weboldal keszites Bp

Weboldal készítés Budapest

Tudjuk, hogyan épülnek fel a hazai weboldalak és webshopok

Pontosan ismerjük, hogy mire van igény ma Magyarországon weboldal készítés kapcsán. Ezeket figyelembe véve gondosan megtervezzük az oldalak alapját, majd erre építkezünk. Fókuszálunk továbbá még arra is, hogy minden eszközön tökéletesen működjön, és nem utolsó sorban a technikai SEO beállítások is felkészítsék az oldalt a tényleges munkára.

Ahhoz, hogy egy weboldal vagy webshop sikeres legyen és a megfelelő eredményt érjük el, számos összetett feladatot kell elvégezni. Fontos a sebesség, optimalizáltság, SEO beállítások, tartalom és design figyelembe vétele. Ha úgy érzed, hogy ezek a feladatok túl nagy falatnak tűnnek, akkor bízd ránk a munkát!

Figyelünk arra, hogy megfelelőek legyenek a nyelvi beállítások

Számunkra fontos, hogy a felhasználó a saját nyelvén is megtalálja az általa keresett információt. Nyelvi szolgáltatásunk keretein belül lefordítjuk az oldal szöveges tartalmát a kívánt nyelvre, majd feltöltjük azt. Igény esetén akár másfajta tartalmat is megjeleníthetsz külföldi ügyfeleidnek. 

Figyelembe vesszük a lokális SEO-t

Landing oldalak vagy szolgáltatásleírások kapcsán ügyelünk arra, hogy az adott városrész neve, kerülete szerepeljen a szövegben, majd ezeket linkeljük egy térképre, ahol azonnal láthatja a felhasználó, hova kell menni a szolgáltatás vagy termék megvásárlásához.

Például a szövegben elhelyezzük a te szolgáltatásod címét, „Budapest V. kerület”, majd erre egy linket helyezünk el. Ha a felhasználó rákattint, egy térképet lát, amelyen pontosan megjelenik a cég helye, és akár útvonaltervet is készíthet.

Milyen egy jó weboldal?

Nézzük is meg, hogy milyen egy igazán jól felépített weboldal. A következő pontokban te is megtudhatod, mire figyelj oda, ha egy jó oldalt szeretnél magadnak.

Modern, könnyen navigálható design

Az egyik legfontosabb dolog a felhasználói élmény terén az, hogy az oldal könnyen használható legyen. Nem mondok újat azzal, hogy ha az oldal designja bonyolult és nehezen áttekinthető, akkor a felhasználó nagy eséllyel hamar elhagyja azt.

2023-ban különösen fontos odafigyelni a felhasználói élményre az oldalak tervezése során, és megteremteni a lehetőséget arra, hogy az adott felhasználó gyorsan megtalálja a számára fontos információkat. Az oldalon lévő CTA-k és szakaszok úgy legyenek kialakítva, hogy a felhasználót minél rövidebb úton el tudjuk vezetni a termékünkhöz vagy szolgáltatásunkhoz.

Reszponzív

Manapság az emberek több mint 70%-a telefonon keresztül böngészi a weboldalakat. Emiatt rendkívül fontos, hogy a weboldalak teljes mértékben reszponzívak legyenek. Az oldalaknak minden eszközön, például mobiltelefonon vagy táblagépen is jól kell működniük, és nem szabad szétesniük azért, mert a képernyő mérete változik.

Úgy gondoljuk, hogy a reszponzív design már alapkövetelménynek számít, és nem tekinthető plusz szolgáltatásnak. Ha egy weboldal nem reszponzív, akkor a versenytársakhoz képest hátrányban van. Az ilyen oldalak rossz pontszámot kapnak SEO szempontból, és negatívan befolyásolják a PPC sikerességét is.

Jó eredményeket ér el GTmetrixben, Pagespeed Insightsban

A felhasználói élmény a Google szemében az első helyen áll. Nemcsak az a fontos, hogy a felhasználó milyen tartalmakat talál az oldalon, illetve hogy mennyi időt tölt el ott, hanem az is, hogy mennyire gyorsan tölt be az oldal.

Két eszközt szoktak használni ennek a mérésére: az egyik a GTmetrix, a másik pedig a Pagespeed Insights. Ezeknek az eszközöknek a használata azért ajánlott, mert ténylegesen megmondják, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy az oldalad optimalizált legyen.

