webshop keszites

Webshop készítés és e-commerce

A WordPress rendszeren fut az interneten található oldalak 40%-a. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik oldal ezzel a keretrendszerrel készült. A Google kiemelten kezeli és SEO szempontból a legjobb CMS.

A webshopokról számokban

2023-ban a kiskereskedelmi vásárlások 20,8%-a várhatóan online történik majd

2023-ban jelentős változásokat tapasztalunk a kereskedelmi szektorban, mivel az online vásárlás egyre inkább terjedőben van. Becslések szerint a kiskereskedelmi vásárlások 20,8%-a már az internetes áruházakon keresztül történik majd.

Vásárlási szokásainkat az internet és az online kereskedelmi platformok folyamatos fejlődése teljesen átalakította. Egyre többen ismerik fel, hogy az online vásárlásnak milyen előnyei is vannak:

Kényelmes otthoni vásárlás

Szélesebb termékkínálat

Árösszehasonlítási lehetőség

Egyszerű fizetés

Gyors és kényelmes szállítás

Az online vásárlás növekvő népszerűségének egyik fő oka a technológiai fejlődés. Az otthonokban egyre szélesebb körben elérhető gyors és megbízható internetkapcsolat, valamint az okostelefonok olcsóbbá válása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek bárhol és bármikor vásárolhassanak.

Egy másik fontos tényező az, hogy a webshop tulajdonosok előtérbe helyezik a vásárlói élmény folyamatos fejlesztését. Olyan eszközökkel, mint például:

Személyre szabott ajánlatok

Gyors és hatékony ügyfélszolgálat

Egyszerű
visszatérítés lehetőség

Ezek a tényezők hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek egyre nagyobb bizalmat kezdenek el érezni az online webshopok iránt, és ennek eredményeként egyre több rendelést adnak le.

Az e-kereskedelmi forgalom várhatóan 10,4%-kal nő 2023-ban

2023-ban az online kereskedelem továbbra is dinamikusan növekszik, és jelentős növekedést prognosztizálnak a vásárlási forgalom terén.

Becslések szerint az online kereskedelemben várhatóan mintegy 10,4%-os növekedés várható az év során.

A gyorsan fejlődő infrastruktúra és technológia révén szinte minden háztartásban rendelkezésre áll már a gyors és stabil internetkapcsolat, továbbá legalább egy okoseszköz is megtalálható.

Ennek következtében az online vásárlás egyre népszerűbbé válik még azok körében is, akik korábban aggódtak a csalások miatt.

Az ilyen jellegű növekedés egyik fő oka az, hogy a fogyasztók vásárlási szokásai jelentős mértékben átalakultak. A vásárlók már megszokták az online vásárlás nyújtotta kényelmet és egyszerűséget.

A vásárlók 79%-a legalább havonta egyszer vásárol online

A technológia fejlődése és a vásárlók bizalmának növekedése felé irányuló tendencia azt mutatja, hogy a vásárlók jelentős számban és rendszeresen választják az online vásárlást. Az online élelmiszer, ruházat és elektronikai eszközök vásárlása már mindennapos tevékenységként jelenik meg. Egy felmérés szerint a vásárlók 79%-a legalább havonta egyszer vásárol online.

A vásárlók már hozzászoktak az online vásárlás előnyeihez. Kényelmesen otthonról tudnak vásárolni, ellenőrizhetik a termék raktáron lévő állapotát, és egyszerűen tudnak fizetni.

Fontos megemlíteni, hogy a telefonnal felnövő generáció már szokásosnak tartja az online ruha- és élelmiszerrendelést, hiszen a digitális világban nőttek fel, és rendelkeznek saját jövedelemmel.

A növekvő tendencia tovább fog erősödni, ahogy a világ egyre inkább digitalizálódik. Ennek következtében a következő generáció számára már természetes lesz az online vásárlás, anélkül, hogy megkérdőjeleznék annak előnyeit.

Egy webshop előnyei

Könnyebb elérni a vásárlóközösséget, mint egy helyhez kötött boltnál

A webshopok nagy előnye, hogy nincsenek fizikai korlátokhoz kötve. Ez azt jelenti, hogy segítségükkel szinte bármelyik világrészben lévő vásárlóközönséget elérheted. A targetált SEO és a PPC segítségével könnyedén eljuthatsz a potenciális vásárlókhoz, ezáltal hatékonyabban tudod elérni a kívánt eredményeket és növelheted a webshopod sikerét.

