulhatnak különféle hibák, ezeket a Google Ads Editor egy piros körrel, benne felkiáltójellel jelöli. Amíg ezeket a hibákat nem javítod ki, addig a rendszer nem fogja közzétenni a módosításaidat.

Az újonnan feltöltött vagy módosított elemeket az Editor vastagon szedettel emeli ki, míg az áthúzott részek a törölt elemeket jelenti.

Google Ads Editor teljesítményértékelő felülete

Speciális funkciók 

Google Ads Editorban számos olyan speciális funkció érhető el, amelyek jelentősen felgyorsítják és egyszerűsítik a Google Ads kampánykezelés és optimalizálás folyamatát.

Ezeket a funkciókat érdemes kipróbálni és alkalmazni a mindennapi munkavégzés során.

Tömeges szerkesztőeszközök

A tömeges szerkesztők egyik nagy előnye, hogy segítségükkel rengeteg időt spórolhatsz meg a kampányaid beállításakor vagy szerkesztésekor.

Vegyük példának a hirdetésszövegek készítését. Míg a Google Ads felületén egyesével viheted fel a hirdetések elemeit, addig az Editor segítségével egy Excel táblázat importálásával akár több hirdetést is elmenthetsz egy pillanat alatt csupán pár kattintással.

Ugyanígy egyszerűen tölthetsz fel akár több tucat kulcsszót Excel-táblázat importálásával, és állíthatsz be hozzá a kampánycélodnak megfelelő egyezési típust.

 Speciális hirdetésmódosítások

A Google Ads Editor segítségével lehetőséged van megegyező tartalmú címsorok egyidőben történő cseréjére. Gondolj csak bele abba, hogy a Google Ads fiókodban futtatsz 30 hirdetést, melyekben mind szerepel a nyitva tartási idő (Például: Nyitva 9:00-17:00-ig). Egyszer viszont úgy döntesz, hogy szeretnél hosszabb nyitva tartást, mert sokan a munkavégzést követően jönnének hozzád vásárolni, és jelentős forgalomtól esel el a korai zárás miatt. Ekkor az összes olyan hirdetést módosítanod kell, amiben szerepelt a korábbi idősáv, ez viszont a Google Ads felületén sok időt venne igénybe.

Az Editor segítségével ezt pillanatok alatt megváltoztathatod a „Szöveg cserélje a kijelölt elemekben” lehetőséggel. Ehhez először jelöld ki azokat a hirdetéseket, amelyeket átalakítani szeretnél, majd add meg a cserélendő szövegrész pozícióját (például 1. oszlopcímsor). Ha ezzel megvagy, akkor a „Szöveg keresése” lehetőséghez írd be a korábbi nyitva tartási időt, majd a „Cserélje erre” lehetőséghez a frissített idősávot. A „Csere” gombra kattintva máris frissülnek a hirdetések az Editorban.

Fontos azonban, hogy ne felejts el rákattintani a jobb felső sarokban a „Közzététel” lehetőségre sem, máskülönben a módosításaid nem jelennek meg a Google Ads fiókodban.

Ugyanezen menüponton belül tudsz további szövegeket is hozzáadni egy-egy hirdetéselemhez a „Szöveg hozzáfűzése” lehetőséggel, vagy URL címeket módosítani pár kattintással az „URL-ek módosítása” művelet kiválasztásával.

Szöveg keresése és cseréje a Google Ads Editorban

Kulcsszóegyezési típusok módosítása pár kattintással 

A Google Ads Editorral tömegesen tudod cserélni a Google Ads fiókban beállított kulcsszavaid egyezési típusait, mindössze pár kattintással.

Ehhez válaszd ki azt a kampányt, amelyben átdolgoznád az egyezési típusokat, majd jelöld ki az összes frissíteni kívánt kulcsszót. Ezt követően már nincs más dolgod, mint a „Kiválasztott kulcsszavak szerkesztése” panelben kiválasztani a megfelelő egyezési típust, majd elmenteni és közzétenni a módosításokat.

 Ismétlődő kulcsszavak

A Google Ads Editor másik speciális funkciója az „Ismétlődő kulcsszavak keresése” menüpont. A funkció segítségével akár a teljes Google Ads fiókot vagy egyetlen kampányt is megvizsgálhatunk.