Egy listányi mérőszámnak kell megfelelni annak érdekében, hogy azt mondhasd: „ez az oldal optimalizált”! Ha már az érték mindkét mérőeszközben 80% felett van, akkor kimondhatjuk, hogy ez sikerült.

Persze ne ess abba a hibába, hogy 100%-ot szeretnél elérni az oldaladon. Nem mondjuk, hogy lehetetlen, de felesleges befektetett idő és pénz, mivel 80%-nál már egy oldal bőven 2 másodperc alatt tölti be a tartalmakat, és ennél magasabb értékkel óriási előnyre nem fogsz szert tenni.

Megfelelő technikai SEO beállításokkal rendelkezik

Ahhoz, hogy az oldaladnak megfelelő SEO-ja legyen, fontos odafigyelni a technikai SEO beállításokra is. Ha eddig nem voltak ilyen beállítások az oldaladon, akkor a Rank Math plugin telepítése és megfelelő beállítása sokat javíthat az oldalad SEO-ján.

Az említett bővítmény aktiváláskor egy honlaptérképet készít, amely segíti a Google robotjainak az oldal könnyebb átvizsgálását. Ezen kívül a technikai SEO-nak fontos része az oldal optimalizálása, beleértve az oldal sebességét, amelyek nagyon fontosak a Google rangsorolásában.

Marketingpszichológia használata a weboldal felépítése során

Természetesen fontos a weboldal sebessége és a minőségi tartalom, azonban emellett nem szabad elhanyagolni azt sem, hogy hogyan irányítod az ügyfelet az oldalon belül. A weboldal tervezésekor fontos szempont, hogy a CTA gombok megfelelő helyen legyenek elhelyezve, jól láthatóak legyenek, és az adott oldalon lehessen velük valamilyen leadet generálni, például vásárlást, hírlevél feliratkozást, ajánlatkérést stb.

Lead

De mi is az a lead? A lead egy olyan felhasználói interakció, amelyet te határozol meg előre, például egy adott termék megvásárlása, hírlevélre való feliratkozás vagy ajánlatkérés. A lead-generálás lényege, hogy a felhasználó az általad meghatározott útvonalon haladjon végig a weboldaladon, és elvégezze az általad kívánt interakciót. Ezt a folyamatot olyan módon kell felépíteni, hogy az ügyfél könnyedén megtalálja az általa keresett információkat, és érezze, hogy számítasz rá. A jól felépített lead-generálási folyamat jelentős mértékben hozzájárulhat a bevételeid növeléséhez és az ügyfélköröd bővítéséhez.

A weboldal biztosítva van vírusok, támadások ellen

Valószínűtlen, hogy tudatában vagy, de jelenleg milliók teszik próbára weboldalak biztonságát azzal, hogy megpróbálják feltörni őket. Sajnos vannak olyan csoportok is, akik azzal foglalkoznak, hogy megtalálják és feltörjék az elhanyagolt weboldalakat, majd kizárják a tulajdonost belőlük.

A feltörés megszüntetése és a biztonság helyreállítása sokszor több költséggel jár, mint maga a weboldal elkészítése. Éppen ezért a megelőzés nagyon fontos annak érdekében, hogy ne találd ilyen helyzetben magad.

Az első biztonsági rés mindig azokon a weboldalakon van jelen, ahol nem frissítették a bővítményeket és a WordPress verzióját. Ha van egy sima céges weboldalad, érdemes heti egyszer, ha webshopod van, heti kétszer frissíteni az összes bővítményt az oldaladon. 

A másik fontos tényező a tárhely biztonsági beállításai. Egy jó minőségű tárhelyszolgáltatónál az oldalad és a betörő között egy különleges védelmi réteget húznak fel. Számos biztonsági bővítmény áll rendelkezésre, amelyek teljes körű biztonságot nyújtanak az oldalad számára, és megvédik azt a behatolás ellen.

Pluginok pontosan kalibrálva vannak

Egyik nagy előnye a WordPressnek, hogy létezik egy bővítmény minden igényre. Azonban fontos figyelmet szentelni annak, hogy nem kell minden kis funkcióhoz külön bővítményt használni csak azért, mert éppen az adott bővítmény képes megoldani azt.

Az oldal betöltési sebessége sokszor lassúvá válik a felesleges bővítmények használata miatt. Ezek a bővítmények extra kódrészleteket is tartalmazhatnak, amelyeket az oldalnak minden betöltéskor be kell töltenie.