Rendben, de mi az a SEO vagy PPC?

Mi a PPC?

Kezdjük az egyszerűbbel, a PPC-vel. A PPC (Pay per Click) egy kattintás alapú fizetett hirdetési forma. Ez azt jelenti, hogy hirdetéseket készíthetsz, és amikor valaki rájuk kattint, akkor fizetsz érte. A PPC hirdetések segítségével látogatókat irányíthatsz a webshopodra. Ezek a hirdetések előre meghatározott kulcsszavakra vagy kifejezésekre épülnek, így csak azok az emberek fogják látni a hirdetéseidet, akiket valóban érdekelnek az általad kínált termékek. Ezáltal hatékonyabban célozhatod meg a potenciális vásárlókat és növelheted a konverziós arányt a webshopodon.

Mi a SEO?

A SEO az egy egészen más történet. Ez egy hosszú távú befektetés, mivel kulcsszavak alapján kell rendszeresen tartalmakat készítened. Bár a megtérülés 3-6 hónapot igényel, hosszú távon sokkal jobban megéri. Ha folyamatosan végzed ezt a tevékenységet, akár az első helyre is kerülhetsz a keresési eredmények között, ezzel megelőzve versenytársaidat.

Egy fizikai bolthoz képest alacsonyabb fenntartási költségek

A webshopok másik hatalmas előnye, hogy rendkívül alacsonyak a fenntartási költségeik a fizikai üzletekhez képest. Csak a tárhelyért és a webshopra vonatkozó bővítményekért kell fizetned. Ezzel szemben egy fizikai üzlet esetén szükséged lenne alkalmazottakra, akik dolgoznak neked, bérlési díjat kellene fizetned a helyért, és más hasonló költségek is megjelenhetnek.

Természetesen jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy a webshopoknál is vannak raktározási díjak és a szállítással kapcsolatos feladatok. Azonban Magyarországon már elérhetőek fulfillment szolgáltatások, amelyek jelentős megtakarítást tesznek lehetővé logisztika terén.

Mi a fullfilment?

A fulfillment szolgáltatás egy olyan külsős cég, amely átveszi a teljes logisztikai folyamatot. Ez magában foglalja a raktárkészlet kezelését és tárolását, a termékek kiszállítását az ügyfeleknek rendelés esetén, valamint a termékcserék és visszáruk kezelését is. Ezáltal a webshop tulajdonosnak nem kell saját raktárral rendelkeznie vagy a logisztikai feladatokkal foglalkoznia, hanem egy megbízható partnerrel végeztetheti el ezeket a feladatokat. Ez jelentős könnyebbséget és hatékonyságot eredményezhet a vállalkozás számára.

Egy jól működő webshop növeli a brandértéket

Talán veled is előfordult már, hogy néha egy adott terméket csak egy konkrét webshopból vagy hajlandó megvásárolni, még ha az valamivel drágább is. Ha webshopod képes megfelelő vásárlási élményt nyújtani a vásárlóknak, akkor jó eséllyel visszatérnek hozzád, még akkor is, ha más helyen olcsóbban találják meg ugyanazt a terméket.

Egy webshop működtetése során nemcsak az eladásra van szükség, hanem a megfelelő környezet és előre meghatározott útvonal megteremtésére is, hogy a vásárlók könnyedén és akadálymentesen tudjanak vásárolni. Fontos, hogy a webshopban a vásárlók könnyen megtalálják a kívánt termékeket, és zökkenőmentesen haladjanak a kosárba helyezéstől a vásárlásig.

Ezáltal biztosítható a felhasználói élmény és növelhető a vásárlók elégedettsége és hűsége.

Jelentősen fokozhatod az élményt azzal, ha megjutalmazod a vásárlót azért, hogy tőled vásárolt. Például hűségpontokat adhatsz neki, amelyeket kedvezményekre válthat be. Egy másik lehetőség az online tárca létrehozása, amelybe minden vásárlás után egy meghatározott összeg kerül. A lényeg az, hogy a vásárlás örömét és elégedettségét tapasztalja a felhasználó, és megérezze, hogy tőled való vásárlásával valóban kap valamit.