Ehhez kattints az „Eszközök” – „Ismétlődő kulcsszavak keresése” lehetőségre. A megnyíló ablakban válaszd ki, hogy a szerkesztő:

 • szigorú szórendet használjon-e vagy sem: például csak a marketing ügynökség kulcsszavakat keresse-e, mint duplikációk, vagy az ügynökség marketing kifejezéseket is ide sorolhatja-e;
 • milyen egyezési típusokat vizsgáljon: csak a megegyező egyezési típusokat jelenítse-e meg, vagy figyelmen kívül hagyhatja-e azokat;
 • milyen tartományban vizsgálja a kulcsszavak ismétlődését: hirdetéscsoport, kampány vagy fiókszinten.

Ha lefuttatod a keresést, akkor láthatod, hogy hány duplikált kulcsszó szerepel az általad vizsgált tartományban, és könnyedén törölheted a felesleges kifejezéseket.

Duplikációk kezelése a Google Ads Editorral

Legjobb tippek az AdWords Editor használatához

A Google Ads Editor tehát tökéletes eszköz a hirdetési fiók tömeges módosításainak kezelésére, hirdetések gyors feltöltésére vagy optimalizálására. Segítségével akkor is szerkesztheted kampányaidat, ha éppen úton vagy, és nincs internetelérésed, csupán arra kell figyelned, hogy később ne felejtsd el közzétenni a változásokat.

A szoftver már tudja elemezni a teljesítmény KPI-okat, így lehetőségünk nyílik adatközpontú döntéseket hozni anélkül, hogy be kelljen lépnünk a Google Ads felületére.

Hogyan használd hatékonyan az Editor felületét?

 • Rendszeresen frissítsd a programot. A Google Ads Editor gyakran ad ki frisítési csomagokat, ezért fontos, hogy mindig a legújabb verziót használd, hogy kihasználhasd a vadiúj funkciókat és hibajavításokat.
 • Végezd el az összes módosítást, amire szükség van, és tedd közzé a javításokat. Nem szükséges minden egyes beállítás után elmentened a módosításokat, így még közzététel előtt ellenőrizni tudod a munkádat.
 • Használd az importfunkciókat. Segítségével gyorsan és hatékonyan módosíthatsz vagy tölthetsz fel kampányokat vagy hirdetéseket, így a nagyobb horderejű változásokat is egyszerűbben elvégezheted.
 • Exportáld a legfontosabb adatokat. Ez lehetővé teszi az adatok biztonsági mentését. Ha például nemkívánatos változtatásokat végeztél el a fiókban vagy adatvesztés történt, akkor az exportált adatok segítségével könnyedén visszaállíthatod a módosítások előtti állapotot.

Remarketing

A remarketing vagy néhol retargeting kifejezést akkor használjuk, ha olyan felhasználókat célzunk meg hirdetéssel, akik korábban jártak már a weboldalunkon vagy az applikációnkban. Tehát nem ismeretlen számukra a termékünk vagy a szolgáltatásunk. Jellemzően erre akkor van szükség, ha az említett felhasználók elkezdték ugyan, de nem fejezték be a vásárlás vagy éppen a formkitöltés folyamatát. Ugyanakkor a már meglévő vásárlókat, megrendelőket is érdemes lehet bizonyos esetekben újra elérni, hiszen ha olyan terméked vagy szolgáltatásod van, amit újra és újra igénybe vehet valaki, akkor nem érdemes kihagyni a célteljesítőket sem a szórásból.

A remarketing fontosságát a hideg kampányokhoz mért eredményessége adja. Míg a hagyományos kampányoknál olyan embereket érsz el, akik valószínűleg először fognak találkozni az oldaladdal, addig ez a fajta célközönség már ismeri a szolgáltatásaidat, tehát előrébb áll a vásárlási, megrendelési folyamatban, mint a hideg közönség. A konverziós folyamat pedig nem mindig gyors, hiszen az emberek nem állandóan állnak készen a vásárlásra, vagy pedig az első találkozás alkalmával nem volt elég idejük átgondolni az ajánlatodat. A remarketing folyamata ebben segít, hiszen amellett, hogy akár másfajta üzenetet is küldhetsz, mint a hideg közönségnek, újabb esélyt kínál arra, hogy az adott user ezúttal végigmenjen a konverziós folyamaton.

A Google Ads pedig – hasonlóan más hirdetési platformokhoz – kiemelten támogatja a remarketing listák létrehozását és használatát. Sőt maga a Google Ads is létrehoz automatikusan néhány alap retarget listát, amelyet némi idő után máris használhatunk. 