Fontos, hogy csak azokat a bővítményeket használd, amelyek kifejezetten az általad kívánt funkcióra lettek kifejlesztve. Az olyan bővítmények telepítése, amelyek rengeteg kihasználatlan kódot tartalmaznak, jelentősen lassíthatják az oldal betöltési sebességét, és növelhetik a biztonsági kockázatokat.

Integráció közösségi médiával

A weboldalad nem lehet teljeskörű, ha nem kapcsolódik össze a közösségi média platformjaiddal. Az ügyfeleknek lehetővé kell tenni, hogy könnyen elérjék ezeket a platformokat az oldaladról, és fordítva is. 

Többféle módon teheted ezt meg: egyszerűen linkeled az ikonokat a megfelelő oldalakra, vagy lehetőséged van szinkronizálni a Facebook vagy az Instagram fiókod az oldaladdal, és megjeleníteni a legfrissebb posztjaidat.

A képek és a videók optimalizálva vannak

Nagyon fontos, hogy megfelelően kezeld a képeket az oldaladon, mert ha nem teszed, az jelentősen lassíthatja az oldal betöltési idejét. A megfelelő beállítások és a pluginok telepítése után a képek optimalizálása a legfontosabb lépés a gyors weboldalak kialakításához.

Szerencsére számos ingyenes eszköz áll rendelkezésre az interneten a nagyméretű képek átméretezéséhez, például a Photopea vagy a TinyPNG. Az alapszabály az, hogy a weboldalakra feltöltött képek soha ne legyenek 150 kb-nál nagyobbak. Minél több nagyméretű kép van az oldalon, annál lassabb lesz az oldal betöltése. Ezért mielőtt feltöltöd a képeket az oldaladra, mindig optimalizáld a méretüket a fent említett eszközök segítségével.

Egyedi, kielégíti a látogatói igényeket

Egy jó weboldal elsődlegesen a felhasználói élményre van optimalizálva. Fontos, hogy könnyen navigálható legyen és az információk egyszerűen megtalálhatóak és érthetőek legyenek. Ha ezekre figyelsz a weboldal készítése során, akkor nagyobb az esély a sikerre.

Az egyediség nem feltétlenül jelenti a bonyolultságot a design és a struktúra terén. A legsikeresebb weboldalak egyszerűen felépítettek, de jól elhelyezett képekkel és tartalommal különleges hatást érhetnek el. Nem kell minden esetben az egész weboldalt újra feltalálni, inkább adj hozzá egyéni vonásokat, és figyelj a felhasználói igényekre, ezzel biztos sikeresebb lesz az oldalad.

Legyen neked is profi weboldalad, azaz dolgozz együtt a Marketing Astro csapatával!

Így néznek ki a munkafolyamataink

Nézzük meg, mi is a folyamata a weboldal készítésnek, ha minket választasz!

Első lépés

Első lépésben egy online megbeszélés keretein belül átbeszéljük az igényeidet az oldalad kapcsán. Általunk készített checklist segítségével megkérdezünk minden fontos dolgot, hogy pontosan lássuk, milyen elvárásaid vannak. Az árajánlatod is ennek alapján készül el. Ha felmerülne bármilyen kérdésed a projekt kapcsán, itt kérdezheted meg tőlünk.

Második lépés

A második lépésben elkészül az árajánlat, amelyben teljeskörűen megtalálsz minden olyan szolgáltatást, amelyről előzetesen beszéltünk. Ezen a ponton még módosíthatsz, kivehetünk vagy hozzáadhatunk dolgokat az ajánlathoz.

Harmadik lépés

A harmadik lépés a projekt kick-off call, amelyen már a szakemberekkel találkozol. Itt minden olyan kérdést átbeszélünk, amely még tisztázatlan. Ha neked is van kérdésed vagy kérésed, akkor itt felteheted őket.

Negyedik lépés

Ezek után következik a tényleges munka. Először három különböző design template-et ajánlunk, amelyek alapján felépítjük az oldalad. A template-eket teljesen testre szabjuk az igényeid szerint, így fontos, hogy a választásod megfelelő legyen.

