Tartalomjegyzék

WordPress ikon
6 perc /

Top 3 legjobb WordPress
plugin, amit ne hagyj ki!

Tartalomjegyzék

A WordPress a világ egyik legnépszerűbb CMS rendszere. A világon megtalálható összes weboldal majdnem 50%-a WordPress alapú. Egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg olyan előre elkészített WordPress plugin létezik a rendszerhez, ami nagyban megkönnyíti a munkánkat. De mik is azok a pluginek? Ismerkedjünk meg velük, majd nézzük meg, melyik az a három plugin, ami nélkül nem tudnánk elképzelni a weboldal készítést.

Mik is azok a WordPress pluginek?

A pluginek olyan előre elkészített szoftverek, amelyek előre meghatározott feladatra, problémára próbálnak megoldást nyújtani. Mivel ahogy fent is említettük, rengeteg oldal használja alapként a WordPress-t, így emiatt a folyamatos fejlődés miatt folyamatosan rengeteg új WordPress plugin kerül piacra.

Nagy előnyük az, hogy komplett megoldást nyújtanak egy-egy problémára. Komplett biztonsági pluginek vannak, amelyeket szinte csak be kell kapcsolni és máris helyettünk monitorozza és figyeli az oldalt. De léteznek olyan WordPress pluginek is, amelyek megkönnyítik munkánkat, mint például az Elementor.

Léteznek ingyenes és fizetős verziójú WordPress pluginek. Ahogy már feljebb is említettük, napi rendszerességgel jelennek meg újabbnál újabb pluginek a piacon, amiknek nagy része ingyenesen használható. Nagyon fontos kiemelnünk, hogy MINDIG nézzünk utána hogy az adott WordPress plugin milyen forrásból származik, jönnek-e hozzá rendszeresen frissítések, és a WordPress hivatalos oldalán milyen értékeléseket kapott a plugin. 

Természetesen egy ingyenes és fizetős WordPress plugin között hatalmas különbségek is lehetnek, mivel a legtöbb ingyenes verzióban nagyon sok funkció csak korlátozottan elérhető.

1. Az örök kedvencünk: Elementor!

Elementor wordpress plugin menüje

Azoknak, akik készítettek már életükben WordPress weboldalt, nem kell bemutatni az egyik legnépszerűbb page builder plugint. Akik nem ismernék, úgy tudnám a legegyszerűbben jellemezni ,mint egy doboz legót. Kis legó elemekből áll és csakis a fantáziád szabhat határt abban, hogy mit készítesz benne.

Jelenleg a piacon nagyon sokféle page builderrel találkozhatsz, amelyeknek mind megvan az előnye és hátránya, mégis az Elementor az, ami kiemelkedő teljesítményt nyújt versenytársaihoz képest. 

Egyik legnagyobb előnye az, hogy a legfelhasználóbarátabb felülettel rendelkezik, amelyet még egy teljesen laikus ember is könnyedén tud használni. A rendszer alapja az úgynevezett drag and drop kialakítás, amellyel ahogy a nevéből is adódik, az adott widgetek az egérrel “megfogjuk”, majd a kívánt helyre “tesszük”.

Felmerülhet a kérdés, hogy pontosan milyen oldalakhoz ajánlott a használata ennek a pluginnak? Egyszerű a válasz! Mindhez. Könnyedén elkészíthető vele egy egyszerű céges oldal, de akár egy komplexebb webshop is. 

Nagyon fontos, hogy attól, hogy könnyen használható, elengedhetetlen odafigyelni arra, hogyan és miként építed fel az adott oldalt. Túl sok szakasz, widget használata nagyban lassíthatja az oldal betöltését. Nagyon sokszor találkoztunk azzal hogy nagyon lassú az oldal, mert Elementorral lett építve. Ez azonban tévedés, ugyanis bármivel felépíthetsz egy weboldalt, de ha rosszul teszed azt, akkor az eszköz ugyanúgy lassú lesz.

Előnyök:

 • Felhasználóbarát kezelőfelület.
 • Egyszerűen megtanulható használat.
 • Előre elkészített templatek.
 • Könnyen elkészíthető globális beállítások.

Hátrányok:

 • Ha teljesen ki szeretnéd használni minden funkcióját akkor meg kell vásárolnod a Pro verziót.
 • Ha rosszul kezeled, lassíthatja az oldalad.

Összegzésképp azt mondanám: az Elementor egy tökéletes választás egy weboldal/webshop felépítésére. Minden olyan funkcióval rendelkezik amely elengedhetetlen a folyamat során.