Ezek áttekintéséhez nyissuk meg az Ads oldalán a felső menüsorban található “Eszközök” menüpontot, majd válasszuk a “Közönségek” opciót. Az újonnan betöltődő oldalon láthatjuk, hogy milyen létrehozott listákból választhatunk, és azok hány usert tartalmaznak. A Google Ads továbbá azt is megmutatja, hogy a listák mely kampánytípusnál használhatók, és melynél nem.

google-ads-kozonsegek

Mint látható, a Google Ads négy kampánytípusnál értékeli a listák méretét. A Keresési, a Youtube, a Display és a Gmail típus egyáltalán nem biztos, hogy hasonló számokat mutat. Egyszerűen azért, mert más szabályok vonatkoznak a keresési hirdetésekre, mint a Youtube reklámokra, így mindig ellenőrizzük, hogy a listánk vajon megfelel-e a tervezett kampányoknak. 

A bal felső sarokban található nagy kék gombra kattintva azonban mi is létrehozhatunk saját listákat, az alábbi forrásokból

 • Webhelylátogatók;
 • alkalmazás felhasználók;
 • Youtube felhasználók;
 • ügyféllista;
 • egyéni kombinációk.
Webhelylátogatók 

Itt olyan remarketing közönségeket állíthatunk be, akik a megadott időn belül felkeresték a webhelyünket vagy akár egy pontosan meghatározott céloldalt. A lista létrehozásánál kérhetjük, hogy az elmúlt 30 nap látogatói közül adja hozzá azokat a közönséghez, akik teljesítik az előírt feltételeket.  

Alkalmazás felhasználók

A weboldal applikációs megfelelője. Itt is kérhetjük azt az Adstől, hogy az alkalmazást használók, letöltők, vagy akár egy specifikus képernyőt, például az akciós ajánlatok képernyőt megnéző felhasználókból készítsen listát; akár visszamenőlegesen is.

Youtube felhasználók

Amennyiben összekötöttük Youtube csatornánkat a Google Adsel, a kampányoknál akár a videóinkat megtekintőkre is célozhatunk. Létrehozhatunk egy széles közönséget, amelybe bekerül mindenki, aki bármilyen aktivitást fejt ki a csatornával kapcsolatban, de akár egy-egy videó nézői alapján is készíthetünk új közönségszegmenset.

Ügyféllista

Az ügyféllista esetén CSV formátumban feltölthetjük a Google Ads adatbázisába azokat, akikről megfelelő adataink vannak. Ehhez legalább az email címükre lesz szükségünk, de még jobban működhet a lista, ha tudjuk a nevüket, esetleg a telefonszámukat is. 

Egyéni kombinációk

Amennyiben egy típus nem megfelelő az ideális remarketing közönség létrehozásához, a fentebbi elemeket vegyíthetjük is, és komplexebb, több platformot átfogó listákat készíthetünk.

Remarketing kampányok létrehozása

Ahhoz, hogy a remarketing aktív legyen, az általunk választott kampányban hozzá kell adni közönségként a kiválasztott listát. Ebben az esetben választhatunk aközött, hogy az Ads kizárólag a lista tagjainak jelenítse meg a hirdetést (célzás), vagy csak vonja be a hideg célközönség mellé (megfigyelés) őket. 

Kreatív stratégiák a remarketing mellé

A remarketing sokat segíthet kampányaink hatékonyságának a növelésében, ám ehhez megfelelő taktikát kell választanunk. Lássunk két példát a remarketing használatához.

Webáruház remarketing

A webáruházadba magas forgalmat terelsz, ám az ide érkező felhasználók mindössze 3-4%-a vásárol végül. A többiek ugyan megnézik a termékeidet, esetleg a kosárba is helyezik őket, de nem fejezik be a folyamatot. 

Egy az oldal látogatóira vagy a kosárba helyezőkre indított remarketing kampány esetén érdemes ennek a közönségnek valamilyen kedvezményt biztosítani. Tipikusan jó megoldás lehet, ha kuponos akciót mutatsz meg nekik, 5-10% kedvezménnyel, vásárlásra ösztönözve őket. 