Ezzel párhuzamosan megtervezzük az oldal szerkezetét, azaz meghatározzuk, hány oldalból fog állni, hogyan épülnek fel az egyes szakaszok az oldalon belül, és hogy hol és hány CTA-t helyezzünk el az oldalon. Az elkészült terveket véglegesítjük veled.

Miután a fenti két lépés kész, nekilátunk az oldal építésének a kiválasztott template és a tervezett váz alapján. Az így elkészült 1.0 verzió tartalmazza az első körös szövegeket is, amennyiben kértél szövegírást. Ha már rendelkezel saját szövegekkel, azokat is az oldalra helyezzük.

Ötödik lépés

Az elkészült oldalt és szövegeket átnézheted és ellenőrizheted. Ha van javítanivaló, akkor a 2.0 verziót elkészítjük, és újra elküldjük neked. Általában egy módosítási kör elegendő.

Hatodik lépés

Végül élesítjük az oldalt a tárhelyünkön, és elindul a support szolgáltatásunk is. A weboldal készítés végén egy teljes videó tutorialt készítünk az oldal használatáról, hogy könnyen tudd kezelni és módosítani az oldaladat, ha szükséges.

A kommunikációs folyamataink

Cégünk teljes mértékben az online térben működik és kommunikál. A kommunikáció kiemelten fontos szerepet játszik szakmánkban, ezért a Discord nevű szoftvert használjuk, hogy gördülékenyen tudjunk kommunikálni egymással. Minden projektnek online csatornát hozunk létre, hogy könnyen követhető legyen az aktuális feladatok állapota.

discord chat
Forrás: Discord.com

A ClickUp nevű szoftvert alkalmazzuk, hogy pontosan tudjuk mérni, hogy mennyi időt dolgoztunk az egyes feladatokon a projekten belül, és ezáltal átláthatóbbá tegyük az elszámolást.

Dokumentumaink tárolására a Google Drive szoftvert használjuk, mivel több szempontból is előnyösnek bizonyul. Egy közös tárolóhelyet hozunk létre veled, amelyhez te is hozzáférhetsz, így könnyen megoszthatod velünk a tartalmakat és grafikai elemeket. A Google Docs segítségével pedig kész szövegekben lehet módosításokat végezni, amelyek visszakövethetőek és jóváhagyhatóak.

Rólunk mondták

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ha neked olyan online marketing ügynökségre van szükséged, amely maximálisan támogatja a növekedést és fejlődést, akkor a mi csapatunk az, amit keresel.

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Természetesen mindkettőhöz adunk hozzáférést, ha kérsz. Weboldal készítés után egy felhasználói fiókot hozunk létre számodra, és ha igényled, a tárhelyhez is biztosítunk hozzáférést.

A weboldal készítésének utolsó fázisa az, hogy egy videós útmutatót készítünk neked, amelyben bemutatjuk az alapvető feladatokat, például a szövegek módosítását, képek cseréjét vagy termékek feltöltését.

Természetesen! Havi support szolgáltatásunk keretein belül meghatározunk egy fix óraszámot havonta, amelyen belül frissítjük a weboldalad és elvégzünk kisebb módosításokat.

Természetesen tudunk! Az első megbeszélésen jelezheted, hogy szükséged lenne a szövegírás szolgáltatásunkra. Az egyik nagy előnyünk, hogy technikai szövegíróink bármilyen szakmai témával megbirkóznak. Kivételesen gyorsan járnak utána a témának, és az újonnan megszerzett tudást hatékonyan és megfelelően tudják alkalmazni.

Egyet se félj! Tárhelyszolgáltatásunk keretein belül napi mentés van az oldalakhoz. Egy kattintással vissza lehet állítani a megfelelő verziót az oldaladból.

Nem. Minden felmerülő fejlesztésnél vagy kérésnél először meghatározzuk, pontosan mennyi óraszám lenne elkészíteni az adott feladatot, majd ez alapján küldünk egy tételes leírást az árakkall. Soha nem küldünk úgy számlát, hogy arról ne tudnál.

Természetesen dönthetsz úgy, hogy mindenképpen a saját tárhelyeden tárolnád az oldalad, viszont ebben az esetben nem tudjuk garantálni oldalad gyorsaságát és biztonságát.

Persze! Egyeztetünk a domain név kapcsán, amelyet segítünk regisztrálni neked. Ha úgy döntesz, elvinnéd máshova a domain nevet, abban is segítünk.

Ha más kérdésed lenne,
tedd fel bátran!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Megosztás