2. Az elegendhetetlen, WPRocket

WP Rocket fájl optimalizáció menü

Ha weboldal gyorsítás-ról van szó, akkor a WPRocket az egyik, ha nem a legjobb választás erre a célra. Ez a WordPress plugin abban segít nekünk, hogy az oldalon lévő kódokat, képeket optimalizálja és ezáltal csökkentse a weboldal betöltődésének idejét. A weboldal betöltődésének ideje azért kardinális kérdés, mert minél több másodperc telik el a felhasználó weboldalunkra kattintása és a weboldal tényleges betöltődése között, annál nagyobb valószínűséggel fogja azt idő előtt elhagyni. Lehet, hogy a tartalma az oldalnak olyan, hogy ha bárki aki elolvassa azonnal vásárolni fog, de sajnos ha a betöltés lassú, akár a kukába is kidobhatjuk ezt a tartalmat.

Persze most kérdésként felmerülhet benned, oké-oké, szép és jó, hogy ennyire jó ez a WordPress plugin, de mi az oka ennek? A kérdésre az egyszerű válasz, a pluginban lévő funkciók sokasága.

Íme néhány a „szokásos” optimalizációk közül. Mivel ezeket a funkciókat más WordPress cache plugin modulban is megtalálod, nem tartom őket a legnagyobb megkülönböztetőnek:

 • Minimalizálás – csökkenti a webhely kódjának méretét azáltal, hogy eltávolítja a felesleges tartalmat, például a szóközöket, anélkül, hogy megváltoztatná a kód funkcionalitását.
 • Fájlok egyesítése – azt csinálja, amit mond! Több fájlt (például több CSS-fájlt) egyetlen fájlba egyesít. Személy szerint nem javaslom a fájlkombináció használatát, ha a gazdagép támogatja a HTTP/2 protokollt. Ehelyett érdemes használni a WP Rocket néhány egyedi funkcióját.
 • Megjelenítést blokkoló CSS/JS – segít megszabadulni a Google PageSpeed ​​Insights híres „A renderelést blokkoló források kiküszöbölése” figyelmeztetéstől.
 • Lusta betöltés – felgyorsítja webhelyét azáltal, hogy csak akkor tölt be bizonyos médiatartalmakat, amikor az belép a látogató nézetablakába. Lényegében a webhelye nem tölt be képeket és/vagy videókat, amíg feltétlenül szükséges.
 • Egyszerű CDN-integrációk – segít csatlakozni CDN-ekhez (Content Delivery Networks), például a Cloudflare-hez, vagy használhatjuk a WP Rocket hivatalos CDN-szolgáltatását.
 • Adatbázis-optimalizáló – lehetővé teszi, hogy közvetlenül a WP Rocket felhasználói felületéről tisztítsuk meg az adatbázist, ahelyett, hogy külön bővítményt kellene telepítenünk.
 • Heartbeat control – lehetővé teszi, hogy átvegyük az irányítást a WordPress Heartbeat API felett.

Mint fentebb említettem, ezeket a funkciókat néhány más WordPress cache pluginban is megtalálhatod. A WP Rocket azonban ebben a két funkcióban több mint versenytársai, amelyeket 2021 végén adtak ki:

 • A nem használt CSS eltávolítása – Ezzel a funkcióval oldalanként eltávolíthatjuk a nem használt CSS-t. Személy szerint azt vettem észre, hogy ez könnyen 100+ KB-kal is csökkentheti az oldal fájlméretét.
 • JavaScript-végrehajtás késleltetése – Ez a funkció lehetővé teszi az oldal kezdeti betöltési idejének javítását azáltal, hogy késlelteti a JavaScript végrehajtását a felhasználói interakcióig (pl. kattintás vagy görgetés). A problémák elkerülése érdekében manuálisan is kizárhatunk vele bizonyos JavaScript-fájlokat.

Előnyök:

 • Felhasználóbarát kezelőfelület.
 • Könnyen beállítható.
 • Az oldal betöltési ideje több mint 50%-kal csökkent. 
 • Könnyen használható, különösen a W3 Total Cache-hez képest. 
 • Tartalmaz olyan teljesítményoptimalizálási funkciókat, amelyek túlmutatnak a gyorsítótárazáson, pl. a Core Web Vitals mutatók javítása. 
 • Jól megtervezett vezérlőpult terület.

Hátrányok:

 • Sajnos csak fizetős verzió érhető el.

3. Hogy ne csak a felhasználók de a Google is kedvelje az oldalad: Rank Math SEO

Rank Math SEO wordpress plugin

Mi is az a Rank Math SEO?

A Rank Math SEO egy WordPress SEO-bővítmény, amely segít a webhelyeknek jó SEO-rangsorolást és szabványt elérni. A Rank Math segít megérteni, hogy mi a baj egy adott kulcsszóval, amelyet a weboldal tartalmában rangsorolni próbál. A Rank Math elsősorban az On page SEO-ra összpontosít. Ez gondoskodik a legtöbb alapvető és haladó oldal SEO technikáról. Amint elkezdesz tartalmat írni weboldaladhoz vagy blogodhoz, felkínálja a lehetőséget, hogy beillessze a célzott kulcsszót. A kulcsszó beillesztése után a tartalom ellenőrzésre kerül, és a Rank Math kiemeli, hogy melyek a helyesek, és hol van szükség fejlesztésre.