A remarketing ebben az esetben azért lehet hatékonyabb, és ami még fontosabb, olcsóbb számodra, mert ebben a közönségben magas százalékban fordulnak elő olyanok, akiket tényleg érdekel a terméked. Ezzel szemben a hideg célközönség esetén számos olyan embernek is megjelenik a hirdetés, akit hidegen hagy a kínálatod.

Lead generálás Youtube használatával

A Youtube megjelenítési hirdetései a legolcsóbbnak számítanak a Google Adsen belül. Szó szerint tízezreket érhetsz el alacsony, pár tízezer forintos áron. Így készítesz egy videót a szolgáltatásodról, majd a Youtube-on meghirdeted. 

Ezzel szinkronban a közönségkezelőben létrehozol egy listát azokra, akik ezt az egy adott videót megtekintették, de nem keresték fel a weboldalat. Utóbbi azt jelzi, hogy érdeklődnek a szolgáltatásod iránt, viszont még szükségük van egy kis noszogatásra. Egy Display vagy Pmax alapú remarketing kampánnyal azonban újra és újra elérheted őket szintén alacsony áron, ezúttal már csak a szolgáltatásod legfontosabb ígéretére koncentrálva.

Ne feledd ugyanakkor, hogy a remarketing lényege az, hogy olcsóbban hoz megrendeléseket vagy formkitöltéseket, mint a hideg kampányok. Ezért fontos, hogy néhány nap, esetleg egy hét után átnézd a konverziós költségeket. Ha úgy látod, hogy a retarget hasonló vagy drágább áron hoz célteljesüléseket, érdemes más kreatívokkal és szövegekkel próbálkozni. Amennyiben viszont minden jól működik, és a remarketing konverziós költség csak 50-70%-a a hideg kampányok költségének, akkor próbáld növelni a lista méretét, és emeld a remarketing költségeit.

Legyél azonban körültekintő a remarketing használatával az adatvédelem tekintetében. Mivel ilyen esetekben egyértelmű, hogy egy harmadik fél eltárolja a felhasználói adatokat, az Adatvédelmi Nyilatkozatodban mindenképpen tüntesd fel ezt a tényt, és linkeld be az Ads saját adatvédelmi nyilatkozatát is.

Haladó optimalizálási stratégiák 

Amikor útjára indítunk egy új kampányt, egy hatalmas kőtömbbel rendelkezünk, amit a következő hetekben folyamatosan faragnunk kell ahhoz, hogy olyan alakot vegyen fel, mint amire számítottunk. A kampánykezelés ugyanis nem ér véget azzal, hogy elkészítünk egy kampánytervet, majd felépítjük. Ellenőriznünk is kell, hogy valóban úgy működik-e, mint ahogy megterveztük. A következő hetekben számos hibát fedezhetünk fel, amelyek miatt a hirdetések nem elég hatékonyak. Ezért az első 1-2 hónapban fontos a folyamatosan optimalizáció, így a kezdeti konverziós költségek csökkenthetők, a konverziós számok pedig növelhetők.

Kifejezések, kulcsszavak kizárása

Főképp keresési hirdetéseknél jellemző, hogy a megadott kulcsszavakon túl a Google Ads folyamatosan bővíti azon kifejezések listáját, amire megjelenünk. Ez önmagában nem probléma, hiszen kiterjeszti a megjelenéseket, de előfordulhat, hogy olyan szavakat is talál, amelyeknek semmi köze a mi vállalkozásunkhoz. 

Például ha citromos nápolyit árulsz, előfordulhat, hogy az Ads egy merész váltással a nápolyi repülőjegy kifejezésre is kidobja a hirdetésedet, ami valljuk be, nem az évszázad ötlete. A Kulcsszavak menün belül a Keresési kifejezések részt ezért mindig nézzük át alaposan, és zárjunk ki mindent, ami nem kapcsolódik az üzletünkhöz. 

Ugyanígy érdemes átnézni a különböző kifejezésekre elköltött pénzeket, hiszen előfordulhat, hogy egy jónak tartott kulcsszóra rengeteget költünk, de nem hoz vagy nagyon drágán talál konverziókat. Ha azonban más kifejezések sokkal jobban működnek, érdemes az ilyen típusokat is kizárni, mivel a továbbiakban az Ads inkább a jól teljesítő kifejezésekre költ majd. 