Hűségpontok

Szélesebb termékkínálat

Árösszehasonlítási lehetőség

Sok ember már inkább rendel, minthogy személyesen vásároljon

Az egyik hatalmas előnye annak, hogy webshopban értékesítesz, az az, hogy a világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a kényelem és az időmegtakarítás. Valóban, a leendő vásárlók egyre inkább előnyben részesítik az egyszerűbb megoldásokat. Gondolj csak bele, melyiket választanád, ha vásárlásról van szó? Azt, hogy zsúfolt bevásárlóközpontokban kelljen cikázni, eltölteni fél napot a keresgéléssel, vagy inkább otthon, kényelmesen a kanapéról böngészni egy webshopot, ahol minden könnyen elérhető?

A felhasználó termék után kutat

Így van, a kanapéról történő vásárlás nem csupán kényelmes, hanem időt is megtakarítasz vele. Ráadásul mindig látod, hogy elérhető-e a méretedben például egy ruhadarab, illetve egyáltalán van-e raktáron belőle. Az online vásárlásnak további előnye, hogy ha az adott ruha mégsem lenne megfelelő méretben, vagy nem tetszik, könnyedén visszaküldheted és visszakapod a pénzed. Tehát az online vásárlás mind a kényelmet, mind pedig a rugalmasságot és a vásárlók védelmét szolgálja.

Egyre kevésbé terjed az a tévhit, hogy az online vásárlás veszélyes, mert a felhasználók attól tartanak, hogy ellopják a bankkártya adataikat. Szerencsére a technológiai fejlődésnek köszönhetően a webshopokon keresztül történő vásárlás ma már rendkívül biztonságos. Ha esetleg mégis probléma merülne fel, a bankok is jelentős fejlődést mutattak az ilyen esetek kezelésében, és segíteni tudnak a pénz visszaszerzésében.

Egy webshop hátrányai

Szükséges hozzá valamilyen szintű technikai tudás

Ahhoz, hogy létrehozz és kezelj egy webshopot, elengedhetetlen a technikai tudás. A webshop készítése során egyértelmű, hogy szükség van megfelelő szakértői segítségre ahhoz, hogy egy jól működő online áruházat hozhass létre.

Viszont minden webshop kezelése más és más. Ha woocommerce alapú webshopod van, akkor azt viszonylag egyszerű kezelni. Mégis ahhoz, hogy gond nélkül tudjon működni az oldalad, mindenképpen szükséges a rendszer teljes megismerése.

A fenti állítás igaz a bővítményekre is. Mindenképpen azt javasoljuk, egyeztess egy szakemberrel, és inkább fizess azért, hogy a te igényeidet egy jól átgondolt módon oldja meg. Mert igen, könnyű találni olyan ingyenes bővítményeket, amelyek lehet, megoldják a gondodat, de általában ezek a bővítmények okozzák azt, hogy biztonsági rés keletkezik a webshopodon. Ez később akár feltöréshez is vezethet.

Kiélezett versenyhelyzet más webshopokkal

Rengeteg előnye van egy webshopnak, pontosan emiatt nagyon sokan vágnak bele az online értékesítésbe. Mivel viszonylag kicsi összeggel is el lehet indulni, így egy elég népszerű értékesítési forma lett az évek során.

Viszont ez nemcsak hátrány, de előny is számodra. Minél több a versenytárs, annál több információt tudsz a piacról megtudni. Például a leendő vásárlói körödnek milyen szokásai vannak. Vagy milyen kulcsszavakra keresnek rá vásárlásnál. Esetleg, hogy milyen igényeik vannak a vásárlási folyamatok kapcsán.

Nehézségek a fizetéssel és a szállítással

Egy webshop esetében a logisztika megoldása általában egy általános probléma. Az online fizetés és szállítás folyamatának kivitelezése már nem olyan nehéz, mivel számos cég specializálódott ezeknek a területeknek a kezelésére. 