Melyek a Rank Math SEO kiemelkedő funkciói? 

A Rank Math számos nagyon hasznos funkcióval rendelkezik, az alábbiakban felsorolom a legfontosabb funkciókat:

 • Meta leírások és címek – Használhatsz sablonokat, vagy manuálisan módosíthatod a SEO címeket és leírásokat minden egyes bejegyzéshez/oldalhoz. 
 • Közösségi média leírások – Kezelheted, hogy tartalmaid és képeid hogyan jelenjenek meg a Facebookon, Twitteren és más népszerű közösségi médiában. 
 • Fókuszkulcsszó-elemzés – Optimalizálhatod a tartalmat több kulcsszóhoz. 
 • XML-webhelytérkép – A Rank Math segítségével saját, testreszabott XML-webhelytérképet hozhatsz létre. Nem kell a WordPress alapértelmezett webhelytérképét használnod, ha az nem felel meg az igényeidnek. 
 • Strukturált adatok/séma – A séma különböző tartalomrészekhez vezérelhető. Beállíthatsz egy webhelyszintű sémát is. 
 • Search Console – A webhelytérképek automatikusan beküldhetők, miután összekapcsoltad a webhelyet a Google Search Console-lal. 
 • Tudásdiagram és helyi keresőoptimalizálás – Javíthatod webhelyedet, hogy jobban megjelenjen a helyi vállalkozások keresési eredményei között.
 • Image SEO – Javítja a képoptimalizálást az alt és title címkék automatikus hozzáadásával a képeidhez. 
 • Belső hivatkozási javaslatok – A Rank Math javaslatokat tesz olyan egyéb tartalmakra vonatkozóan, amelyekre a webhely hivatkozhat, amikor a szerkesztő funkciót használja. 
 • Breadcrumbs– Adj hozzá breadcrumbokat a webhelyhez. 
 • Link Számláló – Megtekintheted a bejegyzés/oldal belső és külső hivatkozásait. 
 • Átirányítások – A 301-es és 302-es átirányítások beállíthatók és kezelhetők.
 • 404-es monitor – Nyomon követheted vele a 404-es hibaüzeneteket. 
 • Google Analytics – A Google Analytics követőkód hozzáadása után megtekintheted a forgalmi információkat a WordPress irányítópultjáról. 
 • Alapvető WooCommerce SEO – A termékek és üzletek címeinek és leírásainak hozzáadása a WooCommerce legfontosabb SEO optimalizálási feladatai közé tartozik.

Előnyök:

 • Felhasználóbarát kezelőfelület.
 • Gyors könnyű beállítás.
 • Ingyenes verzióban minden szükséges funkció benne van, amire szükség lehet.
 • Jó ügyfélszolgálat.

Hátrányok:

 • Sajnos csak fizetős verzió érhető el.

Ez volt az a top 3 legjobb WordPress plugin, amit nyugodt szívvel ajánlunk mindenkinek. Ha ezt a három WordPress plugin-t használod, biztosan egy jól felépített gyorsan betöltődő oldalt fogsz kapni!

Amennyiben kérdésed merülne fel, vagy segítségre lenne szükséged a témában, bátran keress fel minket!

Minket keresel

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ismered az érzést, amikor először meglátsz egy embert és azonnal tudod, hogy megvan köztetek az összhang? Nem a szokásos közhelyes kérdéseket teszi fel, hanem képes a Te helyzetedet felmérve eleve válaszokat szolgáltatni. Sőt, meg akarja ismerni és látni a céged kihívásait, hogy előre mozdítson az utadon. Mi partnerként és barátként fogadunk és a sikered a szívügyünk!

Dedikált projekt manager

A klasszikus ügynökségi struktúra helyett projekt menedzsereket használunk accountok helyett. Minden ügyfél folyamatot figyelnek. Ezzel biztosítjuk, hogy a határidőink meglegyenek, a specialistáink meg csak az eredményeid elérésére fókuszálnak.

Alkalmazkodó stratégia

A marketing stratégia nélkül olyan mint egy zenekar karmester nélkül. Minden szolgáltatási területünkhöz kidolgozott stratégiai alkotási tevékenységünk van. Akár önállóan is megrendelheted a profi SEO, PPC, Social vagy Email stratégiád.

Állandó, videós audit

Gyakran érzed, hogy a marketingeseid nem tudod mit csinálnak? Kapsz egy értelmetlen PPT-t és leráznak? Velünk képben leszel! Mi személyre szabott videó riportokat küldünk, ahol a specialisták 5-10 percben össze is foglalják a havi tevékenységi eredményeket.

Gyors reakcióidő

A különleges cégkultúránknak köszönhetően szokatlan, munkaidőn kívüli időben is aktívak a kollégák. Ha valamire gyorsan van szükséged, rövid időn belül reagálunk rá és megoldjuk a felmerült kérdéseid. Érezni fogod, hogy valóban fontos vagy!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Blog

További érdekes cikkeink

Megosztás