Azonban nem csak negatív, hanem pozitív meglepetések is érhetnek. Maradva a példánál, az Ads felfedezheti azt, hogy a nápolyi mellett érdemes megjelenni a “citromos édességek” kifejezésre is, ami ráadásul valóban konverziókat generál. Ilyenkor ezt a kifejezést hozzá is adhatjuk a kulcsszavakhoz, hogy az Ads még többet költsön rá, és véletlenül se kezdje el hanyagolni a továbbiakban.

Cél-CPA, cél-ROAS beállítása

A Google Ads cél-CPA (Cost-Per-Acquisition) beállítása segítségével fixálhatjuk a konverziós árakat, és visszafoghatjuk a konverziós számok ingadozását. Ez valójában egy olyan automatikus licitstratégia, amely lehetővé teszi, hogy meghatározz egy konkrét árbevételi vagy konverziós költségcélt a kampányaidhoz. A cél-CPA beállítás a Google Ads mesterséges intelligenciáját és gépi tanulási algoritmusait használja a licitáláshoz. A rendszer figyelembe veszi a korábbi adatokat, például a kattintási előzményeket, a konverziós arányokat és a konverziós értéket annak érdekében, hogy optimalizált liciteket állítson be a céladat eléréséhez.

Például ha a webáruházunk kampányai körülbelül 250 forintért hoznak egy vásárlást, és ezek megtérülése nyolcszoros. Ez azonban a keresési számtól, a konkurensek hirdetései erejétől és az algoritmus kísérletező kedvétől is függ. Rosszabb időszakokban akár a duplájára, vagy a triplájára is nőhet, hacsak nem rögzítjük valahogy az átlagos állapotot.

A cél-CPA beállításával azonban meghatározhatjuk, hogy körülbelül mennyi pénzt szánunk egy konverzió teljesülésre, míg a cél-ROAS segítségével a megtérülést határozhatjuk meg. Ezt követően az algoritmus figyelembe veszi az új beállításokat, és ennek megfelelő cselekszik. 

Arra viszont nem árt figyelni, hogy reális értékeket adjunk meg. Ugyan a Google Ads átlépheti a megadott számokat, mégis igyekszik a közelében maradni. Ha a korábbi példánál maradva az átlagos 250 forintos célteljesüléshez 25 forintos cél-CPA-t állítunk be, az egy irreális összeg. Az Adsnek túlságosan el kellene térni az általunk beállított számtól, ezért inkább leáll, hisze így nem költ fölöslegesen pénzt.

Az új értékek beállításnál ezért fokozottan monitorozzuk a következő napokat, és akár több szakaszban csökkentsük a cél-CPA-t vagy növeljük a cél-ROAS-t egészen addig, míg ezt láthatóan képes is teljesíteni a Google.

Kreatívok tesztelése

Bármilyen elképzelésünk is van arról, hogy a célközönségünknek milyen képek, videók fognak tetszeni, ez egyáltalán nem biztos, hogy valóban így lesz. Érdemes ezért többféle, akár stílusban is jelentősen eltérő képet és videót elhelyezni a hirdetésekben, majd figyelni ezek teljesítményét. 

Néhány hét után ugyanis egyértelműen látszik, hogy melyek azok a grafikai anyagok, amik népszerűek, ráadásul konverziókat is hoznak, és melyek teljesítenek rosszul. A Pmax típusú kampányoknál erről külön értékelést láthatunk az Elemcsoportok – Részletek menüpontban, míg más kampányoknál a hirdetési táblázat lebontásával nézhetjük át az adatokat. Miután egyértelmű különbségeket látunk, érdemes a gyengén teljesítő kreatívot eltávolítani, és olyan újakkal helyettesíteni, amik a jól teljesítőkre hasonlítanak.

Harmadik féltől származó eszközök

A harmadik féltől származó eszközöknek igen fontos szerepe van a Google Ads rendszerében. Segítségükkel tovább optimalizálhatod a kampányaidat, nyomon követheted a teljesítményt, valamint kiegészítő funkciókat nyújtanak.

A harmadik féltől származó eszközök jól jöhetnek a kampányok optimalizálásához és automatizálásához is. Ilyen lehet például az A/B tesztelés, a konverziókövetés vagy az adatelemzés.

A kulcsszókutató eszközök lehetővé teszik, hogy részletes kulcsszókutatást végezz, és egyszerűen rátalálj a terméked vagy szolgáltatásod szempontjából releváns kulcsszavakra, illetve némi áttekintést adhatnak a versenytársak kulcsszó stratégiájáról is.