Az online fizetés egy termékért valóban rendkívül egyszerűvé vált. Azonban ez gyakran vezethet ahhoz, hogy sokan a figyelem hiányában vásárolnak. A mai világban, ahol a telefonodat az ujjadhoz érintve is vásárolhatsz, előfordulhat, hogy a vásárló véletlenül olyan terméket vagy olyan mennyiséget vásárol tőled, amit valójában nem kívánt volna.

A vásárló rendeléséből történő termék eltávolítása és az összeg visszautalása valóban többletidőt és energiát igényel tőled. Azonban azzal, hogy odafigyelsz és gondoskodsz a megfelelő intézkedésekről, csökkentheted ennek a lehetőségét. A webshop készítése során érdemes átgondolnod az egész folyamat felépítését, és biztosítani, hogy a vásárlónak lehetősége legyen átnézni, pontosan mit rendel, mielőtt véglegesíti a tranzakciót. Ez segíthet minimalizálni a tévedések és véletlen rendelések előfordulását.

A szállítás miatt sem kell félned, mivel sok opció közül választhatsz, ha webshop készítésre adod a fejed. Ott van például:

GLS

Magyar Posta

Foxpost

Ezeknek a szolgáltatásoknak segítségével pontosan kiszámolhatod, hogy mennyibe fog kerülni a szállítás a webshopod esetében.

A személyes találkozás hiánya miatt kiesik a személyes kontaktus

A webshopok valóban hátrányt jelenthetnek a személyes értékesítés tekintetében, mivel hiányzik az eladó és vásárló közötti közvetlen kapcsolat. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy valóban jelentős problémát jelent-e ez? A válaszunk az, hogy nem feltétlenül, mivel ez a probléma leginkább azoknál a webshopoknál jelentkezik, ahol a termékek magas árral rendelkeznek, és speciális szakértelmet igényelnek a felhasználásukhoz.

Egyik felmerülő probléma szokott, hogy lenni, hogy a vásárló nem tudja, pontosan melyik terméket vásárolja meg. Például nem mindegy, hogy az autóhoz milyen alkatrészt vásárol 2-300.000 Ft-ért. Ha pedig a vásárló a rossz alkatrészt rendeli, akkor neked a csere plusz időt és adminisztrációs munkát jelent.

Teljesen egyetértünk veled. Nem azt sugalljuk, hogy ne legyen webshopod, ha komplex és drága termékeket árulsz. Azonban hangsúlyozzuk, hogy a weboldal felépítésekor fontos átgondolni bizonyos elemeket, például az űrlap és a telefonszám hozzáadását minden termékoldalra. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy információt kérjenek az adott termékről még vásárlás előtt. Ezáltal biztosítod, hogy a vásárlók lehetőséget kapjanak a kapcsolatfelvételre és kérdéseik megválaszolására, ami hozzájárulhat a bizalom és az elégedettség növeléséhez.

Milyen egy jó webshop?

Lássuk, milyen is egy jól felépített webshop. A következő részekben te is megtudhatod, mire kell odafigyelned akkor, ha webshop készítésre adod a fejed.

Modern, könnyen navigálható design

A felhasználói élménynek kiemelt szerepet kell kapnia egy webshop esetében. Fontos, hogy az oldal könnyen kezelhető és átlátható legyen, valamint a termék kosárba rakásától egészen a vásárlásig az egész folyamat egyszerű és érthető legyen. Ha a design és a kezelhetőség nem megfelelő, akkor nagy eséllyel előfordulhat, hogy a felhasználó elhagyja az oldalt még azelőtt, hogy bármilyen terméket a kosarába helyezne.

Reszponzív

Nem mondunk újat azzal, hogy a legtöbb ember ma már főként mobiltelefonján keresztül böngészi a weboldalakat. Valójában a felhasználók 70%-a szinte kizárólag mobil eszközön keresztül böngészi a webshopokat. Emiatt kiemelten fontos, hogy a webshopod tökéletesen működjön mindenféle kijelzőn, különösen mobil eszközökön.

A reszponzivitás ma már alapvető elvárás egy webshop készítése során, és nem csupán egy plusz fejlesztői szolgáltatásként van kezelve. Ha a webshopod nem rendelkezik megfelelő reszponzivitással, az a Google szemében alacsonyabb pontszámot eredményezhet versenytársaiddal szemben. Ez nemcsak a SEO, hanem a PPC szempontjából sem előnyös.