Használhatsz még számos analitikai és riporting eszközt, ha részletesen nyomon szeretnéd követni a kampányok teljesítményét. Ez segít a megérteni a sikeresség vagy sikertelenség mögött húzódó okokat, és jobb, megalapozottabb döntéseket hozni a kampány jövőt illetően.

Ezek mindemellett segítenek a piaci információk és a versenytársak monotorizálásában is. Így mindig képben lehetsz az aktuális trendekkel, és hatékonyabb stratégiai döntéseket hozhatsz.

Előnyök a kampányok jobb kezelése és teljesítménye érdekében

 Miután kiveséztük, hogy milyen szerepe van a harmadik féltől származó eszközöknek a Google Ads kampányok életében, nézzük meg, hogy milyen előnyei vannak a használatuknak:

 • Kibővített funkcionalitás: Olyan kiegészítő szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek a Google Ads rendszerében nem érhetőek el. Ezekkel nem csak egyszerűbbé válik a kampánykezelés és optimalizálás, de akár versenyelőnybe is kerülhetsz a konkurenciával szemben.
 • Részletesebb riportokat készíthetsz a Google Ads kampányokról. Ezekkel az eszközökkel vizuálisan kiemelkedő riportokat gyárthatsz, továbbá segítenek a kampányok teljesítményének jobb megértésében és a döntéshozatalban.
 • A versenyfigyelésre is alkalmas eszközök révén jelentős versenyelőnyre juthatsz, hiszen betekintést kapsz a konkurencia stratégiájának egy részébe, és ellesheted tőlük a rosszul vagy jól működő metódusokat.
 • Időt és erőforrást takaríthatsz meg, hiszen ezek automatizált funkciókkal támogatják a munkádat.

Így ha teheted, használj te is különféle harmadik féltől származó eszközöket a kampányok mindennapi optimalizálására, riportálására.

Fontos, hogy egy ilyen tool választásakor vedd figyelembe, hogy az adott eszköz mennyire megbízható, milyen funkciókkal rendelkezik és kompatibilis-e a Google Ads rendszerével, valamint más általad használt marketingeszközzel. Ellenőrizd az ár-érték arányát, és azt, hogy rendelkezik-e megfelelő adatbiztonsági háttérrel, valamint felhasználói támogatással és dokumentációval, mely egy-egy probléma esetén kiemelt jelentőségű lehet.

A piacon elérhető népszerű harmadik féltől származó eszközök 

A piacon rengeteg harmadik féltől származó eszköz érhető el, azonban fontos, hogy alapos kutatást végezz azt illetően, hogy végül melyik mellett teszed le a voksodat. A legnépszerűbb eszközök az alábbiak:

 • SEMRush: tökéletes megoldás kulcsszókutatatáshoz és teljesítményelemzéshez.
 • Ahrefs: ez egy szintén kiváló tool, ha kulcsszókutatást szeretnél végezni.
 • Google Analytics 4: az adat elemzéséhez és a teljesítmény nyomonkövetéséhez manapság elengedhetetlen a GA4 használata. Ha szeretnéd mélyebben megismerni a GA4 működését és beállítási lehetőségeit, akkor olvasd el a GA4 útmutatónkat.
 • Optmyzr: a Google Ads kampányok automatizálásában és optimalizálásában tud segítséget nyújtani.
 • AdEspresso: ez az eszköz nem csupán a Google Ads hirdetéskezelővel, hanem más közösségi média platformokkal is integrálható. Az Adespressoval egyszerűsödhet a kampánykezelés és optimalizálás is.
 • Adalysis: ha neked is fontos a folyamatos tesztelés és teljesítményelemzés, akkor érdemes átnézned az Adalysis felületét. Segítségével többek között A/B teszteket vagy hirdetési szövegelemzést végezhetsz.  

Ezeken az eszközökön kívül még számos más közül választhatsz. Érdemes körülnézni, és összehasonlítani őket úgy, hogy végül az igényeidhez legjobban passzoló mellett dönts.

Botos aktivitás

Az elmúlt években egyre “zajosabb” lett az internetes forgalom, amely elsősorban a rengeteg bot feltűnésének köszönhető. Ezek egy része hasznos munkát végez, például indexeli a weboldalakat, mások viszont egyértelműen illegális tevékenységeket folytatnak. Ez pedig sajnos a Google Ads és más hirdeti platformok életét is megkeserítik, hiszen az ilyen típusú botok képesek nagy számban lekattintani a hirdetéseket, sőt bizonyos esetben még akár semmit sem érő konverzió műveleteket is teljesíteni. Ezért ma már fontos, hogy figyelemmel kövessük a saját hirdetéseink esetében is, hogy mekkora a botos aktivitás, ami ha túl magas, egyértelműen gyengíti a kampányaink hatékonyságát.

A rosszindulatú botos aktivitás típusai

 • Konkurencia: Az online hirdetések jelentős mértékben befolyásolják a vállalkozások eredményét. Azonban ha valaki nagy számban le tudja kattintani a hirdetéseidet, azzal kárt okoz neked, ami ha konkurenciáról van szó, számára előnyt jelent. Ezzel a lépéssel képesek csökkenteni a konverzióid számát, és emiatt valószínűleg költségemelésre kényszerülsz. 
 • A hálózat ellehetetlenítése: Vannak olyan országok, ahol a Google használata nem teljesen legális vagy éppen nem elterjedt. Ilyenkor előfordulhat, hogy a helyi keresőket működtetők bérelnek botservereket, ezzel rákényszerítve másokat arra, hogy a Google helyett a helyi keresőben hirdessenek.
 • Nagy forgalmú, általános kulcsszavak: Sokszor valójában nem a te vállalkozásodat akarják támadni, hanem olyan általános kulcsszavakat próbálnak lefoglalni, amelynek kisajátítása a csalók számára pénzügyi hasznot jelent. Ilyen lehet a játékletöltés, a nyereményjáték, ingyenes programok kifejezés (és természetesen az angol megfelelőik), melyek veszélyes forgalmat irányíthatnak a weboldalunkra.

Természetesen a botos csalás fogalma a Google Ads előtt sem ismeretlen, és bármikor ellenőrizhetjük, hogy minket vajon érint-e a probléma. 

A Google Ads fiókba belépve kizárólag kampányszinten láthatjuk az ehhez kapcsolódó mérőszámokat. Először viszont el kell helyezni a táblázatban, ezért az “Oszlopok” menüre navigálva az “Oszlopok módosítása” pontra kattintva hozzá kell adnunk két új mérőszámot. Az egyik az érvénytelen kattintások (invalid click) száma, míg a másik az érvénytelen kattintások aránya (invalid click rate). Amennyiben elmentettük, mostantól a kampány oszlopoknál láthatjuk ezeket a számokat is, valamint a diagramon is megjeleníthetjük őket.

google-ads-botos-aktivitas1

Elsősorban a botos aktivitás aránya az, ami számít, és természetesen ezek időbeli alakulása. Ha ugyanis azt látjuk, hogy folyamatosan nő az arány, az egyértelműen jelzi, hogy bajban vagyunk, hiszen ez a fajta fenyegetés ritkán csökken csak úgy magától. 

Mit jelentent a botos aktivitás aránya?

 • 0-5% – Normális, alacsony érték, nincs kihatással a kampányok hatékonyságára.
 • 5-15% – A normálisnál magasabb érték, amely már egy-egy napon csökkentheti a hirdetéseink hatékonyságát. Amennyiben növekvő tendenciát mutat, érdemes folyamatosan monitorozni a változásokat.
 • 15-40% – Ebben a tartományban már tudomásul kell vennünk, hogy a kampányaink eredményeit befolyásolni kezdték a botosok kattintások. Érdemes minél hamarabb valamilyen védelmet használni ellenük.
 • 40%+ – Amennyiben tartósan 40% feletti értéket látunk, az egyértelműen azt jelzi, hogy minden nap pénzügyi veszteséget szenvedünk. A botok magas aránya (,extrém esetekben 100% fölé is nőhet), jelentősen befolyásolják a konverziók számát és költségét. A hirdetéseink nem jutnak el teljes mértékben a célközönséghez, és a hét legfontosabb napjain jelentősen lecsökken az értékes kattintások száma. 

Jogosan merül fel a kérdés, ha a Google Ads ilyen pontosan látja a botos aktivitást, akkor vajon miért nem tesz ellene? Természetesen tesz. A megjelenített érvénytelen kattintások árát ugyanis visszakapjuk, hiszen a platform azonosította, hogy ezek értéktelenek. Van azonban két tényező, ami ennek a jelentőségét csökkenti. Az egyik könnyen kitalálható: nyilvánvalóan az Ads nem ismer fel minden botos aktivitást, csak egy részét, magyarán a valós szám jóval magasabb annál, mint amit ebben a táblázatban láthatunk. A másik pedig a kihagyott lehetőség problematikája. 