Jó eredményeket ér el GTmetrixben, Pagespeed Insightsban

A Google szemében a felhasználói élmény a legfontosabb. Bár a tartalom kiemelkedő szerepet játszik egy weboldalon, az is elengedhetetlen, hogy az oldal technikailag is felkészült legyen a felhasználók fogadására. Az oldal sebességére kimondottan érdemes odafigyelni, hiszen nagy hatással van a felhasználók tapasztalatára. A gyors betöltődés lehetővé teszi, hogy a látogatók könnyedén hozzáférjenek a tartalomhoz, és zökkenőmentesen navigáljanak az oldalon. Ezáltal javíthatod a felhasználói élményt és növelheted az oldal látogatottságát és sikeres működését.

Annak érdekében, hogy pontosan megtudd, mi a probléma az oldaladdal, érdemes használni a GTmetrix és a Pagespeed Insights nevű eszközöket. Ezek részletes információkat nyújtanak arról, hogyan optimalizálhatod az oldaladat a legjobb teljesítmény érdekében.

A webshopod hatékonyságának és optimalizáltságának méréséhez valóban sok mérőszámot figyelembe kell venni. A GTmetrix és a Pagespeed Insights hasznos eszközök lehetnek a teljesítmény értékelésében.

Ne ess abba a hibába, hogy 100%-ra akarod optimalizálni az oldalad. Felesleges energia, és sok esetben pénz, mert ahhoz már képzett szakemberre van szükséged. Nem fogsz semmilyen előnyhöz jutni akkor, ha 100%-os pontszámot kapsz az oldaladra.

Megfelelő technikai SEO beállításokkal rendelkezik

Manapság a technikai SEO beállítások nélkülözhetetlenek egy webshop számára. Azonban könnyedén elvégezhetők ezek a beállítások a Rank Math nevű bővítmény telepítésével. A Rank Math lehetővé teszi az oldalad technikai SEO-jának hatékony optimalizálását, amely jelentős előrelépést eredményezhet az oldal teljesítményében. 

Az egyik jelentős előnye a Rank Math bővítménynek az, hogy telepítéskor automatikusan generál egy úgynevezett oldaltérképet, amely segíti a Google robotjait abban, hogy gyorsabban és pontosabban feltérképezzék az oldalt.

Marketingpszichológia használata a weboldal felépítése során

Megbeszéltük, hogy a webshop sebessége és a tartalmi elemek megfelelő volta mennyire fontosak. Azonban van egy további lényeges szempont a webshop készítése során, és ez nem más, mint az ügyfelek navigációja a kezdőlaptól vagy akár a céloldaltól a termékig. Ez azért fontos, mert ez a folyamat lehetővé teszi, hogy az oldal látogatói valamilyen tevékenységet hajtsanak végre, például leadet generáljanak.

A lead egy olyan felhasználói interakció, amelyet te határozol meg, például lehet az termékvásárlás, hírlevél feliratkozás vagy ajánlatkérés. A leadgenerálás sikeréhez fontos, hogy a webshop készítésekor figyelembe vegyük, hogyan vezetjük a vásárlót A pontból B pontba. Az útvonal pontos felépítése nagyban hozzájárulhat a bevételek növekedéséhez.

Képzeld el, hogy a webshopod kezdőlapja egy futószalag elejét jelenti. Amikor a felhasználó belép a kezdőlapra, ő "felül" a futószalagra, és elindul az általad előre megtervezett útvonalon. Ha ez a futószalagból készült útvonal hibás, akkor a felhasználó leesik róla, és nem jut el a célponthoz. Ez a webshopban is megtörténik, csak itt nem esik le, hanem egyszerűen elhagyja az oldalt.

A weboldal biztosítva van vírusok, támadások ellen

Elképesztő tény, hogy miközben olvasod ezt a szöveget, több millió ember próbál bejutni különböző weboldalakra és webshopokba. Sajnálatos módon számos csoport célja az eredeti tulajdonosoktól való adatlopás és támadás. A gondatlanul kezelt weboldalak könnyű célpontot jelentenek ezeknek a kiberbűnözőknek!

A legfontosabb dolog az ilyen támadások megelőzése. Ezért rendszeresen frissítsd az oldalon található bővítményeket, és amint elérhetővé válik egy nagyobb WordPress-frissítés, azt is minél előbb futtasd le. Ha mégis megtörténik a feltörés, akkor számolnod kell a költségekkel, mivel a probléma megoldásához szükséged lesz egy szakemberre.

Fontos megérteni, hogy azok az oldalak válnak könnyű célponttá, ahol elmaradnak a frissítések, legyen szó bővítményekről vagy a WordPress verziójáról. Webshop esetében érdemes hetente egyszer frissíteni az összes komponenst az oldalon, és olyan tárhelyszolgáltatót választani, amely rendelkezik naponta történő biztonsági mentéssel.

A tárhelyválasztásnak is kiemelt szerepe van az oldal biztonságában. A jobb tárhelyszolgáltatóknál már a tárhely szintjén elkezdődik a védelem, így megakadályozzák az illetéktelen hozzáférést és a feltörési kísérleteket. Emellett számos biztonsági bővítmény létezik, amelyek segítségével megerősítheted webshopod védelmét.

A pluginok pontosan kalibrálva vannak

A WordPressnek egyik jelentős előnye, hogy számtalan bővítmény áll rendelkezésre mindenféle problémára. Azonban fontos szem előtt tartani, hogy ez az előny egyben a legnagyobb hátránnyal is járhat. Elsődleges fontosságú, hogy megvizsgáld, ki fejlesztette az adott bővítményt. Továbbá ügyelj arra, hogy ne telepíts felesleges bővítményeket, amelyeket csak egy funkció miatt használnál, mert ez növelheti az oldal sebezhetőségét, és hatással lehet annak teljesítményére.

Az egyik probléma a felesleges bővítményekkel az, hogy lelassíthatják az oldaladat. Ezek a bővítmények plusz kódrészleteket tartalmaznak, amelyeket az oldal minden betöltéskor be kell hogy töltsön, még ha az adott oldalon nem is használja őket. Ez lassuláshoz vezethet, és a Google is rossz pontszámot adhat a webshopodnak emiatt. Ezért kiemelten fontos figyelmet fordítanod arra, hogy mit és hogyan telepítesz az oldaladra, és csak olyan bővítményeket válassz, amelyek valóban szükségesek és hasznosak a webshopod szempontjából.

Integráció közösségi médiával

A webshopod nem lesz teljes, ha nem kapcsolod össze azt a közösségi média fiókjaiddal. Lehetőséget kell adj arra, hogy ügyfeleid át tudják járni az összes online platformod.

Számos módon teheted ezt meg: egyszerűen linkeled az ikonokat a megfelelő oldalakra, vagy opcióként szinkronizálhatod a Facebook vagy az Instagram fiókodat az oldaladdal, és megjelenítheted a legfrissebb posztjaidat.

A képek és a videók optimalizálva vannak

Nagy hangsúlyt kell fektetned a képek megfelelő kezelésére az oldaladon, mert ha nem teszed, az jelentősen lassíthatja az oldal betöltési idejét. Miután beállítottad a megfelelő opciókat, és telepítetted a pluginokat, az optimális képméretezés a gyors weboldalak kialakításának legfontosabb lépése.

Szerencsére számos ingyenes online eszköz áll rendelkezésre a nagyméretű képek átméretezésére, mint például a Photopea vagy a TinyPNG. Az alapszabály az, hogy a weboldalakra feltöltött képek soha ne legyenek 150 kB-nál nagyobbak. Minél több nagyméretű kép van az oldalon, annál lassabb lesz az oldal betöltése. Ezért mielőtt feltöltöd a képeket az oldaladra, mindig optimalizáld a méretüket a fent említett eszközök segítségével.

Egyedi, kielégíti a látogatói igényeket

Az elsődleges célja egy jó weboldalnak az a felhasználói élmény optimalizálása. Lényeges, hogy könnyen navigálható legyen, és az információk egyszerűen megtalálhatóak és érthetőek legyenek. Amennyiben ezekre odafigyelsz, a weboldal készítése során, növekszik a siker esélye.

Az egyediség nem feltétlenül jelenti a design és a struktúra bonyolultságát. A legsikeresebb weboldalak egyszerű felépítéssel rendelkeznek, de jól elhelyezett képekkel és tartalommal különleges hatást érhetnek el. Nem szükséges minden esetben az egész weboldalt újra megalkotni, inkább adj hozzá egyéni vonásokat, és figyelj a felhasználói igényekre, így biztosan sikeresebb lesz az oldalad.

Webshop készítés - ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Így néznek ki a munkafolyamataink

Kiváncsi vagy, hogyan zajlik a webshop készítés? Nézzük is meg!

Első lépés

Ahhoz, hogy egy mindent átfogó árajánlatot tudjunk neked készíteni, első lépésben szervezünk egy online meetinget veled. Ezen a meetingen az általunk elkészített checklist alapján feltesszük az összes olyan kérdést, ami fontos lehet, hogy pontosan lássuk, milyen igényeid vannak. Természetesen, ha neked is van kérdésed, akkor itt választ kaphatsz mindre.

Második lépés

Következő lépésben elkészítjük számodra az árajánlatot. Ebben tételesen lebontva pontosan látni fogsz mindent, azaz, hogy melyik szolgáltatás mennyibe kerül. Ha szeretnél módosítani vagy éppenséggel hozzáadni az árajánlathoz, akkor ezen a ponton megteheted.

Harmadik lépés

Ha az árajánlatot elfogadtad, akkor utána következő a kick-off call. Ennek keretein belül találkozol a szakemberekkel is, akik a projekten fognak dolgozni. Feltesszük neked az összes olyan kérdést, ami fontos a projekt konkrét kivitelezése kapcsán.

Negyedik lépés

Miután mindent megtudunk arról, hogy milyen igényeid vannak, elkezdjük a tényleges munkát. Design kapcsán keresünk neked három különböző templatet, amiből a megfelelőt kiválasztva építjük fel az oldalad alapját. Ezek a templatek 100%-ban egyedivé tehetőek, így teljesen rád lesz szabva.

Amíg te kiválasztod a templatet, mi megtervezzük az oldalad alapját. Meghatározzuk azt, hogy pontosan milyen aloldalak legyenek, illetve, hogy az egyes szakaszok az oldalon belül miként épüljenek fel. Továbbá azt is, hogy a szakaszokon belül hol és mennyi CTA-t helyezzünk el a felhasználó vezetésére.

Ha mindkét fenti lépés kész, elkezdjük az oldal felépítését. A kiválasztott templatet feltelepítjük, majd a megtervezett vázat megépítjük. Ezzel az 1.0-ás verzió el is készül, melyet kiküldünk neked ellenőrzésre. Ha kértél tőlünk szövegírási szolgáltatást, akkor ezt a szöveget már az oldalon fogod látni, de ha már rendelkezel saját szöveggel, azt is elhelyezzük az oldalra.

Ötödik lépés

Ezen a ponton neked lesz feladatot, mégpedig átnézni az oldalt és annak szövegezését. Amennyiben találsz benne javítani valót vagy lenne további javaslatod, akkor azokat ha jelzed, mi módosítjuk. Ha ez kész, akkor a 2.0-ás verziót kiküldjük megint ellenőrzésre. Az esetek 90%-ában nem szokott szükség lenni második módosító körre.

Hatodik lépés

Utolsó lépésként pedig a már kész oldalt élesítjük tárhelyünkön, és ezzel párhuzamosan elindul a support szolgáltatásunk is. Ha az oldal éles, készítünk egy videó tutorial sorozatot arról, hogy hogyan tudod kezelni a felületet. Például miként tudsz szöveget, képet cserélni vagy akár terméket feltölteni.

A kommunikációs folyamataink

Csapatunk az online térben dolgozik és kommunikál. Annak érdekében, hogy a kommunikáció gördülékenyen menjen, az ügyfelek kapcsán a Discord nevű szoftvert használjuk. A projektek külön úgynevezett “csatornákat” kapnak, ahol visszakövethetően tudunk kommunikálni. 

discord chat

Forrás: Discord.com

Ahhoz, hogy pontosan mérjük, mennyi időt töltünk egy-egy projekttel, a ClickUp nevű szoftvert használjuk. Ez segít nekünk precízen nyomon követni és dokumentálni az eltöltött időt, így könnyebben elkészíthetjük az elszámolásokat.

Azért, hogy ne vesszünk el ügyfeleink dokumentumai között, a Google Drive szoftvert alkalmazzuk. Létrehozunk egy közös tárhelyet, ahol te is és mi is láthatjuk a projekt kapcsán létrehozott dokumentumokat, grafikai anyagokat és tartalmakat. Az egyik nagy előnye ennek a szoftvernek a Google Docs, amely egy online szövegszerkesztő. Ez lehetővé teszi, hogy a már kész szövegeken módosításokat végezzünk, amelyek jóváhagyhatók és visszakövethetők.

Discord logo
Clickup logo
Google Drive logo

Rólunk mondták

Ezért válaszd a Marketing Astro csapatát

Ha neked olyan online marketing ügynökségre van szükséged, amely maximálisan támogatja a növekedést és fejlődést, akkor a mi csapatunk az, amit keresel.

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Persze! Termékfeltöltés szolgáltatásunk keretein belül feltöltjük neked termékeidet az új webshopodba.

Nem gond, ha termékeidhez nem férsz hozzá. Számodra tudunk szerezni egy szakembert, aki az adatokat leszedi a régi oldaladról, majd ezt az adathalmazt olyan formára alakítja, amelyet könnyen feltölthetsz az új Woocommerce alapú webshopodba!

Természetesen mindkettőhöz adunk hozzáférést, ha kérsz. Weboldal készítés után egy felhasználói fiókot hozunk létre neked, és ha igényled, a tárhelyhez is biztosítunk hozzáférést.

A webshop készítés folyamat utolsó lépéseként egy teljes körű videós tutorial anyagot kapsz annak érdekében, hogy kezelni tudd, ha ilyen helyzetek előfordulnának. Ezeknek a segítségével könnyedén tudod szerkeszteni az új webshopod.

Igen, support szolgáltatásunk keretein belül teljeskörűen kezeljük webshopod. Folyamatosan figyelünk arra, hogy naprakész legyen frissítések tekintetében. Illetve ha van rá igényed, akkor a termékek feltöltésében és azok kezelésében is tudunk neked segíteni.

Természetesen! Az első megbeszéléseken alapvető kérdésként mindig feltesszük, hogy lenne-e igényed arra, hogy mi készítsük az új webshop szövegezését. Technikai szövegíróink gyorsan és hatékonyan ismerik meg a céged tematikáját, legyen szó bármilyen bonyolult témáról.

Ha a mi tárhelyszolgáltatásunkat választod, akkor nem kell félned az ilyen helyzetektől. Napi mentés készül, amely segítségével akár egy kattintással vissza lehet állítani a webshopot a megfelelő formára.

Minden esetben ha plusz költség merül fel, akkor először neked szólunk, hogy az adott munka hány óra lenne, és ez mekkora költséggel járna. Csak azután kezdünk el a problémán dolgozni, majd a munka végeztével számlát kiállítani arról. Soha nem küldünk olyan költségről szóló számlát, amelyet előtte veled ne egyeztettünk volna!

Nem muszáj úgy döntened, hogy igénybe veszed a tárhelyszolgáltatásunkat. Viszont ebben az esetben nem tudjuk garantálni az oldalad biztonságát és megfelelő gyorsaságát.

Igen, persze! Szimplán mond el nekünk, hogy pontosan mi lenne az új domain név, majd mi regisztráljuk ezt neked. Ha úgy döntenél, hogy nem folytatod velünk a közös munkát, akkor a domain költöztetésében is tudunk segíteni.

Ha más kérdésed lenne,
tedd fel bátran!

Kapcsolat

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek, töltsd ki az itt található űrlapot!

Változtatnál a marketingeden? Szeretnél többet kihozni a vállalkozásodból? Tervezett, tudatos marketingre vágysz? Több leadet hozzon az online jelenléted? A marketinged szóljon rólad és ne a marketingesről? Minket keresel! Add meg az adataid és szakértő kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Megosztás