Képzeljük el, hogy fogorvosi rendelőt vezetünk, és aktívan hirdetünk a Google Adsben. A heti forgalmunk jelentős része a fogorvosi rendelők esetében gyakran a hétfő, hiszen a hétvégén történt balesetek, éjszakai fogfájások után a legtöbb ember ekkor akar fogorvost találni magának, aki minél hamarabb fogadja. Ha azonban hétfőn a botos aktivitás 50%, az azt jelenti, hogy a megjelenéseink és a hozzá tartozó kattintások fele nem is élő emberekhez, hanem botokhoz kapcsolódik. Az Ads néhány óra vagy nap után visszatéríti az erre költött pénzünk egy részét, de ettől még hozzánk a szokásos 12 helyett csak 5-6 páciens jelentkezett be. Ez pedig sokkal jelentősebb összeget jelentene, mint az 2-3 ezer forint, amit a Google visszaad. A kihagyott lehetőség ugyanis nem visszatéríthető!

A botos tevékenység kezelése

Ahogy azonban ez egyre több problémát okoz, úgy születnek új megoldások a helyzet kezelésére. Ezek az alábbiak:

 • Jelzés a Google felé és vizsgálat kérése: A Google adott esetben jobban odafigyel a fiókra, és ez talán elriasztja a botos csalókat
 • IP-címek kizárása: Amennyiben azonosítani tudjuk a botok IP címeit, úgy kizárhatjuk őket a Google Adsben. Sajnos azonban ehhez külön szoftver szükséges, például egy Wordpress plugin vagy épp a server log átböngészése, hiszen sem az Ads, sem az Analytics nem fog IP címekkel szolgálni, ráadásul a legtöbb cím folyamatosan változik.
 • Remarketing közönségre váltás: Átmenetileg átválthatunk a kampányainkban remarkeing közönségre. A botok 90%-a csak kattint, az oldalra már nem érkezik meg, így ők a továbbiakban nem fogják látni a hirdetéseinket. Ez azonban nem minden vállalkozás esetében jó döntés, hiszen ha túl kicsik a remarketing listák, a bevételünk csökkenni fog, ráadásul semmi sem garantálja, hogy pár hét után hideg kampányokra váltva nem kezdődik minden elölről.
 • Külső védelmi szoftverek használata: Számos bot aktivitást kezelő alkalmazás létezik, amelyek képesek felismerni a kamu kattintásokat, és automatikusan védekezni ellenük. Noha jellemzően ők is az IP-tiltást használják, velünk ellentétben képesek azonosítani a támadók címét, sőt akár egész IP tartományokat is, és azonnal reagálnak, ha szükséges. Hátrányuk, hogy a valóban jól használható programok, mint például a Clickcease, nem ingyenesek.
google-ads-botos-aktivitas

A botos aktivitás felismerése tehát kulcsfontosságú, hiszen ha a hirdetéseinket botok kattintják le élő és fizető ügyfelek helyett, akkor eredmények nélkül veszítjük el a pénzünket. Ha azonban időben felismerjük a problémát, és megtaláljuk az ideális megoldást a kezelésére, akár előnyre is tehetünk a szert a konkurenciával szemben, akik még nem figyelnek a botos támadásra.

Összegzés

Mint látható, a Google Ads a rengeteg automatizált lehetőség mellett is igényli a kísérletezést, a kampányok kezelését és folyamatos optimalizálását. Semmiképpen sem ajánlott elkészíteni egy-egy új hirdetést, majd a sorsára hagyva csak hónapok múlva ránézni. Még akkor sem, ha az algoritmus próbálja javítani a hibáinkat, hisz mi ezt sokkal hamarabb és hatékonyabban tehetjük meg. Ehhez azonban időről-időre át kell néznünk az adatokat, értelmezni, majd ennek megfelelően módosításokat végezni a kampányokon, hogy minél kevesebb pénzből minél nagyobb bevételre tehessünk szert.

Amennyiben segítségre van szükséged új kampányok felépítéséhez vagy a meglévők optimalizálásához, keresd a Marketing Astro csapatát!

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás